4ος αγώνας Πανελλήνιου πρωταθλήματος Scramble AMOTOE

Ημερομηνία: Κυριακή 27 Μαίου
Τοποθεσία: Ρεγγίνιο, Καμένα Βούρλα
Συμμετοχές: 76 αθλητές (S1:20, S2:21, S3:6, SB:29)
Θεατές: 500
Καιρός: Αίθριος

Ο 4ος αγώνας Scramble του πανελληνίου πρωταθλήματος (ΑΜΟΤΟΕ) διεξήχθη παράλληλα με την 26η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσικλετιστών. Η μόνη διαφορά ήταν ότι η διαδρομή χαράχτηκε στο χωριό Ρεγγίνιο σε ένα εκπληκτικό αμφιθεατρικό σημείο. Οι 76 αθλητές οδήγησαν μια απαιτητική διαδρομή που είχε μήκος 4 χιλιόμετρα. Ο καιρός βοήθησε στην παρακολούθηση των δυο ξεχωριστών αγώνων scramble, με αρκετούς θεατές να έχουν πιάσει θέση κάτω από δέντρα. Νικητής στην κατηγορία SB ήταν ο Γιώργος Κεντέρης, ενώ στην γενική των κατηγοριών S1-S2-S3 ο Βασίλης Σιαφαρίκας ήταν ο καλύτερος και θεαματικότερος όλων.

Το καλό της διαδρομής ήταν ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της δεν είχε σκόνη και όσοι είχαν την ιδέα να καθίσουν δίπλα στην διαδρομή και κάτω από σκιά, απόλαυσαν τον αγώνα. Όσοι παρέμειναν στο χώρο της εκκίνησης-τερματισμού είχαν αρκετή σκόνη, με τον αέρα να την σπρώχνει συνέχεια πάνω τους. Η ιδέα της ΑΜΟΤΟΕ να διοργανώνει ξεχωριστό αγώνα για την κατηγορία SB (45 λεπτό) είναι εν μέρει καλό, αλλά κουράζει αρκετά μέχρι να τελειώσει και ο επόμενο αγώνας των κύριων κατηγοριών (90 λεπτά). Στο Ρεγκίνιο είχαμε πάλι το φαινόμενο της αναμονής εκκίνησης του πρώτου αγώνα. Κάποιοι σκέφτηκαν να έρθουν τελευταία στιγμή να περάσουν τεχνικό έλεγχο. Έτσι το πρόγραμμα μάκρυνε και οι θεατές είχαν φύγει στα μέσα του δεύτερου αγώνα.

Γιώργος Κεντέρης #12 νικητής στην SB

Βασίλης Σιαφαρίκας #11 νικητής γενικής και S1

 

Μιλήσαμε με τον πρόεδρο της κοινότητας και μας δήλωσε πολύ ενθουσιασμένος από τον αγώνα, θέλει και ελπίζει να διοργανωθεί ξανά αγώνας στο μέρος αυτό. Τα σκουπίδια που άφησε ο αγώνας δεν τον ενόχλησαν, θα τα καθαρίσουν. Την επόμενη φορά θα έχει κάδους.
Να σημειωθεί ότι αξίζουν συγχαρητήρια τα άτομα της Λέσχη από την Λαμία (ΛΕΔΙΛΑ) που προσφέρθηκαν και δούλεψαν για να στηθεί αυτός ο αγώνας. Επίσης υπήρξε ομαδική συμμετοχή με ομοιόμορφες αγωνιστικές μπλούζες. Επίσης σημαντική ήταν η παρουσία και βοήθεια των μελών του Δ.Σ. της ΑΜΟΤΟΕ με πρώτο τον πρόεδρό της, Στέλιο Κορέλη.

SB

Ο Γιώργος Κεντέρης (#12-KTM) χρειάστηκε να προσπαθήσει έναν γύρο μέχρι να βρεθεί στην κορυφή των συνολικά 29 αθλητών που πήραν εκκίνηση. Έδειχνε καλά γυμνασμένος με τον χαλαρό τρόπο που οδηγούσε και ξεχώριζε αμέσως ανάμεσα στους συναθλητές του. Κράτησε ως το τέλος την πρωτιά με τον Παναγιώτη Καλοστύπη (#112-Honda) να μένει τελικά δεύτερος. Ο Γιάννης Ζουμπουλίδης (#15-ΚΤΜ) και Αριστείδη Παπαβασιλείου (#22-ΚΤΜ) κονταροχτυπήθηκαν για την τρίτη θέση. Τελικά ο Ζουμπουλίδης ανέβηκε στο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας για μόλις 5 δευτερόλεπτα τον Παπαβασιλείου στην τέταρτη θέση. Οι Θανάσης Προυφόπολος (#111-Suzuki) και Αποστόλης Καραποστόλης (#212-Honda) κλείνουν με αυτή την σειρά την πρώτη εξάδα της κατηγορίας SB.

Γενική

Ο Βασίλης Σιαφαρίκας πρόσφερε για 1 ώρα 43 λεπτά μαθήματα οδήγησης και θέαμα. Κυριότερος αντίπαλός του ο Γιώργος Κοινωνάς (#23-ΚΤΜ) που προσπάθησε αρχικά, αλλά έμεινε με 4 λεπτά διαφορά στην δεύτερη θέση της γενικής. Ο Κώστας Κασκάνης (#318-ΚΤΜ) παρέμεινε στον αγώνα κοντά στον Κοινωνά, τερματίζοντας τελικά τρίτος με 27 δευτερόλεπτα διαφορά. Την πρώτη γρήγορη εξάδα κλείνουν οι Γιώργος Μιλούκας (#165-Kawasaki), Σάββας Καπαγερίδης (#35-Honda) και Τάσος Τσιουχάρας (#22-ΚΤΜ) που έκλεισαν τον αγώνα οδηγώντας 19 γύρους.

S1 (Δίχρονες έως 125cc και τετράχρονες έως 250cc)

Ο Βασίλης Σιαφαρίκας ήταν αμείλικτος στην κατηγορία του. Παραλίγο, με τον ρυθμό που είχε αναπτύξει, να ρίξει γύρο στον δεύτερο Γιώργο Μιλούκα. Έναν γύρο πίσω έμεινε ο τρίτος της κατηγορίας, Παναγιώτης Καδόγλου (#111-ΚΤΜ) που μας εντυπωσιάζει με την οδήγησή του. Ο Βασίλης Πακαταρίδης (#14-Honda) ήταν τέταρτος με τον Γιώργο Μανωλίδη και Θεοδώση Παπαβασιλείου (#16-Yamaha) κλείνουν την πρώτη εξάδα. Τερματίσανε 17 αθλητές, ενώ Π.Θέρριος, Π.Τζίκας, Κ.Χαχάγιας εγκατάλειψαν τον αγώνα.

S2: Δίχρονες από 126cc έως 250cc και τετράχρονες από 251cc έως 450cc

Ο Γιώργος Κοινωνάς (#23-ΚΤΜ) ήταν ο κυρίαρχος της κατηγορίας. Στην αρχή του αγώνα κυνήγησε τον Τάσο Τσιουχάρα (#22-ΚΤΜ), που ήταν από την εκκίνηση μπροστά και έχτισε σταθερά μια διαφορά ως το τέλος του αγώνα. Ο Τσιουχάρας έμεινε σχεδόν 3 λεπτά πίσω, αλλά έκλεισε 19 γύρους όπως ο Κοινωνάς και κράτησε την δεύτερη θέση του αγώνα. Τρίτος πέρασε την γραμμή του τερματισμού ο Γιάννης Χαραλαμπίδης (#233-Honda) που είχε μάχη με τον Μανώλη Νεραντζόγλου (#219-Suzuki) που κατέληξε με 35 δευτερόλεπτα διαφορά στην τέταρτη θέση. Οι Γιώργος Νταλιμπίρας (#230-Husqvarna) και Παναγιώτης Τριανταφύλλου (#269-Honda) ακολούθησαν και έκλεισαν την πρώτη εξάδα. Τερμάτισαν 15 αθλητές, με πέντε αθλητές να μην φτάνουν στον τερματισμό.

S3: Δίχρονες από 251cc και άνω και τετράχρονες από 451cc και άνω

Η κατηγορία S3 λόγω των έξι συμμετοχών εκκίνησε μαζί με την S1. Νικητής αναδείχτηκε ο Κώστας Κασκάνης (#318-ΚΤΜ) που ήταν πολύ δυνατός στο Ρεγκίνιο. Μετά από 1 ώρα 47 λεπτά και 19 γύρους αντίκρισε πρώτος την καρό σημαία. Ο Σάββας Καπαγερίδης (#35-Honda) κατάφερε να κλείσει και αυτός 19 γύρους αλλά παρέμεινε στην δεύτερη θέση. Ο Μανώλης Νανάκος (#34-ΚΤΜ) ήταν τρίτος στην κατηγορία, με τον Θεόδωρο Βασιλάκη (#300-Husaberg) να ακολουθεί με διαφορά στην τέταρτη θέση. Ο Απόστολος Μυρογιάννης (#36-ΚΤΜ) και ο Παναγιώτης Στρογγυλός (#38-ΚΤΜ) κλείνουν με αυτή την σειρά την κατηγορία της S3.

Ο 5ος αγώνας scramble του πανελληνίου πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου στην Καλαμπάκα.

Περισσότερες φωτογραφίες