Ο Μάνθος Γαλατιανός είναι ο πατέρας του Στέλιου Γαλατιανού, αναβάτη motocross (κατηγορία 125cc), ο οποίος επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην Ελληνική ομάδα που αγωνίστηκε στον αγώνα Motocross των Εθνών το 2005 στο Ernee της Γαλλίας. Ο Μάνθος ήταν συνοδός του γιου του στον αγώνα και όσο και να φαντάζει απίθανο έκανε ο ίδιος έξοδα για την Ελληνική ομάδα, επέστρεψε τις αποδείξεις των εξόδων στην ΕΛΠΑ αλλά μετά από δέκα μήνες τα χρήματα ακόμα δεν του έχουν επιστραφεί!

enduro.gr: Πόσα είναι τα χρήματα που σου οφείλονται;
Μάνθος Γαλατιανός: Για την ακρίβεια τους έδωσα αποδείξεις και το τιμολόγιο για το αυτοκινούμενο, 1.150 ευρώ ήταν τα χρήματα για το αυτοκινούμενο και 1.381 ευρώ τα χρήματα των αποδείξεων, τα γενικά έξοδα. Σύνολο 2.531 ευρώ από τα οποία μου έδωσαν τα χρήματα για το αυτοκινούμενο (1.150 ευρώ) μετά από αρκετούς μήνες. Μου οφείλουν ακόμα 1.381 ευρώ.

enduro.gr: Γιατί έδωσαν μόνο τα χρήματα για το αυτοκινούμενο και όχι το σύνολο;
Μάνθος Γαλατιανός: Οι αποδείξεις ήταν πολλές, δεν ήταν τόσες. Τόσα ήταν τα χρήματα που έπρεπε να μου δώσουν. Το μεγάλο μου λάθος ήταν που δεν κράτησα αντίγραφα. Είχα χωρίσει τα έξοδα, ποιες αποδείξεις ήταν για τα διόδια, ποιες για τις βενζίνες της ομάδας από το Αίγιο, ποιες για το φαγητό, όλα ήταν χωρισμένα όταν τους τα έδωσα. Αυτό που έπρεπε να πάρω εγώ ήταν 2.531 ευρώ και 400 ευρώ η Kathy Welch (αρχηγός αποστολής) επιπλέον.

enduro.gr: Πόσα χρήματα είχαν δοθεί από την ΕΛΠΑ για να καλύψετε τα έξοδα της αποστολής;
Μάνθος Γαλατιανός: 1.500 ευρώ μας είχε δώσει ο Άγγελος Μπαβέλλας όταν φύγαμε από Ελλάδα. Φτάσαμε στη Γαλλία με αυτά τα χρήματα και τότε μου έδωσε η Kathy Welch τα 400 ευρώ. Όταν τελείωσαν αυτά τα χρήματα άρχισα εγώ να δίνω από την τσέπη μου.

enduro.gr: Δεν σας είχαν ξεκαθαρίσει ότι όταν τελειώσουν αυτά τα χρήματα να ξοδέψετε από τα δικά σας, κρατώντας αποδείξεις, με τις οποίες θα εισπράξετε τα χρήματα από την ΕΛΠΑ όταν επιστρέψετε;
Μάνθος Γαλατιανός: Βεβαίως. Ο Δημήτρης Κουζής και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είχαν ξεκαθαρίσει από την αρχή πως δεν έχουν χρήματα για να χρηματοδοτήσουν την ομάδα. Η συνεννόηση μου ήταν με την Kathy Welsch. Ακόμα και σήμερα όταν την ρωτάω για τα χρήματα μου λέει αν έχω μιλήσει με τον Άγγελο Μπαβέλλα. Εγώ τον Άγγελο Μπαβέλλα δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Του έχω τηλεφωνήσει τρεις φορές, πριν μήνες, μου είχε υποσχεθεί ότι θα με καλούσε αυτός. Εγώ τι πρέπει να κάνω, να παρακαλάω για τα χρήματά μου; Ξέρω πως το πιο πιθανό είναι να τα χάσω τα χρήματά μου και απλά κρίνω πως δεν πρέπει να έχω τέτοιες συναναστροφές με την ΕΛΠΑ. Είπα στην Kathy Welsch, χωρίς η ίδια να νοιώθει δεσμευμένη, αν μου έλεγε πως η ίδια δεν εγγυάται τα χρήματα δεν θα τα έδινα. Φίλοι, παλιοί αγωνιζόμενοι motocross μου έλεγαν να μην συμμετάσχω και να δεσμευτώ να δώσω ούτε μισή δραχμή. Δυστυχώς δεν τους άκουσα.

enduro.gr: Πόσα ήταν αυτά τα συνολικά χρήματα που ξοδέψατε για τον αγώνα;
Μάνθος Γαλατιανός: Δεν υπολογίζω πως εγώ ενοικίασα ένα δεύτερο αυτοκινούμενο για εμένα και το γιο μου, όταν είδα τον κόσμο που μαζεύανε στη Γαλλία. Δεν θα μπορούσαμε ούτε να κοιμηθούμε. Πλήρωσα 1.000 ευρώ εισιτήρια για να έρθει ο μηχανικός μου στη Γαλλία. Κανείς δεν έχει βάλει ούτε μια δραχμή από την ομάδα. Δεν με πειράζει για τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας, μάλιστα πρόσφατα ο Κώστας Βασιλόπουλος μου είπε πως αν δεν μου έδινε τα χρήματα η ΕΛΠΑ θα μάζευαν τα χρήματα με τον Κουζή για να μου τα δώσουν. Δεν το δέχθηκα και ούτε πρόκειται γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν μου το υποσχέθηκαν. Μου το υποσχέθηκε η Kathy Welsch και η ΕΛΠΑ και από αυτούς τα απαιτώ. Όμως είναι ακόμα περισσότερα. Όλοι τους έτρωγαν μιάμιση ημέρα με όσα είχα προμηθευτεί εγώ.

enduro.gr: Δεν υπήρξε η διαβεβαίωση πως όλα τα έξοδα θα ήταν πληρωμένα;
Μάνθος Γαλατιανός: Ναι υπήρξε. Μάλιστα στη πρώτη συνάντηση που είχε γίνει μήνες πριν τον αγώνα για να μας ανακοινώσουν πως ήμασταν στην εθνική ομάδα, ο Δημήτρης Κουζής και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είπαν στην Kathy Welsch πως δεν έχουμε χρήματα για αυτήν την αποστολή. Το ξεκαθάρισαν.

enduro.gr: Αφού δεν υπήρχαν χρήματα για την αποστολή από την ΕΛΠΑ και ενώ ήσασταν στη Γαλλία τι θα γινόταν αν δεν έδινε χρήματα ο Μάνθος Γαλατιανός;
Μάνθος Γαλατιανός: Να σου ξεκαθαρίσω πως δεν θα πήγαινα στη Γαλλία αν δεν είχα λεφτά δικά μου. Δικά μου, για να νοιώθω εγώ ασφαλής. Νομίζω δεν θα πήγαινε η εθνική ομάδα καθόλου, αν δεν ασχολιόμουνα για ένα μεγάλο διάστημα να κανονίσω τα αυτοκινούμενα κάτι που υποτίθεται κανόνιζε η ΕΛΠΑ με την Kathy Welsch. Μετά μάθαμε πως δεν μπορεί να πληρώσει η ΕΛΠΑ γιατί δεν είχε κάρτα (πιστωτική)! Έβαλα εγώ ως εγγυητική την πιστωτική μου κάρτα, 2.000 ευρώ για το καθένα και στο τέλος είχαμε και ζημιές στα αυτοκινούμενα από κάποιους παρατρεχάμενους της ΕΛΠΑ. Γι’ αυτό λέω πως δεν αξίζει να ασχολείσαι με αυτούς. Έγιναν πολλά θέματα που εμένα με ενόχλησαν, έγιναν κυριολεκτικά εις βάρος μου.

enduro.gr: Αφού έγιναν όλα αυτά και επιστρέψατε στην Ελλάδα πως διεκδίκησες τα χρήματα που ξόδεψες;
Μάνθος Γαλατιανός: Την επόμενη εβδομάδα αφού επιστρέψαμε, μάζεψα τις αποδείξεις και τις έστειλα σε φάκελο στην Kathy Welsch. Έμειναν στην Kathy για ένα διάστημα, άρχισα μετά από ένα μήνα να την ενοχλώ τηλεφωνικά, τα είχε δώσει στην ΕΛΠΑ για να τα κοιτάξουν στο λογιστήριο. Από τα τέλη Σεπτεμβρίου μου έδωσαν τα χρήματα για το αυτοκινούμενο στα τέλη Ιανουαρίου. Τα 1.150 ευρώ που αφορούσαν μόνο το αυτοκινούμενο. Όταν τηλεφώνησε και ρώτησα για τα υπόλοιπα χρήματα μου είπε ο Κος Άγγελος Μπαβέλλας “δεν τα πήρες τα χρήματα;”. Του εξήγησα πως πήρα τα χρήματα για το αυτοκινούμενο αλλά όχι τα υπόλοιπα και μου απάντησε πως μου είχε δώσει χρήματα. Του εξήγησα πως αυτά τα χρήματα που μας είχε δώσει η ΕΛΠΑ ήταν μόνο για να φτάσουμε στη Γαλλία. Επειδή ειπώθηκε πως η ομάδα των Αιγιωτών κουβάλησε πολλά άτομα, τα έξοδά τους πληρώθηκαν από τους ίδιους. Τελευταία πρόταση που έκανα στην Kathy Welsch ήταν να μου επιστρέψουν τις αποδείξεις, αλλιώς θεωρώ πως κάποιος έχει πάρει τα χρήματα.

enduro.gr: Πόσα άτομα συμμετείχαν στην αποστολή για τον αγώνα motocross των Εθνών;
Μάνθος Γαλατιανός: Ουσιαστικά η ΕΛΠΑ κάλυπτε έναν αναβάτη και ένα συνοδό και απ’ ότι ξέρω κάλυψε και τον επίσημο βιντεολήπτη. Αυτό και αν είναι τραγικό. Αρνούμαι να πληρώσω εγώ γι’ αυτόν τον άνθρωπο, που ήρθε εκεί ταξίδι αναψυχής και δέκα μήνες μετά δεν έχουμε δει κανένα πλάνο από τον αγώνα. Γι’ αυτό και εγώ δεν απαίτησα να πληρωθεί ο μηχανικός του Στέλιου. Πλήρωσα εγώ τα αεροπορικά εισιτήρια του μηχανικού μου και τη διαμονή του στο αυτοκινούμενο που πλήρωσα εγώ. Αρνούμαι όμως αυτό που συνέβη στη Γαλλία να το υποστώ εγώ.

enduro.gr: Δεν φοβάσαι μήπως τα λεγόμενά σου γυρίσουν εναντίων σου μιας και εντός των ημερών θα ανακοινωθούν οι αναβάτες που θα συγκροτήσουν την εθνική ομάδα motocross για τον αγώνα motocross των εθνών 2006 στην Αγγλία;
Μάνθος Γαλατιανός: Όχι προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ξανά να εμπλακούμε στην επιλογή της εθνικής ομάδας. Όχι, γιατί ακούστηκε το εξωφρενικό πως θα “ξεχνούσαμε” την οφειλή των χρημάτων αν ο Στέλιος επιλεγόταν ξανά στην εθνική ομάδα. Εθνική ομάδα τουλάχιστον επί το καθεστώς ΕΛΠΑ δεν με ενδιαφέρει. Υπάρχει μια πιθανότητα να εμπλακούμε σε αντίστοιχη προσπάθεια της ΟΜΕ. Επίσης είδα πως σαν αναβάτης δεν έχει να κερδίσει κάτι ο Στέλιος. Προτιμώ να εμπλακώ σε αγώνες Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 125cc παρά στο motocross των Εθνών. Θα πάω στο Εθνών γιατί είναι μια γιορτή. Επίσης δεν θέλω να δώσω αφορμή σε ανθρώπους των ομοσπονδιών κατά της ΕΛΠΑ. Έχω άποψη και για την ΕΛΠΑ και για τις ομοσπονδίες.