Συνέχεια για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μotocross OME, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, στην πίστα του Λιτοχώρου. Λίγες σχετικά οι συμμετοχές με 78 αγωνιζόμενους να δίνουν το παρόν (70 μοτοσυκλέτες και 8 atv), μεγάλο όμως το θέαμα που πρόσφεραν στον κόσμο που αψήφησε τη ζέστη και παρακολούθησε τον αγώνα.

Κατηγορία ΜΧ1
Στο Α’ σκέλος της μεγάλης κατηγορίας ο Παναγιώτης Κουζής (Husqvarna, #1), παρότι ξεκίνησε σχετικά καλά τον αγώνα, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στον 6ο μόλις γύρο από μηχανικό πρόβλημα της μοτοσυκλέτας του. Αυτή η εξέλιξη ευνόησε τον Δημήτρη Βαγγελάκο (Yamaha, #75) που δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την πρώτη θέση του σκέλους. Πίσω του, στη δεύτερη θέση ο Κωνσταντίνος Τζιώρας (ΚΤΜ, #46) και στην τρίτη ο Ανδρέας Λιάκος (Suzuki, #107). Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Δημήτρης Μπαξεβάνης (Yamaha, #131), Goce Tomovski (#777) και Νίκος Βαγενάς (#145).

Δημήτρης Βαγγελάκος (Yamaha, #75)

Από την αρχή του Β’ σκέλους ο Παναγιώτης Κουζής έδειξε την πρόθεσή του να μην χάσει την πρώτη θέση, κάτι που κατάφερε κάνοντας και τον ταχύτερο γύρο του διημέρου με 1’51,851″. Για το μεγαλύτερο μέρος του σκέλους στη δεύτερη θέση βρισκόταν ο Δημήτρης Μπαξεβάνης, αλλά τελικά δεν άντεξε την πίεση του Δημήτρη Βαγγελάκου που τον πέρασε μερικούς γύρους πριν τη πτώση της καρώ σημαίας. Τέταρτος βρέθηκε ο Goce Tomovski, πέμπτος ο Κωνσταντίνος Τζιώρας και έκτος ο Ανδρέας Λιάκος.

Παναγιώτης Κουζής (Husqvarna, #1)

Κατηγορία ΜΧ2
Μεγάλη μάχη για την πρώτη θέση και των δυο σκελών έδωσαν οι Δημήτρης Κοντολέτας (Yamaha #92) και Σπύρος Κοσμάς (ΚΤΜ, #1). Το πρώτο σκέλος κατάφερε να το κερδίσει ο Κοντολέτας μόλις 9,6″ μπροστά από τον Κοσμά, ενώ στο δεύτερο σκέλος αντιστράφηκε η σειρά τερματισμού. Δυο τρίτες θέσεις, ήταν ο απολογισμός του αγώνα για τον Αλέξανδρο Γεωργαντά (Husqvarna, #21). Στο πρώτο σκέλος την εξάδα έκλεισαν οι Cristian Angelov (Yamaha, #225), Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha, #100) και Kristian Krastev (#93), ενώ στο δεύτερο σκέλος οι Γιάννης Μόσιος (ΚΤΜ, #51), Γιάννης Τουραντζίδης και Γιώργος Αρβανίτης (Suzuki, #5).

 Δημήτρης Κοντολέτας (Yamaha #92)

Σπύρος Κοσμάς (ΚΤΜ, #1)

Κατηγορίες Open A – Open B
Στο σκέλος του Σαββάτου της Open A, έδωσαν μεγάλη μάχη οι Κωνσταντίνος Τζιώρας (ΚΤΜ, #46), Δημήτρης Κεραμιδάς (Suzuki, #777) και Δημήτρης Στούπας (Kawasaki, #56), που τερμάτισαν στις τρεις πρώτες θέσεις με μόνο 20″ διαφορά. Ακολούθησαν οι Κυριάκος Κιουτσουκώστας (#51), Νίκος Κριμπούνης (ΚΤΜ, #121) και Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος (Yamaha, #71). Έντονο συναγωνισμό είχαμε και στο σκέλος της Κυριακής με την πρώτη εξάδα να τερματίζει μέσα σε μόνο 36″! Πρώτος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Δημήτρης Κεραμιδάς, με δεύτερο τον Νίκο Κριμπούνη και τρίτο τον Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο. Στις υπόλοιπες θέσεις οι Κυριάκος Κιουτσουκώστας, Δημήτρης Στούπας και Νίκος Αναστασόπουλος (Honda, #52).

Κωνσταντίνος Τζιώρας (ΚΤΜ, #46)

Δημήτρης Κεραμιδάς (Suzuki, #777)

Στην Open Β κυρίαρχος ήταν ο Γιώργος Μανδάνης (Honda, #222) κερδίζοντας και τα δυο σκέλη. Το βάθρο και στα δυο σκέλη συμπλήρωσαν οι Σταμούλης Παύλου (Kawasaki, #101) και Γιάννης Πιλάλας (Kawasaki, #1), τερματίζοντας δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα. Τις θέσεις 4 έως 6 κατέκτησαν το Σάββατο οι Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου (ΚΤΜ, #69), Παναγιώτης Παναγιώτου (Suzuki, #131) και Κωνσταντίνος Καραϊσκος (Yamaha, #60), ενώ την Κυριακή οι Νίκος Δρόσος (Honda, #98), Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου και Παναγιώτης Παναγιώτου.

Γιώργος Μανδάνης (Honda, #222)

Κατηγορία MX65
Μόλις 5 συμμετοχές στην μικρή κατηγορία (με τη μοναδική θυλική παρουσία). Και τις δύο ημέρες είχαμε την ίδια κατάταξη με τον Δημήτρη Τουρατζίδη (Yamaha, #100) να τερματίζει πρώτος, με δεύτερο τον Alex Dimitrov (#36) και τρίτο τον Άγγελο Βογιατζή (ΚΤΜ, #111). Τέταρτος ο Δημήτρης Μπάκας (#73) και πέμπτη η Ιωάννα Λάμπρου (#7).

Δημήτρης Τουρατζίδης (Yamaha, #100)

Κατηγορία MX85
Λίγες συμμετοχές και σε αυτή την κατηγορία, με τον Ανέστη Ράδο (ΚΤΜ, #97) να κυριαρχεί και στα δυο σκέλη. Το βάθρο συμπλήρωσαν και τις δυο ημέρες οι Στάθης Φυσέκης (Honda, #5) και Απόστολος Κάκαρης (#102). Στο σκέλος του Σαββάτου στις υπόλοιπες θέσεις τερμάτισαν οι Νίκος Δεμερδεσλής (ΚΤΜ, #98), Δημήτρης Καρατζιάς (Yamaha, #14), Κωνσταντίνος Παπαγγελόπουλος (Kawasaki, #77) και Δημήτρης Κουκαράς (ΚΤΜ, #35). Στο σκέλος της Κυριακής την εξάδα συμπλήρωσαν οι Νίκος Δεμερδεσλής, Δημήτρης Καρατζιάς και Δημήτρης Κουκαράς.

Ανέστης Ράδος (ΚΤΜ, #97)

Κατηγορία Quad-R
Στο βάθρο του σκέλους του Σαββάτου βρέθηκαν οι Γιώργος Καπέλης (Yamaha, #3), Σπύρος Μπίρλης (Suzuki, #73) και Άρης Τριανταφύλλου (Suzuki, #4), ενώ την Κυριακή οι Γιώργος Καπέλης, Σπύρος Μπίρλης και Νάσος Λάμπρου (#6).

 Γιώργος Καπέλης (Yamaha, #3)

 Επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος, στις 24-25 Σεπτεμβρίου 2011 στην Σπερχειάδα.

Φωτογραφίες: Ραπτόπουλος Στράτος

Περισσότερες φωτογραφίες. Όλες οι φωτογραφίες του αγώνα, υπάρχουν στο Racephoto

[download id=”22″]