Με την πρόσφατη νίκη του στην Daytona ο Ryan Villopoto θέλει ακόμα επτά νίκες για να κατακτήσει σίγουρα το φετινό πρωτάθλημα AMA/FIM Supercross στην μεγάλη κατηγορία. Από την άλλη ο Christophe Pourcel συνέχισε το φετινό αήττητο στην Lites Ανατολής και βλέπει αγώνα με τον αγώνα τον δεύτερο του τίτλο όλο και πιο κοντά.

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις πραγματοποιήθηκε ο αγώνας AMA/FIM Supercross της Daytona όπου όπως κάθε χρόνο αποτελεί μέρος της διάσημης εκδήλωσης μηχανοκίνητων σπορ Daytona Week. Οι Villopoto και C.Pourcel κέρδισαν, με τους Dungey και Stroupe δεύτερους, διατηρώντας το ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα και στις δύο κατηγορίες. Ο μεγάλος τελικός της OPEN Class σημαδεύτηκε από την άσχημη πτώση του Grant Langston που ευτυχώς όπως ανακοινώθηκε δεν έχει κάτι σοβαρό.

O Villopoto πρέπει να βλέπει μόνο νίκες μπροστά του αν θέλει τον τίτλο

ΟΡΕΝ Class
Το νικηφόρο πέρασμα του Villopoto στην Daytona τον έφερε κατά τρεις βαθμούς πιο κοντά από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ryan Dungey που τερμάτισε δεύτερος και τώρα τους δύο οδηγούς χωρίζουν είκοσι βαθμοί. Αυτό σημαίνει ότι ο Villopoto θέλει μόνο νίκες για να πάρει τον τίτλο με μόλις έναν βαθμό, αν υποθέσουμε ότι ο Dungey τερματίσει σε όλους τους υπόλοιπους αγώνες δεύτερος. Η δύσκολη πίστα της Daytona καιροφυλακτούσε για πολλά λάθη των οδηγών, χωρίς ευτυχώς κανένας από τους διεκδικητές του τίτλου δεν έπεσε στις παγίδες της πίστας. Δεν συνέβη το ίδιο όμως και με τον Grant Langston που λίγο μετά την εκκίνηση είχε μια άσχημη πτώση αναγκάζοντας τους διοργανωτές να διακόψουν τον αγώνα. Στην δεύτερη εκκίνηση του τελικού ο Villopoto ήταν αυτός που έστριψε πρώτος ξανά (είχε πάρει και την πρώτη εκκίνηση) και οδήγησε τον αγώνα με σχετικά άνετο προβάδισμα. Καλή εκκίνηση είχε και ο Josh Hill που κράτησε για δύο γύρους πίσω του τον Dungey που βρέθηκε στην τρίτη θέση μετά την πρώτη στροφή. Χωρίς να απειληθεί σε ολόκληρο τον αγώνα ο Villopoto και ξανά ανέβηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Δεύτερος τερμάτισε ο Dungey ακολουθώντας μια σταθερή πορεία από την αρχή του πρωταθλήματος γεγονός που τον έχει φέρει κοντά στην κατάκτηση του φετινού τίτλου στην πρώτη του χρονιά στην μεγάλη κατηγορία. Επίσης στους πρώτους του αγώνες πάνω σε 450cc ο Trey Canard τα πηγαίνει περίφημα και κατάφερε να βρεθεί ξανά στο βάθρο τερματίζοντας τρίτος μετά από καλή εκκίνηση και δίνοντας μικρή μάχη με τον Josh Hill. Στην μάχη της τέταρτης θέσης επικράτησε ο Kevin Windham αφήνοντας πέμπτο τον Davi Millsaps και έκτο τον Thomas Hahn.

Αποτελέσματα Daytona, OPEN Class
1.Ryan Villopoto KAW
2.Ryan Dungey SUZ
3.Trey Canard HON
4.Kevin Windham HON
5.Davi Millsaps HON
6.Thomas Hahn SUZ
7.Nick Wey KAW
8.Kyle Chisholm YAM
9.Josh Hill YAM
10.Ryan Morais SUZ

R.Villopoto, R.Dungey και T.Canard οι
νικητές της ΟΡΕΝ Class

Ρεσιτάλ οδήγησης απο τον C.Pourcel στην Daytona

Lites Class (Δύσης)
Μετά την κυριαρχία του Christophe Pourcel στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, οι αμερικάνοι οδηγοί δέχτηκαν έντονη κριτική για την απόδοση τους. Στους δύο επόμενους αγώνες κυρίως με τον Austin Stroupe η Αμερική βρήκε άξιο ανταγωνιστή για τον γάλλο. Ο Stroupe ήταν αυτός που πήρε την εκκίνηση έχοντας πίσω του τον Blake Baggett και τον Pourcel. Ο γάλλος γρήγορα έκανε την κίνηση του στον Baggett βάζοντας στόχο τον πρωτοπόρο του αγώνα. Με αλάνθαστη οδήγηση του οδηγού της Kawasaki και με C.Pourcel γραμμές, η πρωτοπορία του Stroupe κράτησε μόλις πέντε γύρους, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή της ΜΧ2 του 2006 να παίρνει τα ηνία του αγώνα και να τα κρατάει μέχρι και τον τερματισμό. Καλή η προσπάθεια άλλα όχι αρκετή για τον Stroupe που πήρε άλλη μια δεύτερη θέση και διατηρεί τις ελπίδες του για τίτλο (σε περίπτωση λάθους του C.Pourcel). Στις πρώτες θέσεις οδήγησε από την εκκίνηση ο Dean Wilson και κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση στον αγώνα. Μετά την καλή του εκκίνηση ο Baggett κατάφερε να τερματίσει τέταρτος καταφέρνοντας να κρατήσει πίσω του τον Justin Barcia που ανέβαινε από τις πίσω θέσεις και κατάφερε να τερματίσει πέμπτος. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Ryan Sipes.

Αποτελέσματα Daytona, Lites Class (Ανατολής)
1.Christophe Pourcel KAW
2.Austin Stroupe SUZ
3.Dean Wilson KAW
4.Blake Baggett SUZ
5.Justin Barcia YAM
6.Ryan Sipes HON
7.Brett Metcalfe HON
8.Darryn Durham
9.K Cunningham
10.Martin Davalos YAM

C.Pourcel, A.Stroupe και D.Wilson οι νικητές
της Lites Ανατολής

Βαθμολογίες
ΟΡΕΝ Class

1. Ryan Dungey 192
2. Ryan Villopoto 172
3. Josh Hill 162
4. Davi Millsaps 150
5. Kevin Windham 131
6. Justin Brayton 124
7. Ivan Tedesco 117
8. Nick Wey 99
9. Kyle Chisholm 82
10. Michael Byrne 80

Ο Dungey δεν χρειάζεται να πιέσει του
αρκεί να τερματίζει πίσω απο τον Villopoto

Lites Class (Ανατολής)
1. Christophe Pourcel 75
2. Austin Stroupe 66
3. Dean Wilson 53
4. Brett Metcalfe 50
5. Blake Baggett 44
6. Justin Barcia 39
7. Ryan Sipes 39
8. Nico Izzi 30
9. Vince Friese 29
10. Jake Moss 27

Όλοι περιμένουν rookie της χρονιάς τον
Barcia αλλά μάλλον θα βγει ο Wilson

Lites Class (Δύσης)
1. Jake Weimer 135
2. Trey Canard 121
3. Wil Hahn 114
4. Broc Tickle 100
5. Blake Wharton 89
6. Cole Seely 76
7. Max Anstie 63
8. Josh Hansen 60
9. Phil Nicoletti 56
10. Jeff Alessi 56

Επόμενος αγώνας 13/03/2010 Toronto ON.