Ανακοίνωση
Oμιλος Μοτοσυκλετιστών Σαντορίνης (Ο.Μ.Σ.)
O όμιλος Μοτοσυκλετιστών Σαντορίνης (Ο.Μ.Σ.) ανακοινώνει και επίσημα την ίδρυση του μετά την κατάθεση του καταστατικού του στο πρωτοδικείο Νάξου την 21-12-2007 για περισσότερες πληροφορίες στο 6947324005.

Είναι προφανές ότι στις περιπτώσεις χρήσης της μοτοσυκλέτας για τις μετακινήσεις σας, ιδίως σε αυτές που αφορούν επαρχιακά δίκτυα, οδούς ταχείας κυκλοφορίας καθώς και αυτοκινητοδρόμους, πρέπει να ακολουθούνται ορισμένοι σαφείς κανόνες για την ασφάλειά σας.
Διαβάστε το άρθρο για ενημέρωση σχετικά με το πως θα είναι η οδηγία σας εμπειρία όμορφη και ασφαλής…

Φοράτε Κράνος
Ο εξοπλισμός ασφαλείας ξεκινά με τη χρήση ενός καλού κράνους. Φοράτε ΠΑΝΤΑ κράνος που τηρεί τις ισχύουσες προδιαγραφές. Θα πρέπει επίσης να φοράτε εξοπλισμό προστασίας των ματιών σας (σε περίπτωση ανοικτού κράνους). Τα ίδια πρέπει να τηρεί και ο Συνεπιβάτης σας.

Κάνετε Τον Εαυτό Σας Εμφανή Στους Άλλους

Φοράτε ανοιχτόχρωμα ανακλαστικά ρούχα και οδηγείτε έτσι ώστε να σας βλέπουν οι υπόλοιποι οδηγοί. Ανάβετε τα φλας πριν στρίψετε ή αλλάξετε λωρίδα και χρησιμοποιείτε την κόρνα εάν αυτό κάνει τους άλλους να σας προσέξουν σε περίπτωση κινδύνου. Ανάβετε τα φώτα πορείας συνεχώς.

Να Γνωρίζετε Τα Όριά σας
Οδηγείτε πάντα σύμφωνα με τις δυνατότητες σας. Γνωρίζοντας τις δυνατότητες αυτές θα μπορέσετε να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις.

Να Είστε Εξαιρετικά Προσεκτικοί Σε Άσχημες Καιρικές Συνθήκες

Σε βρεγμένο δρόμο η απόσταση φρεναρίσματος διπλασιάζεται. Παραμείνετε μακριά από τις βαμμένες λωρίδες των δρόμων, τις λακκούβες, σημεία που έχουν ίχνη από λιπαντικά καθώς όλα τα παραπάνω γλιστρούν πάρα πολύ. Μην κινείσθε στην άκρη των δρόμων, μπορεί να διαθέτουν παγίδες από χαλίκια ή χώματα. Να κινείσθε με την ταχύτητα των υπολοίπων οχημάτων και να ελέγχετε με τους καθρέφτες σας την κίνησή τους. Δώστε μεγάλη προσοχή όταν διασταυρώνεστε με γραμμές τρένων ή όταν οδηγείτε σε μεταλλικές γέφυρες και επιφάνειες. Όταν έχετε αμφιβολίες για την κατάσταση του δρόμου, ελαττώστε σταδιακά την ταχύτητά σας.

Προστατευτικός Εξοπλισμός
Για την ασφάλειά σας συνίσταται να φοράτε πάντα κράνος εγκεκριμένου τύπου, προστατευτικά γυαλιά, μπότες με αντιολισθητικές σόλες, γάντια, ειδικό μπουφάν, παντελόνι μοτοσυκλέτας.

Έλεγχος Μοτοσυκλέτας
* Επισκοπηθείτε τον τεχνικό σας
* Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών σας
* Ελέγξτε την ισχύ και καλή λειτουργία των φρένων σας
* Ελέγξτε την ασφάλεια της αλυσίδας σας
* Φροντίστε για τη λίπανση της αλυσίδας σας

Σε περίπτωση Οργανωμένης Εκδρομής (Ομάδες – Κανόνες Συμμετοχής)
* Αφήνουμε τον πλοηγό να μας οδηγήσει στον προορισμό μας
* Τον ακολουθούμε
* Αποφεύγουμε τη δημιουργία μεγάλων ομάδων μοτοσυκλετών
* Ξεκινάμε σε μικρές ομάδες
* Ορίζουμε τόπους ανασυγκρότησης και ανεφοδιασμού
* Όταν περνούμε από διασταυρώσεις υπολογίζουμε και αυτούς που μας ακολουθούν, ώστε να προλάβουν να περάσουν.
* Ορίζουμε τον υπεύθυνο εκδρομής και τον ακούμε μέχρι να φθάσουμε στον προορισμό μας.
* Όταν ο προπορευόμενος σηκώσει το χέρι ψηλά είναι προειδοποίηση κινδύνου. Ελαττώνουμε ταχύτητα, ελέγχουμε και οδηγούμε ιδιαίτερα προσεκτικά (για την πιθανή ύπαρξη εμποδίων, λακκούβας, λαδιών στο οδόστρωμα ή περίεργες οδηγίες αντιδράσεις άλλων οχημάτων).