Η ευκαιρία να δούμε τα μεγάλα ονόματα στο φετινό Motocross de Nations χάνεται μέρα με την μέρα καθώς η πληροφόρηση που μας έρχεται δεν είναι ενθαρρυντική. Τα πρώτα νέα που ήρθαν από την Αμερική δεν έδιναν τον James Stewart στην φετινή ομάδα των περσινών νικητών. Ο πρωταθλητής Supercross σε δηλώσεις του είπε ότι προετοιμάζεται για το US Open που θα πραγματοποιηθεί ακριβώς μια εβδομάδα μετά το MXDN χωρίς να αναφέρει καθόλου αν επιθυμεί να είναι μέλος της φετινής ομάδας. Μια από τα ίδια και για τον Ryan Villopoto που η κατάσταση του μετά την εγχείρηση στο γόνατο πιθανότατα θα τον φέρει πίσω στους αγώνες στην αρχή της επόμενης Supercross χρονιάς. Πάντως ο team manager της ομάδας Roger de Coster δεν θα ανακοινώσει ομάδα αν δεν εξαντλήσει πρώτα την προθεσμία περιμένοντας να δει σε τι κατάσταση θα επιστρέψει ο Mike Alessi.

Τα κακά νέα από την Αμερική συνεχίστηκαν καθώς ο Christophe Pourcel που προηγείται στην βαθμολογία AMA Motocross 250cc αλλά ούτε και ο τραυματίας αυτό τον καιρό αδερφός του Sebastian που είχε κερδίσει την ΜΧ1 στο MXDN πέρσι, δεν είναι στην ομάδα της Γαλλίας που ανακοινώθηκε πρόσφατα στο Lommel. Ωστόσο η Γαλλική ομάδα εξακολουθεί να είναι φαβορί για την νίκη και φέτος καθώς ο team manager Olivier Robert επέλεξε για την ΜΧ1 τον Nicola Aubin που ήταν και πέρσι μέλος της ομάδας στην ΜΧ3,  τον Gautier Paulin για την ΜΧ3 και φυσικά τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας ΜΧ2 Marvin Musquin στην MX2.

Τα καλά νέα από την Αμερική αφορούν την ομάδα της Αυστραλίας καθώς ο Chad Reed και πιθανότατα πρωταθλητής ΑΜΑ Motocrosss 450cc αυτό το καλοκαίρι, δήλωσε ότι επιθυμεί να είναι και φέτος μέλος της ομάδας.