Σχεδόν 100 αθλητές συναντήθηκαν στο Αργος για τον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος Motocross  Νοτίου Ελλάδος, όπου οι Καράκης (ΜΧ1), Χρυσοχόος (ΜΧ2), Κόλλιας (Junior), Ανδρέου (mini) και Βαγγελάκος (Expert) κέρδισαν τους πρώτους αγώνες της χρονιάς. Ο καλός καιρός και αρκετές συμμετοχές στις κατηγορίες MΧ1 και ΜΧ2 έδωσαν το στίγμα του αγώνα.

Κατηγορία ΜΧ1

Στον πρώτο αγώνα ο Δημήτρης Κεραμιδάς, κέρδισε την εκκίνηση και πίσω του ο Κώστας Καράκης πίεζε για την προσπέραση. Καρανάσης, Τσεκούρας και Φωτόπουλος πλασαρίστηκαν στις πρώτες θέσεις ενώ ο Καράκης πήρε την πρώτη θέση του αγώνα μένοντας μπροστά μέχρι το τέλος κερδίζοντας την πρώτη νίκη. Ο Βασίλης Φωτόπουλος έκανε πολύ καλό αγώνα, τερματίζοντας δεύτερος ενώ και ο Βασίλης Τσεκούρας προσπέρασε για να τερματίσει τρίτος. Στην τέταρτη θέση υποχώρησε ο Δημήτρης Κεραμιδάς, πέμπτος ο Αλέκος Καρανάσης και έκτος ο Σπύρος Μητρόπουλος.

Στο δεύτερο σκέλος ο Κεραμιδάς όρμησε μπροστά στην πρώτη στροφή,  κράτησε την πρώτη θέση μέχρι που ο Καράκης προσπέρασε ξανά και άνοιξε την διαφορά του για την δεύτερη νίκη της ημέρας στην ΜΧ1. Στην δεύτερη θέση ανέβηκε ο Βασίλης Τσεκούρας, τρίτος ο Βασίλης Φωτόπουλος. Την τετράδα συμπλήρωσε ο Αλέκος Καρανάσης, πέμπτος ο Κεραμιδάς, ενώ στο δεύτερο σκέλος έκτος τερμάτισε ο Μαμμωνάς Σοφοκλής που παρά την κακή του εκκίνηση κράτησε καλό ρυθμό.

Καράκης, Τσεκούρας και Φωτόπουλος συπλήρωσαν το βάθρο του αγώνα.

Κατηγορία ΜΧ2

Εντυπωσιακά γρήγορος ο Σαράντης Κουφός, κέρδισε και τις δυο εκκινήσεις, ενώ εκπληκτικό αγώνα έκανε ο Βασίλης Χρυσοχόος που οδήγησε πολύ έξυπνα, ανέβηκε θέσεις και λίγο πριν το τέλος προσπάθησε και προσπέρασε τον Κουφό για την πρώτη του νίκη. Ο Κουφός κράτησε την δεύτερη θέση στον αγώνα ενώ τρίτος τερμάτισε ο Χρήστο Τομαράς. Τέταρτος ο Νίκος Ξένος, πέμπτος ο Απόστολος Καραφωτιάς και έκτος ο Τάσος Παπαποστόλου.

Στο δεύτερο σκέλος ο Σαράντης Κουφός πήρε ξανά την εκκίνηση καθώς ο Χρυσοχόος είχε πτώση στην πρώτη στροφή. Την πρώτη θέση κέρδισε ο Διονυσίου Τάσος, μπροστά από όλους. Δεύτερος ο Χρυσοβαλάντης Λαγούδης και τρίτος ο Χρήστος Τομαράς. Ο Χρυσοχόος ξεκίνησε μετά την πτώση στην πρώτη στροφή μέσα στην εικοσάδα και κατέφερε να ανέβει τέταρτος, ενώ πέμπτος τερμάτισε ο Παπαποστόλου Τάσος. Ο Κουφός δεν είχε τις δυνάμεις με αποτέλεσμα να βρεθεί έκτος.

Στην κατάταξη του αγώνα πρώτος ο Χρυσοχόος, δεύτερος ο Τομαράς και τρίτος ο Κουφός.

Το πρώτο σκέλος της ΜΧ2 σημαδεύτηκε από την πτώση και τραυματισμό του Παναγιώτη Μεζίνη, για τον οποίο η οργάνωση αναγκάστηκε να διακόψει τον αγώνα και το σκέλος να επαναληφθεί. Ο αθλητής όπως ενημέρωσε η οργάνωση είναι καλά αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά επειδή μετέβει μαζί του ο γιατρός του αγώνα με το ασθεονοφόρο, οι αγώνες σταμάτησαν. Όταν επέστρεψε ο γιατρός και το ασθενοφόρο ο αγώνας επαναλήφθηκε. Αυτά εν έτη 2014! Ευχόμαστε στον αθλητή να είναι καλά και περαστικά.

Κατηγορίες Junior – Mini

Ο Φώτης Κόλλιας κέρδισε και τους δυο αγώνες της ημέρας, ο Γρηγόρης Κραμβουσάνος τερμάτισε δεύτερος και στα δυο σκέλη ενώ την τρίτη θέση κέρδισαν από μια φορά ο Κονοπισόπου λος και Μπάκας.

Ο Ανδρέας Ανδρέου στην Mini ήταν μια κλάση καλύτερος από όλους κερδίζοντας άνετα και τα δυο σκέλη. Δεύτερος και στα δυο σκέλη ο Κώστας Ευαγγελόπουλος ενώ την τρίτη θέση μοιράστηκαν η μόνη γυναικεία συμμετοχή, η Τζονάκι Λάμπρου και ο Μιχάλης Σαραντινούδης.

Οι λίγες συμμετοχές στις κατηγορίες Mini και Junior καταδυκνύουν για ακόμη μια φορά το μεγάλο λάθος της ομοσπονδίας να τους απομακρύνει από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Με αυτήν τους την κίνηση το μόνο που έκαναν ήταν να απομακρύνουν τις οικογένειες από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Κατηγορία Expert

Ο Βαγγελάκος ξέφυγε στο πρωτο σκέλος αλλά ο Γιώργος Ηλιόπουλος ήταν εξίσου γρήγορος μένοντας κοντά του προσπερνώντας για την νίκη στο πρώτο σκέλος. Ο Μανώλης Σκύβαλος έκανε μοναχικό αγώνα τερματίζοντας τρίτος. Τέταρτος ο Ακης Κοσμάς, πέμπτος ο Σταμάτης Δημολιάνης και έκτος ο Μιχάλης Ντουζένης.

Στο δεύτερο σκέλος οι ρόλοι αντιστράφηκαν με τον Ηλιόπουλο να οδηγεί την κούρδα αλλά τον Βαγγελάκο να προσπερνά για την νίκη που του έδωσε την βαθμολογική πρωτιά στην κατηγορία. Ξανά τρίτος ο Σκύβαλος λίγο πιο πίσω από τους πρωτοπόρους. Τέταρτος ο Ακης Κοσμάς, πέμπτος ο Σταμάτης Δημολιάνης και έκτος ο Ντουζένης Μιχάλης.

Επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος Νοτίου Ελλάδος στο Αίγιο στις 27 Απριλίου.

Αποτελέσματα μπορείτε να βρείτε στο sportstiming.gr. Δείτε όλες τις φωτογραφίες του αγώνα στο Race Photo.

0042_MXAR160314

0045_MXAR160314

0057_MXAR160314

0088_MXAR160314

0160_MXAR160314

0851_MXAR160314

0871_MXAR160314

0879_MXAR160314

1256_MXAR160314

1471_MXAR160314

1617_MXAR160314

1904_MXAR160314

2116_MXAR160314

2533_MXAR160314

2551_MXAR160314