Λιγότερο από ένας μήνας έμεινε για την συμμετοχή των Ελλήνων αναβατών στο κορυφαίο αγώνα Enduro της χρονιάς, το International Six Days Enduro στη Χιλή, 12 έως 17 Νοεμβρίου. Ανακοινώθηκε από την οργάνωση η λίστα συμμετοχών η οποία περιέχει και μια ευχάριστη έκπληξη για την Ελλάδα. Μαζί με την Ελληνική ομάδα World trophy (έξη αναβάτες) θα συμμετέχει και ένας ιδιώτης, παρ’ ότι ο κανονισμός δεν το επιτρέπει. Φαίνεται όμως πως οι οργανωτές θέλουν όλο και περισσότερες συμμετοχές οπότε καλοδεχούμενοι και οι ιδιώτες αναβάτες.

Η Ελλάδα θα αγωνιστεί με τους παρακάτω αναβάτες:
World Trophy

  • Αδάμος Πράσσος, KTM 250
  • Σταμάτης Μαντάς, Yamaha 450
  • Γιώργος Κοινωνάς, KTM 250
  • Δημήτρης Τσακατσώνης, KTM 250
  • Δημήτρης Κόκκινος, Husaberg 450
  • Βασίλης Σιαφαρίκας, Honda 500

Ιδιώτης
Δημήτρης Αθανασουλόπουλος, KTM 250

Επειδή πολύ μας ρωτάτε αν μπορείτε να συμμετέχετε την επόμενη χρονιά στο ISDE των Σερρών και επειδή και εμείς γνωρίζαμε, μέχρι σήμερα τον παρακάτω κανονισμό, ρωτήσαμε τον πρόεδρο της ΕΘΕΑΜ Κο Άγγελο Μπαβέλα και τον Χρήστο Κωνσταντινίδη (μέλος της επίτροπής Enduro FIM) και μάθαμε πως ο κανονισμός αυτός παρακάμπτεται όταν ο οργανωτής ζητήσει περισσότερες συμμετοχές, οπότε γίνονται δεκτοί οι ιδιώτες.

Κανονισμός International Six Days Enduro
Άρθρο 061.32.2

If the number of riders entered is more than 250, the CER President has the possibility of accepting with a promotional goal and with a judgment without appeal, entries of individual riders (maximum 2 individual riders from the same FMN) of an FMN which has not entered a World Trophy, Junior World Trophy or Club Team.

Αν θέλει κάποιος να το μεταφράσει στα Ελληνικά:
Εάν ο αριθμός των αναβατών που συμμετέχουν είναι περισσότερος από 250, ο πρόεδρος CER έχει τη δυνατότητα να δεχθεί για προωθητικό στόχο και με απόφαση χωρίς έφεση, συμμετοχές από 2 ιδιώτες αναβάτες (μέγιστο 2 ιδιώτες αναβάτες από την ίδια FMN) μιας FMN η οποία δεν συμμετέχει με World Trophy, Junior World Trophy ή Club ομάδα.

CER: Επιτροπή Enduro της FIM
FIM: Παγκόσμιο ομοσπονδία μοτοσυκλέτας
FMN: Εθνική ομοσπονδία μοτοσυκλέτας


 

Το enduro.gr θα βρεθεί στη Χιλή για ακόμα μια χρονιά, στηρίζοντας και προβάλλοντας όλους τους Έλληνες αναβάτες (για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά). Μην χάσετε τις απευθείας ενημερώσεις από την Χιλή καθημερινά κατά την διάρκεια του αγώνα. Καλή επιτυχία σε όλους τους Έλληνες αναβάτες.

[download id=”66″]