Δελτίο Τύπου
BMW HELLAS

Η σεζόν του 2010 θα δει την BMW Motorrad Motorsport να παρατάσσεται στη γραμμή εκκίνησης της κατηγορίας E2 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Enduro της FIM με την ονομασία «BMW Husqvarna Motorsport». Ο λόγος για την εγγραφή στη FIM με αυτήν τη νέα ονομασία είναι η συγκέντρωση εξειδικευμένων γνώσεων και εμπειρίας στο χώρο των αγώνων off-road από τις μάρκες BMW Motorrad και Husqvarna Motorcycles στον τομέα των τετράχρονων κινητήρων 450 κυβικών. Ο στόχος είναι η μετάδοση γνώσεων μέσω της συμμετοχής σε αυτό το αθλητικό γεγονός και παράλληλα, η βελτιστοποίηση της απόδοσης της ομάδας.

Ο Rainer Thoma, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Husqvarna Motorcycles, εξηγεί: «Για την επίτευξη μιας βιώσιμης οικονομικής αλλά και αθλητικής επιτυχίας, είναι απολύτως αναγκαίο για εμάς να δημιουργούμε και να επωφελούμαστε από συμπράξεις όσο καλύτερα μπορούμε. Αυτός είναι και ο λόγος που οδήγησε στην τωρινή μας εντατική συνεργασία με τους συναδέλφους μας στην BMW Motorrad. Έτσι, συνδυάζουμε την τεράστια εμπειρία και τεχνική κατάρτιση και των δύο μαρκών: τεχνογνωσία από την BMW Motorrad θα διοχετεύεται στην Husqvarna και αντίστροφα.»

Η ομάδα BMW Husqvarna Motorsport είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει αυτόν το στόχο: σύντομα θα ξεκινήσει τη σεζόν με την BMW G 450 X, με τη Speedbrain να εκτελεί χρέη manager της ομάδας. Παράλληλα, σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, η Husqvarna Motorcycles θα συνεργάζεται με ειδικούς από την BMW Motorrad και τη Speedbrain για την ανάπτυξη μιας μηχανής που θα βασίζεται στο concept σχεδίασης πλαισίου/σασί της Husqvarna σε συνδυασμό με τον τετράχρονο κινητήρα 450 κυβικών που έχει αναπτύξει η BMW Motorrad. Μετά τη διεξαγωγή διεξοδικών δοκιμών, η ομάδα σχεδιάζει να «ρίξει τη μοτοσικλέτα στη μάχη».

Ο Διευθυντής της BMW Motorrad Motorsport, Berthold Hauser, προσθέτει: «Ο στόχος μας είναι σαφής: με την ομάδα BMW Husqvarna Motorsport, σκοπεύουμε να αγωνιστούμε για τη διεκδίκηση του τίτλου στην κατηγορία E2 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Enduro 2010. Η δεύτερη θέση στην κατηγορία E2 που αποσπάσαμε στο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών, η νίκη μας στο Red Bull Romaniacs και πολλές ακόμα θριαμβευτικές επιδόσεις και θέσεις στο βάθρο που πετύχαμε, αποτελούν ξεκάθαρη απόδειξη των δυνατοτήτων της BMW G 450 X και της εξαιρετικής δουλειάς που κατέβαλε η ομάδα μας την προηγούμενη σεζόν. Η κοινή μας συμμετοχή στους αγώνες enduro, παρέχει την ιδανική πλατφόρμα για να δοκιμάσουμε πώς μια αυθεντική μοτοσικλέτα Husqvarna με το concept κινητήρα της BMW G 450 X μπορεί να αντεπεξέλθει στην αρένα του ανταγωνισμού.»

Η ομάδα Husqvarna CH Racing θα συνεχίσει να αγωνίζεται στις κατηγορίες E1 και E3 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Enduro της FIM. Επίσης, οι τομείς Supermoto και Motocross θα παραμείνουν και αυτοί υπό την εμπορική επωνυμία Husqvarna.

salminen-greece-550