Οριστικοποιήθηκαν οι αλλαγές στους κανονισμούς του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος enduro 2009 μετά την συνάντηση της επιτροπής UEM στην Πολωνία στις 31 Ιανουαρίου. Εκτός της εισαγωγής του τριήμερου αγώνα στο τέλος του πρωταθλήματος η UEM (Ευρωπαϊκή ομοσπονδία) παρουσίαση και δυο νέες κατηγορίες. Αναλυτικά:

  • To Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τελειώνει με τριήμερο αγώνα (Ιταλία) όπου η τρίτη ημέρα θα είναι τύπου ISDE, διαδρομή από 5 έως 35 χλμ πριν το final test (motocross).
  • Ειδικά για τον τελευταίο τριήμερο αγώνα θα υπάρξουν κατηγορίες για National Teams (εθνικές ομάδες) και Clubs, όπως το ISDE. H κάθε χώρα επιτρέπεται να συμμετάσχει με 1 ομάδα national, 1 ομάδα national junior, 1 ομάδα veteran (βετεράνοι) και 1 ομάδα women (γυναικών). Η κάθε ομάδα συμμετέχει με 3 αναβάτες/τριες. Τουλάχιστον 2 από τους 3 αναβάτες κάθε ομάδας θα πρέπει να έχουν συμμετάσχει τουλάχιστον σε έναν αγώνα του φετινού πρωταθλήματος. Σε κάθε περίπτωση προτεραιότητα συμμετοχής έχουν οι αναβάτες που αγωνίζονται σταθερά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
  • Δυο νέες κατηγορίες εισάγονται (πειραματικά), η κατηγορία 50cc (θα πραγματοποιηθεί ένας αγώνας) και η κατηγορία 125cc τετράχρονα (τρεις πρώτοι αγώνες). Όριο ηλικίας τα 18 χρόνια για την κατηγορία 50cc.
  • Όσοι αναβάτες έχουν τερματίσει στις πέντε πρώτες θέσεις του παγκοσμίου πρωταθλήματος Enduro WEC δεν μπορούν να πάρουν βαθμούς στους αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
  • Όποιος οργανωτής επιθυμεί να διοργανώσει αγώνα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2010 πρέπει να δηλώσει το ενδιαφέρον του στην UEM έως και 31 Μαΐου 2009.

Ημερολόγιο Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Enduro (UEM) 2009

Φωτογραφίες: Race Photo