ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
OFF ROAD TEAM

4ος Αγώνας Supermoto Σπάρτη
11 Ιουνίου 2007

Ο 4ος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Supermoto δόθηκε στη Σπάρτη το Σάββατο 9 Ιουνίου, στο Kart Cafe της Τραπεζοντής. Και όπως συνήθως στις φετινές διοργανώσεις του Off Road Team αλλά σε αντίθεση με τα μέχρι τώρα δεδομένα της Σπάρτης, η φορά της πίστα ήταν αντίθετη!

Με ειδική διαμόρφωση με τεχνητά «S» σε ορισμένες στροφές για λόγους ασφαλείας, αλλά με το ίδιο δυναμικό χωμάτινο κομμάτι, η διαδρομή της πίστας έγινε πολύ τεχνική, απαιτητική και κουραστική, προσφέροντας δυνατό θέαμα και μάχες μεταξύ των πρωταγωνιστών! Ο καιρός στάθηκε αρωγός, και παρόλη την συννεφιά, η βροχή ευτυχώς δεν ήρθε ποτέ!

Μελανό σημείο του αγώνα ήταν οι λίγες συμμετοχές και ειδικά στην κατηγορία S3 (Racing 250) όπου δεν έγινε λόγω μη συμπλήρωσης του απαραίτητου αριθμού.

Αυτό ήταν αποτέλεσμα των συνεχών αγώνων και παράλληλων διοργανώσεων, που σίγουρα έχουν κουράσει και εξαντλήσει οικονομικά τους αγωνιζόμενους. Και για αυτό το λόγο η ΕΛΠΑ αποφάσισε να δώσει επιπλέον κίνητρα και οικονομικές ελαφρύνσεις στους αναβάτες, με την δυνατότητα συμμετοχής σε παραπάνω από μία κατηγορίες για όσους το επιθυμούν. Το βασικότερο όμως είναι η θέσπιση του Μεγάλου Τελικού με πριμ στους 10 πρώτους αναβάτες! (300, 200, 100, 70, 50, 40, 30, 20, 10, 5€).

Στην S2 (Racing Open) o ταχύτερος των δοκιμαστικών Ηλίας Μικές (Husaberg) εντυπωσίασε στο πρώτο σκέλος που απομακρύνθηκε νωρίς, την στιγμή που ο Θανάσης Νάκης (Yamaha) καθυστερούσε προσπαθώντας να περάσει τον πολύ καλό Ηλία Αναστασόπουλο (Honda) που τελικά έπεσε! Τρίτος ήταν τελικά ο Δημήτρης Μανωλάς (Honda). Ίδια η κατάταξη και στο 2ο σκέλος, αν και Νάκης πίεζε σε όλη την διάρκεια πολύ δυνατά τον Μικέ αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στην S1 (Racing 450) o Μανώλης Παπαγεωργίου Jr (Yamaha) ήταν ταχύτερος από τα δοκιμαστικά, και κέρδισε το πρώτο σκέλος παρά την ασφυκτική πίεση του Φώτη Τσαλίκη (Honda) που πέρασε γρήγορα τον Γιώργο Κάκο (Suzuki) μετά από ένα του γλίστρημα, αφήνοντάς του 3ο. Στο δεύτερο σκέλος, ο Παπαγεωργίου έφυγε μπροστά νωρίς, ενώ μια σύγκρουση του Κάκου με τον Τσαλίκη τους έριξε πιο πίσω στερώντας τους την δυνατότητα της μεταξύ τους περαιτέρω μάχης. Ο Δημήτρης Μουζάκης (Suzuki), ήταν 4ος και τις δύο φορές παρόλο που στο 2ο σκέλος μπορούσε να τερματίσει ψηλότερα!

Στους νέους αναβάτες η νίκη πήγε στον Άκη Δημόπουλο (Yamaha), ενώ δεύτερος ήταν ο Νίκος Σπανίδης (Honda) μπροστά από τον Γιάννη Δαραμούση (Honda). Νικητής στην Junior o νεαρός Αναστάσιος Μπιτζής (Honda).

Στις γυναίκες νίκησε η Ελένη Αγελαδοπούλου (KTM) παρά την πίεση και την πολύ καλή παρουσία της Μαργαρίτας Καμπούρη (Yamaha) που συμμετείχε σε τρία αγωνιστικά σκέλη! Τρίτη ήταν η Κωνσταντίνα Πολυχρόνου (ΤΜ).

Το αγωνιστικό αποκορύφωμα όμως ήταν ο μεγάλος Τελικός, με συμμετοχή των καλύτερων αναβατών από όλες τις κατηγορίες, σύμφωνα με τους χρόνους που πέτυχαν στους αγώνες! Εκεί, ο Γιώργος Κάκος (Suzuki) πήρε το αίμα του πίσω κάνοντας μια φανταστική εκκίνηση, κρατώντας την πρώτη θέση μέχρι τέλους και κερδίζοντας το μεγαλύτερο πριμ (300€)! Πίσω του ο Φώτης Τσαλίκης (Honda) ενώ 3ος τερμάτισε ο Μανώλης Παπαγεωργίου Jr (Yamaha) που ξεκίνησε αρκετά πίσω στην εκκίνηση. 4ος ήταν ο Ηλίας Μικές (Husaberg) αφού κατάφερε και πέρασε τον για ώρα 2ο Θανάση Νάκη (Yamaha), ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Δημήτρης Μουζάκης (Suzuki) μετά από πτώση! Άτυχος ο Δημήτρης Μανωλάς (Honda) που είχε σκασμένο λάστιχο λίγο πριν το τέλος!

Ο αγώνας καλύφθηκε τηλεοπτικά από το Supersport 2 και θα ανέβει στις οθόνες μας για πρώτη μετάδοση την Τρίτη 12/6 και την Τετάρτη 13/6 στις 17:00 το απόγευμα.

Επόμενος 5ος αγώνας θα είναι και αγώνας για το Βαλκανικό Κύπελλο Supermoto και θα γίνει στην πίστα των Σερρών με την συνεργασία της ΛΑΜΣ (Λέσχη Αυτοκινήτου – Μοτοσυκλέτας Σερρών) στις 14-15 Ιουλίου. Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβού μας για τότε!