Οι δυο πρωτοκλασάτοι αθλητές της BMW, JuhaSalminen και Marko Tarkkala παραμένουν στην ομάδα η οποία μετονομάζεται σε BMW – Husqvarna Motorsport. Το μεγαλύτερο ζήτημα είναι όμως η ανακοίνωση πως η ομάδα θα συμμετέχει με μοτοσυκλέτες που θα έχουν κινητήρα BMW και πλαίσιο Husqvarna!

Salminen και Tarkalla θα συμμετέχουν στην ίδια κατηγορία, Ε2 με μοτοσυκλέτα 450cc, αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν η μοτοσυκλέτα θα είναι έτοιμη για τους πρώτους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος WEC.

Δικαιώνεται ο David Knight για την στάση του με την Γερμανική εταιρεία μιας και από την αποχώρησή του και μετά οι Γερμανοί της BMW άλλαξαν το πλαίσιο σε μεγάλο βαθμό –κάτι που είχε θετική ανταπόκριση και βοήθησε τον Juha Salminen να κερδίσει και αγώνα. Εντύπωση πάντως προκαλεί η νέα απόφαση της BMW, μένει να δούμε την εξέλιξη των δοκιμών της νέας μεταλαγμένης μοτοσυκλέτας αλλά και την απόδοση των δυο κορυφαίων Φιλανδών.

H BMW έχει αγοράσει την Husqvarna όμως στην Ελλάδα ακόμη δεν υπάρχει επίσημη αντιπροσώπευση. Το μόνο κατάστημα που έχει αναπτύξη σχέσεις με την Husqvarna Ιταλίας είναι το Super Bike στην Θεσσαλονίκη (τηλ.: 2310 – 921705 Στέλιος Γεωργαλάς). Το κατάστημα Super Bike εισάγει μοτοσυκλέτες από το Ιταλικό εργοστάσιο και συμμετέχει με αγωνιστική ομάδα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Enduro τα τελευταία δυο χρόνια.

salminen-greece-550