Δυο είναι τα μεγάλα αγωνιστικά νέα αυτόν τον μήνα που αφορούν το παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro, το πρώτο είναι η πιθανή συμμετοχή του Αμερικανού Ricky Dietrich με την εργοστασιακή ομάδα της Husqvarna την επόμενη χρονιά. Η δεύτερη μεγάλη είδηση στα paddocks του παγκοσμίου είναι η δημιουργία νέας Ιταλικής ομάδας, της Bordone Ferrari, με την συμμετοχή όλων των σπουδαίων Ιταλών αθλητών, Oldratti, Manzi και D’Ambrosio!

O Ricky Dietrich φαίνεται πως έχει αποδεχθεί την πρόταση του Fabrizio Azzalin (team manager) της Husqvarna, που μετά την αποχώρηση των Antoine Meo (οδεύει προς KTM), Simone Albergoni (Honda HM) και Sebastien Guillame (Gas Gas) χρειαζόταν ένα μεγάλο όνομα για να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί. Στην Ιταλική ομάδα έχουν μείνει οι δυο Φινλανδοί Juha Salminen και Matti Seistola, με τον νεαρό Seistola να μένει στην Ε1 κατηγορία και τον πολυνίκη Salminen να μετακομίζει στην Ε2. Στην ομάδα παραμένει και ο Alex Salvini που αλλάζει και αυτός κατηγορία μιας και η Husqvarna εγκαταλείπει την Ε3 κατηγορία συνεχίζοντας την εξέλιξη στα μοντέλα 250cc και 310cc. Τέλος στην ομάδα θα συμμετέχει και ο νεοαποκτηθείς Ισπανός Lorenzo Santolinο πιθανόν στην κατηγορία Ε1. Ο Ricky Dietrich θα συμμετέχει στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος Indoor, “Super Enduro” το ονομάζει από φέτος η FIM, αυτό το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στη Γένοβα.

Ricky Dietrich

Το 2008 είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε από κοντά στην Ελλάδα, όταν συμμετείχε στην Αμερικάνικη ομάδα ISDE και οι επόμενες χρονιές κύλησαν θετικά για αυτόν και την Kawasaki. Το 2010 ένας σοβαρός τραυματισμός στο πόδι τον άφησε για ένα μεγάλο διάστημα εκτός και το 2011 αποφάσισε να αλλάξει κατεύθυνση και από τους αγώνες enduro, worcs και indoor προσπάθησε να περάσει στο supercross-motocross με την ομάδα της VALLI Motosports Yamaha. Φαίνεται πως αυτό δεν άντεξε πολύ και μάλλον θα γίνει ο δεύτερος Αμερικάνος αθλητής μετά τον Ian Blythe (Honda HM) που θα αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (σε όλους τους αγώνες).

Η ομάδα της KTM δυναμώνει ακόμη περισσότερο καθώς κρατάει τους Eero Remes, Johnny Aubert, Cristobal Guerrero, David Knight και απ’ ότι φαίνεται θα αποκτήσει τους Antoine Meo (E1) και Christophe Nambotin (E3). O Thomas Oldratti αποχωρεί παρά την θέληση του Fabio Farioli, που πάντα ήθελε έναν Ιταλό αναβάτη στην ομάδα.
Στην Honda HM η έλευση του Simone Albergoni είναι η κυριότερη είδηση που μαζί με τον Rodrig Thain είναι οι δυο σίγουροι αθλητές της ομάδας για το 2012. Οι πρωταθλητές 2011 Mika Ahola και Jeremy Joly δεν έχουν υπογράψει συμβόλαιο με την κόκκινη αρμάδα, ακόμη.

H δεύτερη μεγάλη είδηση είναι η δημιουργία μιας νέας Ιταλικής ομάδας, της Bordone Ferrari. Σε αυτήν θα συμμετέχουν οι Thomas Oldratti, Jonathan Manzi και Eduardo D’ Ambrosio. Είναι μια νέα ομάδα από ανθρώπους με πάθος οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει την δημιουργία νέας μοτοσυκλέτας. Σημαντικό κομμάτι έχει παίξει ο Allesandro Bellometi, ο οποίος θα είναι και ο team manager της ομάδας enduro. Για το 2012 θα αγωνιστούν με μοτοσυκλέτες KTM, ενώ η μεγάλη προσπάθειά τους είναι η συμμετοχή στον αγώνα Dakar 2012.