Στο αεροδρόμιο Ελληνικού υπό την φιλόξενη 5η έκθεση μοτοσυκλέτας διοργανώθηκε ο πρώτος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος SPECTRO Supermoto, με εκπλήξεις, εναλλαγές, απρόοπτα και πλήθος θεατών. Περισσότεροι από 1.000 θεατές παρακολούθησαν συναρπαστικές μάχες σε όλες τις κατηγορίες όπου οι ανακατατάξεις στις συμμετοχές έχουν ανεβάσει το θερμόμετρο ψηλά.

Νέοι κανονισμοί επιβάλουν την χρησιμοποίηση μόνο ενός ζεύγους ελαστικών για τις δοκιμές και τους αγώνες αναμένεται να μικρύνει τις διαφορές και να ελαχιστοποιήσει το κόστος των αθλητών και των αγωνιστικών ομάδων. Ο άστατος καιρός του Σαββάτου δεν βοήθησε το οργανωτικό κομμάτι καθώς το χώμα αχρηστεύτηκε μετά την Σαββατιάτικη νεροποντή ενώ οριακά ολοκληρώθηκαν οι χρονομετρημένες δοκιμές των 69 αθλητών με στεγνή πίστα.

Racing 250
Ο Μανώλης Γεροντής ήταν ο νικητής του πρώτου σκέλους με ελάχιστη διαφορά από τον δεύτερο Στέλιο Κάζδαγλη. Στην τρίτη θέση ο Χρήστος Μακράκης. Το δεύτερο σκέλος κέρδισε ο Νίκος Βρεττός, είχε πτώση στο πρώτο τερματίζοντας έκτος, ενώ ξανά δεύτερος τερμάτισε ο Στέλιος Κάζδαγλης ξανά με ελάχιστη διαφορά από τον πρώτο. Ο Χρήστος Μακράκης συμπλήρωσε το βάθρο της κατηγορίας ανεβαίνοντας ξανά στην τρίτη θέση.

Racing 450
Μάχες από τα παλιά στην κατηγορία με την συμμετοχή πολλών αθλητών ικανών για τη νίκη. Ατυχία για τον Νίκο Διακάκη που έχοντας πάρει την εκκίνηση οδηγούσε τον αγώνα στο πρώτο σκέλος μέχρι που μηχανική βλάβη τον ανάγκασε να εκγαταλείψει. Την νίκη πήρε ο Φώτης Τσαλίκης, με τον Γιώργο Κάκο στη δεύτερη θέση και τον Παναγιώτη Πλέσσα στην τρίτη. Στο δεύτερο σκέλος ο Γιώργος Κάκος πήρε το αίμα του πίσω κερδίζοντας το σκέλος από το Φώτη Τσαλίκη, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Κίμωνας Χατζηγεωργίου ο οποίος φέτος ανέβηκε από την κατηγορία 250.

Racing Open
Η συμμετοχή του Γιάννη Μπούστα ξύπνησε μνήμες από παλαιότερους αγώνες, ενώ ο ίδιος φρόντισε να δείξει πως το Supermoto κυλά ακόμα στις φλέβες του κερδίζοντας το πρώτο σκέλος. Ο πιτσιρικάς Άκης Δημόπουλος φρόντισε να επιβεβαιώσει τις φήμες του άξιου αντίπαλου ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση αφήνοντας τον Μιχάλη Κουτσουμπό τρίτο, ο οποίος είχε και πτώση. Στο δεύτερο σκέλος ο Μιχάλης Κουτσουμπός κέρδισε τον αγώνα μπροστά από τον Γιώργο Δαραμούση που τόσο ήθελε την νίκη. Στην τρίτη θέση ο περσινός πρωταθλητής Θανάσης Νάκης με την νέα του μοτοσυκλέτα.

Ενιαία κατηγορία Νέων / Junior / Γυναικών / Sport
Νέα πνοή στην κατηγορία με την συμμετοχή πολλών και ιδιαίτερα ταχύτατων αθλητών. Την κατηγορία Νέων κέρδισε ο Ηλίας Κωβαίος αφήνοντας δεύτερο τον Δημήτρη Χατζηαναστασίου και τρίτο τον ομόσταυλό του στην αγωνιστική ομάδα Σταμάτη Μαυρομάττη. Στην κατηγορία Junior ο Ηλίας Κωβαίος πρώτευσε, δεύτερος ο Σταμάτης Μαυρομάττης και τρίτη η Ελένη Αγελαδοπούλου. Η Ελένη Αγελαδοπούλου κέρδισε την κατηγορία γυναικών, στη δεύτερη θέση η Κωνσταντίνα Πολύχρονου και τρίτη η Μαργαρίτα Καμπούρη. Στην κατηγορία sport συμμετείχαν περισσότεροι αθλητές καλύτερος όλων ήταν ο Ευάγγελος Ζαφειρούλης, δεύτερος ο Γιάννης Χάνης και τρίτος ο Σώζων Σακκιώτης.

Εντύπωση έκανε η ομιλία του Παναγιώτη Σιδέρη (promoter και οργανωτή) κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης αθλητών όταν ανακοίνωσε πως η φετινή προσπάθειά του δεν έχει φέρει κοντά στους αγώνες τις εταιρίες και πως το οικονομικό κόστος διεξαγωγής δεν μπορεί να το επομίζεται συνέχεια η Iron Team. Σε κάθε περίπτωση πιστεύουμε πως το οικονομικό πρόβλημα του οργανωτή ή γενικότερα τα προβλήματα διοργάνωσης θα πρέπει να συζητούνται πρώτα στην ομοσπονδία (ΑΜΟΤΟΕ) και μέσω αυτών να βρίσκονται ή να γίνεται προσπάθεια να βρεθούν λύσεις. Σε κάθε περίπτωση ευχόμαστε οι εταιρίες να καταλάβουν πως το συμφέρον τους είναι στους αγώνες, να στηρίξουν την οργάνωση και να δούμε ένα θεαματικό πρωτάθλημα καθ’ ότι τα μυνήματα μετά τον πρώτο αγώνα είναι ενθαρυντικά.

Επόμενος αγώνας την Κυριακή 24 Μαίου στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερες φωτογραφίες

Όλες τις φωτογραφίες σας μπορείτε να τις βρείτε στο www.racephoto.gr βάζοντας το αγωνιστικό νούμερό σας στη λέξη – κλειδί και επιλέγοντας ως event το 06/04/2008 – 1o supermoto Ελληνικό.