ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

6ο Κότσια πάρτι & 3ος αγώνας περιφερειακού πρωταθλήματος scramble Δυτικής Μακεδονίας ΑΜΟΤ.Ο.Ε.

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η επιτυχία του φετινού Κότσια πάρτι το 3ήμερο 20-22 Ιουλίου στο Μικρόκαστρο Κοζάνης. Περισσότεροι από 4.000 επισκέπτες παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν οι Μ.ΜΙΚΡΟ (Μοτοσυκλετιστές Μικροκάστρου) με την υποστήριξη του Δήμου Σιάτιστας και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης.

Η αρχή έγινε το βράδυ της Παρασκευής με την λαικοδημοτική συναυλία που κράτησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι 10 ομάδες,3 εκ των οποίων ήταν γυναικείες, που συμμετείχαν στο τουρνουά beach volley άνοιξαν τον χορό των εκδηλώσεων του Σαββάτου. Οι μοτοσυκλετιστές αφού ζεστάθηκαν στα ελευθέρα δοκιμαστικά στην πίστα motocross, κατέβηκαν στον χώρο των εκδηλώσεων όπου δίπλα στις όχθες του Αλιάκμονα τους περίμενε ένα ειδικά διαμορφωμένο πιστάκι supercross. Οι 34 αναβάτες που έλαβαν μέρος κλήθηκαν σε μια κόντρα αλά supercross, αγωνιζόμενοι σε ζευγάρια με τον νικητή να προκρίνεται στον επόμενο γύρο. Motocrosser (Ζερβός, Παγούνης, Στούπας Πακαταρίδης, Κιουτσιούκωστας κα) και endurάδες (Σιαφαρίκας, Πράσος, Τσακατσώνης, Κουλουκάτσης, Τσιουχάρας κα) έδωσαν δυνατές μάχες, στέλνοντας από έναν εκπρόσωπο τους στον τελικό. 2 Honda CRF250 έφτασαν στον τελικό, ο Οδυσσέας Παγούνης από την Κοζάνη και endurας Βασίλης Σιαφαρίκας πάλεψαν για 7 γύρους με τον πρώτο να παίρνει την εκκίνηση και να μένει μπροστά ως τον τερματισμό παρά την πίεση του Siafarix κερδίζοντας το κύπελλο. Στα μοτοπαιχνίδια που ακολούθησαν πέρα από τις κλασσικές μπυρομαχίες και αργοπορία είδαμε και μπυροσουβλακοφαγίες, με τον οδηγό να τρώει και τον συνεπιβάτη να πίνει αλλά και γαϊδουρομπυροσουβλακοφαγίες, με τους οδηγούς σε ρόλο γαϊδάρου να κουβαλάνε τους πότες στις πλάτες τους. Σε αυτή την τελευταία δοκιμασία νικητήριο ζευγάρι ήταν αυτό του προέδρου του Δ.Δ. Μικροκάστρου με το αντιδήμαρχο κ. Ζιώγο να δείχνει τις ικανότητες στο ποτό.

Την Κυριακή είχαμε το αγωνιστικό κομμάτι του 3ημέρου με 2 αγώνες, τον 3ο αγώνας scramble του περιφερειακού πρωταθλήματος Δυτικής Μακεδονίας ΑΜΟΤΟΕ και έναν φιλικό motocross.

Η διαδρομή του scramble αποτελούνταν από την πίστα motocross, με 2 από τα 4 μεγάλα άλματα να έχουν αφαιρεθεί, και τα απαραίτητα μονοπάτια. Οι διοργανωτές φρόντισαν η διαδρομή συνολικού μήκους 2.900μ να είναι βρεγμένη λύνοντας το πρόβλημα της σκόνης. Οι 2 κατηγορίες (S1 & S2) εκκίνησαν με διαφορά 1 λεπτού. Στην S1 ο νέος αθλητής του Ο.ΔΙ.Κοζάνης ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ πήρε την εκκίνηση και έμμεινε στην 1 θέση ως το τέλος σπάζοντας το σερί του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΝΟΥ που προσπάθησε αλλά τερμάτισε 2ος. Το βάθρο συμπλήρωσε ένας άλλος Κοζανίτης ο ΣΑΒΒΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ. Τις υπόλοιπες θέσεις της 15άδας κατέλαβαν οι:
4Ος ΜΑΝΩΛΑΣ ΧΑΡΗΣ (Ο.ΔΙ.ΚΟΖΑΝΗΣ)
5Ος ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ (Μ.Ο.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ)
6Ος ΤΖΕΛΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Ο.ΔΙ.ΚΟΖΑΝΗΣ)
7Ος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (Ο.ΔΙ.ΚΟΖΑΝΗΣ)
8Ος ΜΠΑΜΠΟΥΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Μ.Ο.ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ)
9Ος ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΗΛΙΑΣ (Μ.Ο.ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ)
10Ος ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Μ.Ο.ΓΡΕΒΕΝΩΝ)
11Ος ΚΑΡΥΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (Μ.Ο.ΦΛΩΡΙΝΑΣ)
12Ος ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΣ (Μ.Ο.ΦΛΩΡΙΝΑΣ)
13Ος ΣΥΓΓΙΡΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Ο.ΔΙ.ΚΟΖΑΝΗΣ)
14Ος ΣΚΟΡΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Ο.ΔΙ.ΚΟΖΑΝΗΣ)
15Ος ΑΛΕΞΙΟΥ ΘΩΜΑΣ (Μ. ΜΙΚΡΟΚΑΣΤΡΟΥ)

Στην S2 οι Καστοριανοί αθλητές έκαναν καταληψη στο βάθρο με τον ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΤΩΝΗ να κανει το 3 στα 3, τον ΓΕΡΟΠΟΥΛΟ ΠΕΤΡΟ και τον ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ να ακολουθούν. Οι υπόλοιποι βαθμολογούμενοι αθλητές είναι οι:
4ος ΑΓΓΕΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (Μ.Ο.ΦΛΩΡΙΝΑΣ)
5ος ΚΟΥΤΛΙΑΜΠΑΣ ΣΠΥΡΟΣ (Ο.ΔΙ.ΚΟΖΑΝΗΣ)
6ος ΤΖΙΝΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (Ο.ΔΙ.ΚΟΖΑΝΗΣ)
7ος ΠΑΡΑΛΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΣ (Ο.ΔΙ.ΚΟΖΑΝΗΣ )
8ος ΜΑΜΑΤΣΙΟΣ _ΗΜΗΤΡΗΣ (Ο.ΔΙ.ΚΟΖΑΝΗΣ)
9ος ΣΚΕΝΔΕΡΗΣ ΠΑΥΛΟΣ (Μ.Ο.ΦΛΩΡΙΝΑΣ
10ος ΓΚΙΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Ο.ΔΙ.ΚΟΖΑΝΗΣ )
11ος ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (Μ.Ο.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ)
12ος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ (Μ.Ο.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ)

Ο επόμενος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στη Δήμητρα Γρεβενών το απόγευμα του Σαββάτου 28 Ιουλίου.

Η καθυστέρηση, που προκλήθηκε από το πρόβλημα με τους σένσορες, και η ζέστη κούρασε τους θεατές οι οποίοι όμως ανταμειφθήκαν από το πλούσιο θέαμα του αγώνα motocross.
Την εκκίνηση πήρε ο ΑΔΑΜΟΣ ΠΡΑΣΣΟΣ, που επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στον αντιχείρα, ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΑΓΟΥΝΗΣ που ακολουθούσε τον πέρασε γρήγορα αλλά δεν πρόλαβε να χαρεί αφού ο ΤΕΡΖΗΣ ΓΑΛΑΝΟΣ ερχόταν φουριόζος και στα μισά του πρώτου γύρου πέρασε πρώτος και δεν απειλήθηκε από κανένα κάνοντας και τον απόλυτο χρόνο της ημέρας (01:48.954). Τον ρυθμό του πρώτου μπόρεσε να ακολουθήσει μόνο ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΙΑΦΑΡΙΚΑΣ που μπορεί να μην απείλησε τον Γαλανό έκανε όμως απόσταση ασφαλείας από τον τρίτο ΠΑΓΟΥΝΗ τον οποίο πέρασε πριν τη συμπλήρωση του πρώτου γύρου. Πίσω τους ΠΡΑΣΣΟΣ και ΤΖΙΩΡΑΣ μάχονταν για την 4η θέση. 3 γύρους πριν από το τέλος του πρώτου σκέλους όμως ο ΣΙΑΦΑΡΙΚΑΣ, ενώ ήταν μόνος δεύτερος, είχε μια κακή προσγείωση και άσχημη πτώση σε ένα κατηφορικό άλμα με αποτέλεσμα να σπάσει την αριστερή κλείδα. Η 10άδα του πρώτου σκέλους ήταν:
1ος ΤΕΡΖΗΣ ΓΑΛΑΝΟΣ (ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ)
2ος ΠΑΓΟΥΝΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ (ΚΟΖΑΝΗ)
3ος ΤΖΙΩΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ (ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ)
4ος ΠΡΑΣΣΟΣ ΑΔΑΜΟΣ (ΒΕΡΟΙΑ)
5ος ΠΑΚΑΤΑΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (ΚΑΒΑΛΑ)
6ος ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΩΣΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ (ΚΑΒΑΛΑ)
7ος ΣΤΟΥΠΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ (ΕΥΒΟΙΑ)
8ος ΖΕΡΒΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ (ΑΘΗΝΑ)
9ος ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΓΡΕΒΕΝΑ)
10ος ΣΥΓΓΙΡΙΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΚΟΖΑΝΗ)

Η αποχώρηση του ασθενοφόρου για την μεταφορά του Βασίλη Σιαφαρίκα στο Νοσοκομείο ανάγκασε τους διοργανωτές να ακυρώσουν το 2ου σκέλος του αγώνα motocross.