Λιγότερη ηλιοφάνεια την Κυριακή αλλά οι 2000 και πλέον θεατές απόλαυσαν αγώνες από τους κορυφαίους ξένους και τους καλύτερους Έλληνες αθλητές στην άψογα προετοιμασμένη πίστα της Μεγαλόπολης. Ο Ιταλός Alex Salvini (Husqvarna) μονοπώλησε τις νίκες στην κατηγορία ΜΧ3 και προσπέρασε στη βαθμολογία του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα MX2 ο Ελβετός Valentin Guillod (KTM) με 3-2 θέσεις στα δύο σκέλη κέρδισε τη γενική του αγώνα.
Ο κόσμος πλημμύρισε την πίστα από νωρίς, οι δυο κερκίδες και ο λόφος μπροστά από τις ομάδες γέμισε από πεινασμένους για θέαμα θεατές. Είδαμε ακόμα και θεατές στην μεγάλη γέφυρα στο πάνω μέρος της πίστας, ξυπνώντας μνήμες από τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος motocross 11 χρόνια πριν. Η πίστα, άψογα προετοιμασμένη από την οργάνωση έγινε το θέατρο μαχών με τους αθλητές να προσπαθούν για το καλύτερο.
Αν δεν υπήρχε μεγάλη χρονική καθυστέρηση το Σάββατο και η δυσλειτουργία της μπάρας εκκίνησης την Κυριακή θα μιλούσαμε για έναν αψεγάδιαστο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος που επιστρέφει στην Ελλάδα και την Μεγαλόπολη μετά από 11 χρόνια.
Alex Salvini
ΜΧ3
Ο Σλοβένος Matevz Irt (Husqvarna) κέρδισε το holeshot και οδήγησε τον αγώνα ώσπου στο δεύτερο γύρο ο Ισπανός Carlos Campano (Yamaha) προσπέρασε βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα αλλά o Alex Salvini (Husqvarna) δεν άργησε να πάρει την πρωτοπορεία του αγώνα μένοντας μπροστά μέχρι το τέλος. Η διαφορά της ταχύτητας των δυο οδηγών ήταν φανερή και μόνο ο Τσέχος Martin Zareva (Honda) μπορούσε να τους ακολουθήσει στην τρίτη θέση. Εντυπωσιακοί ήταν και οι Irt Matevz, ο Dario Victro Arco (Yamaha) και ο Milko Potisek (Honda) οι οποίοι ακολούθησαν στην τέταρτη, πέμπτη και έκτη θέση. Ο Παναγιώτης Κουζής έχασε την όγδοη θέση στο τέλος από τον Frantisek Smola (Suzuki) και έμεινε ένατος ως καλύτερος Έλληνας του αγώνα. Ο Δημήτρης Βαγγελάκος (Yamaha) βρέθηκε στην 12η θέση και ο Μανώλης Σκύβαλος (Honda) στην 15η θέση.
Παναγιώτης Κουζής
Στο δεύτερο σκέλος ο Alex Salvini κέρδισε την εκκίνηση αλλά ο Campano θέλησε να τον απειλήσει και να κερδίσει τον αγώνα. Έκανε θεαματική προσπέραση στο πίσω ανηφορικό κομμάτι της πίστας και έμεινε να οδηγεί τον αγώνα αρκετή ώρα. Ο Salvini έμεινε κοντά του μαζεύοντας δυνάμεις και προσπέρασε για να κερδίσει την δεύτερη νίκη της ημέρας και τη γενική του αγώνα της Μεγαλόπολης. Ο Carlos Campano έμεινε από δυνάμεις στο τέλος αλλά η δεύτερη θέση τον κρατά κοντά στην βαθμολογία του πρωταθλήματος. Ο Milko Potisek ανέβασε ρυθμό στο δεύτερο σκέλος και κέρδισε την τρίτη θέση από τον Αργεντίνο Dario Victor Arco.  O Frantisek Smola (Suzuki) ήταν πέμπτος και ο Gregory Wicht (Honda) έκτος. Στην έκτη θέση βρέθηκε ο Παναγιώτης Κουζής (Yamaha) ακριβώς μετά την εκκίνηση αλλά πίσω του γινόταν μεγάλη μάχη και οι «παγκόσμιοι» δεν άργησαν να προσπεράσουν. Η 10η θέση στο δεύτερο σκέλος σφράγισε την καλύτερή του εμφάνιση σε αγώνα παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο Δημήτρης Βαγγελάκος (Yamaha) τερμάτισε 12ος και στο δεύτερο σκέλος μια θέση μπροστά από τον Χρήστο Φωτόπουλο (KTM) που ατύχησε και εγκατέλειψε στο πρώτο σκέλος από μηχανική βλάβη.
Στο τέλος την ημέρας ο Alex Salvini βρέθηκε στην πρώτη θέση της γενικής, ο Carlos Campano στη δεύτερη θέση και ο Milko Potisek στην τρίτη θέση της ΜΧ3.
Valentin Guillod
ΕΜΧ2
Ο Giacomo Del Segato (Suzuki) κέρδισε την πρωτοπορεία του αγώνα μετά την εκκίνηση αλλά γρήγορα ο Steven Lenoir (Suzuki) προσπέρασε για την πρώτη θέση. Όμως η μοτοσυκλέτα του είχε άλλη άποψη και εγκατέλειψε στο κλείσιμο του πρώτου γύρου. Ο Giacomo Del Segato που ακολουθούσε βρέθηκε αναπάντεχα στην πρώτη θέση και κρατήθηκε εκεί μέχρι το τέλος. Ο Andrea Cervellin (Husqvarna) ακολούθησε στη δεύτερη θέση και ο Valentin Guillod (KTM) ακολούθησε στην τρίτη θέση. Ο Σπύρος Κοσμάς (Yamaha) στην 12η θέση ήταν ο καλύτερος Έλληνας του αγώνα, ακολυθησαν οι Στέλιος Γαλατιανός (KTM) στην 14η θέση, ο Γιώργος Ηλιόπουλος (ΚΤΜ) στην 15η θέση, ο Δημήτρης Κοντολέτας (Yamaha) στην 16η θέση και ο Παναγιώτης Παπίλας (Honda) στην 17η θέση.
Σπύρος Κοσμάς
Ο Steven Lenoir δεν είχε κανένα πρόβλημα στο δεύτερο σκέλος με την μοτοσυκλέτα του κερδίζοντας τον αγώνα. Ο Ελβετός Valentin Guillod χρειαζόταν την δεύτερη θέση για να κερδίσει τη γενική και αυτό έκανε! Ο νεαρός Άγγλος Luke Hawkins (Honda) τερμάτισε τρίτος. Από Ελληνικής πλευράς ταχύτερος ήταν ο Ανάργυρος Τσαρνάς (Kawasaki) κάνοντας καταπληκτικό αγώνα προσπερνώντας στον τελευταίο γύρο τον Παναγιωτόπουλο Μιχάλη (Yamaha) για την 16η θέση. Ο Παναγιωτόπουλος βρέθηκε στην 17η θέση μετά την πτώση του στο πρώτο σκέλος, ο Στέλιος Γαλατιανός τερμάτισε στην 18η θέση και ο Σπύρος Κοσμός προσπέρασε στο τέλος τον Δημήτρη Κοντολέτα για την 19η θέση.
Επόμενος αγώνας 13 Ιουνίου στο Holice στην Τσεχία.
Ανάργυρος Τσαρνάς
Φωτογραφίες: Δημήτρης Γιουβρής, Νικόλας Οικονόμου / Race Photo