Γαλλική ομάδα Στρατού (Armee de Terre)
Η Γαλλική αγωνιστική ομάδα του Στρατού (Armee de Terre) εξασφάλισε συμβόλαιο δυο ετών με την Yamaha Γαλλίας και οι Marc Burgeois, Romain Dumontier, Olivier Basset και Alexandre Queyreyre θα συμμετέχουν με τις νέες μπλε μοτοσυκλέτες.

Husaberg
O Ισπανός Bernardez Aaron με την KTM China Adventure υπέγραψε συμβόλαιο με την Husaberg και άφησε στα κρύα του λουτρού την TM. Η Husaberg επίσης φέρνει άλλον έναν νεαρό από το Motocross, τον Mathias Bellino (19 χρονών) o οποίος υπέγραψε συμβόλαιο δυο χρόνων για να αγωνιστεί στην κατηγορία Junior. Ο νεαρός Γάλλος τερμάτισε δεύτερος στο περσινό Γαλλικό πρωτάθλημα motocross Elite, συμμετείχε και σε αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος motocross καθώς και σε ορισμένα GPs.

Bernardez Aaron

Fantic
Έτοιμη η ομάδα για την επιστροφή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά από πολλά χρόνια. Στην ομάδα θα συμμετέχει ο Maurizio Micheluz και ο νεαρός αναβάτης Xavier de Soultrait. Στην ομάδα και άλλος ένας πιτσιρικάς Ιταλός, ο Zecchin αλλά θα συμμετέχει μόνο στο Ιταλικό πρωτάθλημα.

Sherco
Οι δυο αναβάτες την ομάδας μένουν και για το 2011, αλλά αλλάζουν κατηγορία, οπότε Fabien Planet (E1) και Jordan Curvalle (E2). Στην ομάδα θα συμμετέχουν και ένας ή περισσότεροι αθλητές στην Junior κατηγορίας ενώ αναζητείται και ένας μηχανικός!

Fabien Planet

Η Αγγλική ομάδα Husqvarna MPS δεν κατάφερε να βρει τα χρήματα που χρειάζονται για να συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και θα μείνει εκτός το 2011. Θα συμμετέχουν στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος (Γαλλία) προσπαθώντας να βρουν τα χρήματα που χρειάζονται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα 2012.

Νέοι χορηγοί του παγκοσμίου πρωταθλήματος η Twin Air, η Marzocchi και η Expo Trade (Expo Tent).