INTERMOT 2006 – Προϊοντική Γκάμα και Νέα Μοντέλα / Χαρακτηριστικά.

Η BMW Motorrad έχει μία αξιόλογη παρουσία στο Σαλόνι Μοτοσικλετών 2006 INTERMOT στην Κολωνία (Γερμανία), με την πιο πλούσια και πολυδιάστατη γκάμα μοντέλων στην ιστορία της Εταιρίας.

Η νέα μονοκύλινδρη σειρά μοτοσικλετών κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο της με μία συναρπαστική γκάμα τριών ολοκαίνουργιων μοντέλων τελείως διαφορετικών σε χαρακτηριστικά και προσωπικότητα – πρόκειται για τις G 650 Xcountry, G 650 Xchallenge και G 650 Xmoto. Παράλληλα, η οικογένεια μοντέλων K αυξάνεται, καθώς η BMW K 1200 R πλαισιώνεται από την K 1200 R Sport, η οποία φέρει ένα πιο σπορ φέρινγκ.

Τα νέα μοντέλα αναβαθμίζονται και συνοδεύονται από μία νέα, πραγματικά αποκλειστική σειρά αξεσουάρ: Κυκλοφορώντας στην αγορά το φθινόπωρο του 2006, η νέα σειρά Εξαρτημάτων Υψηλών Επιδόσεων της BMW Motorrad (High Performance Parts) θα προσφέρει πραγματικά έξοχα, άκρως λειτουργικά ειδικά αξεσουάρ για όλη σχεδόν την προϊοντική γκάμα. Μεταξύ αυτών, θα είναι κορυφαία και προηγμένα εξαρτήματα βελτίωσης από ανθρακονήματα, αποκλειστικά φρένα μηχανουργίας CNC, καθώς και σφυρήλατες ζάντες.

Στην πλούσια γκάμα εξοπλισμού αναβατών μοτοσικλετών της BMW Motorrad, μία αναβαθμισμένη και πλουσιότερη συλλογή από νέα προϊόντα, χρώματα και σχέδια, διασφαλίζουν ακόμα υψηλότερα πρότυπα λειτουργικότητας, αισθητικής και ατομικού στυλ.

Συμπεριλαμβανομένης της νέας σειράς μονοκύλινδρων εκδόσεων, το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της BMW Motorrad αποτελείται τώρα από 19 διαφορετικά μοντέλα. Με τα χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα, τα μοντέλα αυτά ικανοποιούν απόλυτα κάθε είδους επιθυμία και προτίμηση των πελατών στην κατηγορία άνω των 500 cc, προσφέροντας μία πολύ ελκυστική επιλογή στις αντίστοιχες κατηγορίες μοτοσικλετών.

Πιο σπορ από ποτέ, αλλά χωρίς να υστερούν στις κλασικές αρετές της BMW, όλες οι μοτοσικλέτες BMW υιοθετούν πλείστες καινοτομίες και πρωτοποριακές τεχνολογίες ασφαλείας. Πραγματικά, ο πλήρως ελεγχόμενος τριοδικός καταλυτικός μετατροπέας που λανσαρίστηκε στις μοτοσικλέτες BMW πριν από 15 και πλέον χρόνια, αποτελεί τώρα πρωταρχικό χαρακτηριστικό σε όλα τα μοντέλα, όπως τα φρένα ABS.

Η BMW Motorrad αποτελεί εδώ και καιρό σημείο αναφοράς στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας, καθώς όλα τα μοντέλα της σειράς (με εξαίρεση τη BMW HP2 Enduro) διατίθενται με ABS στον προαιρετικό τους εξοπλισμό απευθείας από το εργοστάσιο τα τελευταία πέντε χρόνια. Και τον περσινό Ιούλιο, η τέταρτη γενιά της τεχνολογίας ABS – από το 1989 τότε που πρωτοκυκλοφόρησε – παρουσιάστηκε στο διεθνή τύπο με το νέο Αυτόματο Έλεγχο Ευστάθειας – ASC Automatic Stability Control της BMW Motorrad.

Μαζί και τα δύο αυτά συστήματα υπογραμμίζουν για μία ακόμα φορά την τεχνολογική υπεροχή της BMW Motorrad και την ηγετική θέση της Εταιρίας στο χώρο της ενεργητικής ασφάλειας μοτοσικλετών.

Η τρέχουσα προϊοντική γκάμα είναι πιο νέα από ποτέ – με εξαίρεση την K 1200 LT Luxury Tourer που διατηρεί τα ίδια χαρακτηριστικά όπως στο παρελθόν, ούτε ένα μοντέλο δεν κυκλοφορεί στην αγορά πάνω από 2 1?2 χρόνια. Ακολουθώντας μία πολυδιάστατη εξελικτική διαδικασία τα τελευταία χρόνια, επομένως, ολόκληρη η γκάμα μοτοσικλετών έχει πλήρως ανανεωθεί από τις αρχές του 2004. Το ίδιο χρονικό διάστημα, πέρα από τα τεχνολογικά επιτεύγματα όπως η ανάρτηση Evo-Paralever και το μονόμπρατσο από μία χυτή ενιαία μονάδα που λανσαρίστηκαν σαν νέα χαρακτηριστικά, σημειώθηκαν και παγκόσμιες πρωτιές όπως η ανάρτηση Duolever, το σύστημα αποσβεστήρων με ελατήρια αερίου (Air Spring Damper), η Ηλεκτρονική Ρύθμιση Ανάρτησης – Electronic Suspension Adjustment (ESA) και η αντιστάθμιση μάζας μέσω του μονόμπρατσου. Τέλος, περαιτέρω προηγμένες τεχνολογίες προσαρμοσμένες και προερχόμενες από τη δομή του αυτοκινήτου, όπως αντικροτική διαχείριση κινητήρα και προβολείς xenon, επιβεβαιώνουν τον ηγετικό ρόλο της μάρκας στις καινοτομίες.

Τα νέα μοντέλα της BMW (πατήστε τις φωτογραφίες για περισσότερες πληροφορίες).