Η επίσημη εργοστασιακή ομάδα στην κορυφή της κατηγορίας Motocross (MXGP), η Honda World Motocross Team μετονομάζεται σε  Team HRC, οι Max Nagl και Evgeny Bobryshev διατηρούνται στην ομάδα.

Στην ετήσια ομιλία για τον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό σήμερα, που περιγράφονται όλα τα προγράμματα του εργοστασίου του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Honda για το 2014, ο πρόεδρος της Honda Takanobu Ito ανακοίνωσε ότι η Honda θα παρέχει περαιτέρω αύξηση της στήριξης στην FIM Motocross World Championship.

Το Team HRC αντανακλά τον αυξημένο ρόλο του εργοστασίου στην κατηγορία MXGP του πρωταθλήματος και είναι η φυσική κατάληξη της αυξανόμενης παρουσίας της Honda στο άθλημα κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών.

Αυτό είναι το τελευταίο κεφάλαιο σε μια μακρά και επιτυχημένη ιστορία στο Παγκόσμιο Motocross, με την οποία η Honda έχουν σφραγίσει μια σειρά από 125, 250 και 500 MX παγκόσμιους τίτλους. Είναι επίσης ένα νέο κεφάλαιο για την HRC, η οποία σφραγίζεται και πιο πρόσφατα τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλήματος FIM MotoGP με την Repsol Honda Team.

Η ομάδα διατηρεί τo περσινό line-up, των Max Nagl και Evgeny Bobryshev, που θα αγωνιστούν με Honda CRF 450RW μοτοσυκλέτες.

Nagl και Bobryshev ήταν παρόντες στην ομιλία του Προέδρου σήμερα στο Τόκιο, μαζί με τους Dani Pedrosa και Μarc Marquez (MotoGP), Joan Barreda (Rally Dakar) και οι οδηγοί της Honda από τη σειρά IndyCar και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού.

Η ομάδα έχει τον έλεγχο στην Σαρδηνία, τον Ιανουάριο και αγωνίστηκε στον πρώτο γύρο της ιταλικής σειράς MX Internazionali τη στήριξη της προετοιμασίας τους για την έναρξη της σεζόν Grand Prix , έχοντας δύο τερματισμούς στο βάθρο. Το πρώτο Grand Prix είναι στο Κατάρ στην πίστα Losail Motocross 28 Φεβρουαρίου – 1 Μαρτίου.

Roger Harvey HRC Γενικός Διευθυντής – MXGP

“Η σεζόν 2014 είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τη Honda στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross, με την υποστήριξη της Honda Racing Corporation. Η Honda έχει μια μακρά ιστορία στο Motocross με την Honda CRF, συμπεριλαμβανομένων των παγκοσμίων τίτλων σε όλη τη δεκαετία του 1980 και του 1990, και μετά από όλο και περισσότερη υποστήριξη κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών, το επόμενο λογικό βήμα ήταν για μια πλήρη παρουσία στο εργοστάσιο και πάλι με την ομάδα της HRC.”

Max Nagl

“Ο μπαμπάς μου πάντα έλεγε στο παρελθόν ότι το μεγαλύτερο βήμα που μπορείτε να κάνετε , και το όνειρο να έχει , είναι ιππασίας για την εργοστασιακή ομάδα της Honda , επειδή ήταν πάντα το καλύτερο – ένα βήμα μπροστά από όλους. Τώρα είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην ομάδα HRC . Είναι πραγματικά ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Μπορώ να αισθανθείτε τη διαφορά με το προηγούμενο έτος, επειδή δουλεύουμε πολύ στενά με το εργοστάσιο και τους Ιάπωνες μηχανικούς , έχουμε περισσότερα μέρη να δοκιμάσουν κάθε φορά , και έχουμε βελτιώσει το ποδήλατο πολύ ήδη . Η εμπειρία και η επιτυχία του HRC φέρνει τόσα πολλά για την ομάδα . Στέκεται πάνω στη σκηνή για το μηχανοκίνητο αθλητισμό ανακοίνωση του Προέδρου της μαζί με αναβάτες όπως ο Pedrosa και Marquez – αυτό δείχνει πραγματικά τη σημασία της MXGP για Honda αυτή τη σεζόν”.

Evgeny Bobryshev

“Εκπροσωπώντας Team HRC είναι μια μεγάλη τιμή για μένα . Υπάρχει τόσο πολλή ιστορία και πολλές νίκες motocross στο παρελθόν , και η πρόσφατη παγκόσμια πρωταθλήματα στο MotoGP , για παράδειγμα , και τώρα μετά από ένα διάλειμμα είναι μια μεγάλη αίσθηση ότι HRC είναι πίσω σε MXGP και να είναι ένα μέρος της. Η όλη προσέγγιση της ομάδας είναι τόσο επικεντρώθηκε στα αποτελέσματα του τρέχοντος έτους , και προ-εποχής δοκιμών ήταν πολύ θετική . Συνεργάζονται άμεσα με τη Honda στην Ιαπωνία σημαίνει ότι οι αλλαγές συμβαίνουν πιο γρήγορα και έχουμε ακόμα περισσότερη στήριξη που μας βοήθησε ήδη κάνει ένα ακόμη βήμα , έτσι είμαι ισχυρή αίσθηση για αυτή τη σεζόν . Ελπίζω να μπορέσουμε να επαναλάβουμε την ιστορία . ”

3537_BOBRYSHEVBIKE_D0062_1391784790633_23

3537_BOBRYSHEVBIKE_D0072

3537_BOBRYSHEVBIKE5_D0084

3537_BOBRYSHEVBIKE6_D0095

honda-hrc5