Ο 8ος αγώνας scramble στο Αγρίνιο στις 19 Νοεμβρίου, ανέδειξε τους τελικούς πρωταθλητές του Πανελλήνιου πρωταθλήματος (ΕΛΠΑ) για το 2006. Ο Γιάννης Τρίγκας (Α1), ο Αλέκος Καρανάσης (Α2), ο Βασίλης Σιαφαρίκας (Β3) και ο Λευτέρης Καρέτσος (Β4 και γενικής) τερματίσανε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ανεβαίνοντας παράλληλα στο Αγρίνιο και στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Η Λέσχη ΑΣΜΣ Αγρινίου ανέλαβε για δεύτερη φορά φέτος, αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος scramble, χαράζοντας μια εντελώς νέα διαδρομή, σε χώρο που βρισκόταν κοντά με τον πρώτο αγώνα. Ο καινούργιος χώρος είναι καλύτερα προσβάσιμος (δίπλα στον δρόμο) και έχει ακόμα περισσότερες δυνατότητες εκμετάλλευσης.

Στην γενική κατηγορία ο Λευτέρης Καρέτσος δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βασίλη Σιαφαρίκα και ξέφυγε από την αρχή. Έτσι κράτησε την διαφορά και τερμάτισε πρώτος, κατακτώντας με 163 βαθμούς, την γενική κατηγορία. Δεύτερος τερμάτισε τελικά ο μεγαλύτερος αντίπαλός του, Βασίλης Σιαφαρίκας, με 147 βαθμούς. Τρίτος ο Δημήτρης Βαγγελάκος, που κέρδισε δυο θέσεις και σταμάτησε στην 11η θέση. Τέταρτος στον αγώνα, ο Αλέκος Καρανάσης, που ανεβαίνει στην πέμπτη θέση και αφήνει τον απόντα λόγω ISDE, Σταμάτη Μαντά, στην έκτη θέση. Ο Σταμάτης Δημολιάννης (62 β) τερμάτισε πέμπτος στο Αγρίνιο και πέρασε στην βαθμολογία τον Αδάμο Πράσσο (απουσίαζε λόγω ISDE), τερματίζοντας επίσημα ως έβδομος γενικής. Ο Αλέξης Ζώρας κλείνει την γρήγορη εξάδα στον αγώνα, που τον φέρνει με 88 βαθμούς στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, επωφελούμενος της εγκατάλειψης του Γιάννη Παμπουκιάν, ο οποίος κατέληξε με πέντε βαθμούς λιγότερους και 83 σύνολο, στην τέταρτη θέση της γενικής.

Στην κατηγορία Α1, ο Γιάννης Τρίγκας ξεπέρασε της ατυχίες του και δεν δυσκολεύτηκε να τερματίσει πρώτος τον αγώνα και να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο του. Ο Βλάσης Κόρκας προσπάθησε πάντως μετά τον ανεφοδιασμό να πιέσει, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι καλύτερο από την δεύτερη θέση. Η δεύτερη θέση του στην τελική βαθμολογία, δείχνει ότι μπορεί να διεκδικήσει στο μέλλον το πρωτάθλημα. Τρίτος τερμάτισε ο Κώστας Μούρκος που βαθμολογείται για δεύτερη φορά φέτος. Πολύ κοντά του τερμάτισε ο Κώστας Γάκης, ως τέταρτος, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, ρίχνοντας τον Θανάση Αυγέρη στην τέταρτη. Πέμπτος και έκτος τερματίσανε Ν. Κουρής και Π. Παπαγεωργίου αντίστοιχα. Συνολικά τερματίσανε 9 αναβάτες.
Να σημειώσουμε ότι οι δύο αναβάτες Κόρκας και Γάκης ήταν οι μοναδικοί που βαθμολογήθηκαν σε κάθε αγώνα, χωρίς να έχουν κάποια ατυχία.

Η πρώτη θέση στο τέλος της χρονιάς ήρθε άξια για τον Αλέκο Καρανάση, που προσπαθούσε εδώ και χρόνια να κατακτήσει. Ο Αλέκος το πανηγύρισε με τους φίλους του, που φόραγαν μάλιστα ειδικό μπλουζάκι για την επιτυχία του. Ο Σταμάτης Δημολιάννης τερμάτισε δεύτερος, προσπαθώντας να πλησιάζει τον Καρανάση από τον 11ο γύρο και μετά. Την ίδια θέση (2ος) κατάφερε να έχει και στην βαθμολογία. Τρίτος στον αγώνα, τερμάτισε ο Αλέξης Λιβανάς, τον ώθησε δυο θέσεις πιο πάνω στον πίνακα και στην τέταρτη θέση. Άτυχος ο Λεωνίδας Χαραλαμπόπουλος, μια πτώση τον καθυστέρησε τόσο, για να τερματίσει τέταρτος και να χάσει μια άνοδο στην βαθμολογία, όπου παραμένει με 67 βαθμούς στην πέμπτη θέση. Την πρώτη εξάδα, της τελικής βαθμολογίας της κατηγορίας Α2, ανέβηκε ο Μανώλης Μανδαλενάκης, που κατάφερε να μαζέψει 11 βαθμούς ως πέμπτος στον αγώνα και να κερδίσει δυο θέσεις στον πίνακα. Οι Ν. Τσακλάς, Χ. Καρκαλής και Β. Καλογερόπουλος συμπλήρωσαν την κατηγορία. Τερματίσανε έτσι 8 αναβάτες. Ο Άγγελος Γκελτσίδης παρά τους δυο αγώνες χωρίς βαθμούς, κατατάχτηκε τελικά τρίτος στη βαθμολογία. Και σε αυτή την κατηγορία οι Καρανάσης και Δημολιάννης πετύχανε να έχουν συλλέξει βαθμούς σε κάθε αγώνα.

Κατηγορία Β3
Η μάχη εστιαζόταν μεταξύ του Σιαφαρίκα και Παμπουκιάν. Στην πρώτη στροφή της εκκίνησης ο Παμπουκιάν φτάνει πρώτος, αλλά χάνει την γραμμή του, με τον Βαγγελάκο και Ροζάκη να τον προσπερνάνε. Ο Σιαφαρίκας από την πέμπτη θέση ανέβασε γρήγορο ρυθμό, έχοντας επιπλέον στο μυαλό να πιάσει τον Καρέτσο. Ο Παμπουκιάν εγκαταλείπει στον 11ο γύρο από βενζίνη και αφήνει ελεύθερο πεδίο στους υπόλοιπους. Ο Βασίλης Σιαφαρίκας τελικά τερματίζει πρώτος, με τον κεφάτο όπως αποδείχτηκε Δημήτρης Βαγγελάκος να τερματίζει στην δεύτερη θέση. Τρίτος ο Γιώργος Μπούσδας, που έκανε έναν αγώνα τακτικής χωρίς άγχος. Στην πρώτη εξάδα τερμάτισαν Α. Σοφικήτης, Δ. Τσαχτσιρλής και Σ. Παπασωτηρίου.

Πρωταθλητής ο Β. Σιαφαρίκας με 170 βαθμούς, με τον Γ. Παμπουκιάν δεύτερο με 141 και τρίτο τον Γ. Μπούσδας με 116 βαθμούς. Ο Δ. Βαγγελάκος ανέβηκε τέταρτος με 78 βαθμούς, ρίχνοντας στην πέμπτη θέση τον Λ. Ροζάκη (εγκατέλειψε στον 19ο γύρο) με 64 βαθμούς. Έκτος ο Κ. Ανδρέου με 55 βαθμούς. Τερματίσανε συνολικα 12 αναβάτες.

Πρωταθλητής, ήδη από την Πρέβεζα, ο Λευτέρης Καρέτσος, που δεν είχε στην ουσία αντίπαλο και πάλι φέτος. Η στρατηγική του στο Αγρίνιο ήταν να ξεφύγει νωρίς από τον Β. Σιαφαρίκα (λόγω γενικής). Οδηγούσε εντυπωσιακά, πετυχαίνοντας τον ταχύτερο χρόνο με 4:02.399. Δεύτερος τερματίζει ο Δημήτρης Κεραμιδάς, που ανέβηκε και κατατάχτηκε τελικά τρίτος στην βαθμολογία της κατηγορίας Β4 με 95 βαθμούς. Ο Αλέξης Ζώρας αντιμετωπίζοντας κάποια προβλήματα με την μοτοσυκλέτα, κατάφερε να τερματίσει τελικά τρίτος στον αγώνα και να κρατήσει την δεύτερη θέση στον βαθμολογούμενο πίνακα με 121 βαθμούς. Τέταρτος ο Χρήστος Τομαράς, που μας εντυπωσίασε, με πέμπτο και έκτο τους Γ. Φακιόλα και Γ. Σβίγκο (6ος στον πίνακα). Συνολικά τερμάτισαν 12 αναβάτες.