ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΜΟΤΟΕ

ΜΧοΕΝ, Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών – 14 Οκτ. Ουκρανία

Με στόχο την δεκάδα!

Φορτωμένη με εμπειρίες από την συμμετοχή της στον πρόσφατο συγκλονιστικό αγώνα Motocross των Εθνών στο Βέλγιο, η ελληνική εθνική ομάδα, έφτασε στην Ουκρανία, στην πίστα που βρίσκεται στα προάστια του Κιέβου, με στόχο την είσοδο στην δεκάδα ανάμεσα στις 14 ομάδες που συμμετέχουν. Αψογές οι συνθήκες από πλευράς καιρού, ενδιαφέρουσα, ασφαλής, και θεαματική η πίστα η οποία βρίσκεται σε έδαφος, κάτι ανάμεσα σε μαλακό χώμα και σφικτή άμμο, με πολλές εναλλαγές κλίσεων και αρκετά απαιτητικά άλματα.

Μεγάλο φαβορί οι ιταλοί (Guarnieri, Monni,  Bernardini) αλλά, μετά τις πρώτες δοκιμές και τα προκριματικά σκέλη, οι Σλοβένοι με τον εντυπωσιακότατο Tim Gajser, τον Matevz Irt και τον αποφασισμένο Klemen Gercar έδειξαν ότι είναι έτοιμοι για όλα !!! κρατώντας τους Ιταλούς στην 2η θέση ενώ οι Εσθονοί (Park, Krestinov, Ratser) καιροφυλακτούν.

Ξανά πολύ δυνατός από ελληνικής πλευράς ο Παναγιώτης Κουζής (ΟΔΙΚΟ) πάλεψε και τερμάτισε 7ος στο προκριματικό σκέλος της ΜΧ1, πολύ καλά οδήγησε ο Δημήτρης Κοντολέτας (ΑΡΗΣ) και μπήκε στην 10άδα (10ος) της ΜΧ2, σχετικά προβληματισμένος ο Γιώργος Ηλιόπουλος (ΠΑΛΕΜΟΤ) έμεινε 11ος στην ΟΡΕΝ.

Κατάταξη Εθνών μετά από τις δοκιμές

1 Σλοβενία  3

2 Ιταλία      4

3 Εσθονία   5

4 Ουκρανία 6

5 Ρωσία      7

6 Πολωνία  11

7 Λάτβια     14

8 Ουκρανία  14

9 Λιθουανία 14

10 Κροατία  16

11 Ελλάδα   17

12 Σλοβακία 17

13 Λευκορωσ. 24

14 Μολδαβία   26

iliopoulos-ukraine kontoletas-ukraine kouzis-ukraine