ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Trail Ride – Rally Raid Cup 2005
Νέα ημερομηνία και τοποθεσία διεξαγωγής για τον 4o αγώνα

O τέταρτος αγώνας για το Πανελλήνιο Κύπελλο Trail Ride – Rally Raid θα πραγματοποιηθεί τελικά στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου (και όχι στην Πάτρα, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί). Ο λόγος για την αλλαγή αυτή ήταν η ταυτόχρονη τέλεση του Αχαϊκού Rally Αυτοκινήτου στα ίδια μέρη… Έτσι, τα Ψαχνά Ευβοίας θα φιλοξενήσουν το τέταρτο Trail Ride του πρωταθλήματος, με διαδρομή που θα εξερευνήσει την ευρύτερη περιοχή, φτάνοντας μέχρι τα πυκνά δάση του Αη Γιάννη του Ρώσου στο Μαντούδι.

Οι διοργανωτές (το περιοδικό μοτοσυκλέτας και δράσης Ο-3ΟΟ και το Off Road Team) θα συνεργαστούν με τον έμπειρο Νίκο Λύρα (από τον Εθελοντικό Σύλλογο Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ψαχνών) και υπόσχονται έναν συναρπαστικό αγώνα, που θα συνεχίσει την καταπληκτική πορεία του Πανελληνίου Κυπέλλου, μιας διοργάνωσης που για πρώτη φορά πραγματοποιείται στη χώρα μας και μάλιστα με τέτοια επιτυχία!

H εκκίνηση θα δοθεί από τα Ψαχνά στις 9:00 το πρωί της Κυριακής και η διαδρομή, αφού οργώσει τα ομορφότερα κομμάτια της Δίρφης, θα περιτριγυρίσει το Καντήλι για να επιστρέψει το απόγευμα και πάλι στα Ψαχνά.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αυτοκίνητα 4Χ4, απλά και κατηγορίας Raid, αλλά και αγωνιστικά. Όσον αφορά τις μοτοσυκλέτες θα υπάρχουν κατηγορίες έως 450cc, Open και Quad. Μετά τον τερματισμό, 41 κύπελλα περιμένουν τους καλύτερους, που θα μπορέσουν να υπολογίσουν σωστά την μέση ωριαία ταχύτητα της διαδρομής και θα δεχτούν τους λιγότερους βαθμούς ποινής.

Η διαδρομή, παρ’ όλο που οι καλοκαιρινές ζέστες καλά κρατούν, θα ανεβεί αρκετά ψηλά αναζητώντας ίχνη δροσιάς! Το μήκος της θα είναι περίπου 220 χιλιόμετρα, βατή και εύκολη, χωρίς βέβαια να λείπουν και κάποιες μεμονωμένες δυσκολίες, χωρίς όμως ιδιαίτερες απαιτήσεις από τους οδηγούς και τους αναβάτες.

Το κόστος συμμετοχής για τις μοτοσυκλέτες είναι 40 €, ενώ για τα αυτοκίνητα 80€. Το road book έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί σύμφωνα με τα πρότυπα του Dakar και θα δοθεί σε ρολό ή μπλοκ, ανάλογα με τον εξοπλισμό του οχήματος. Θα υπάρχει βοήθεια σε δύσκολα σημεία, “σκούπες” και πλοηγοί, ενώ θα διασφαλιστεί η διέλευση των συμμετεχόντων από όλα τα περάσματα.