Με νίκη ξεκίνησε την προετοιμασία της η ομάδα Rockstar Energy Suzuki World MX1, καθώς ο Clement Desalle κατέκτησε την πρώτη θέση σε αγώνα του γαλλικού πρωταθλήματος, στην πόλη Valence.

Η γαλλική πίστα με τις έντονες υψομετρικές διαφορές ήταν γεμάτη λάσπη και είχε ελάχιστη πρόσφυση, με αποτέλεσμα ακόμα και οι αρκετοί αναβάτες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που ήταν παρόντες, να δυσκολευτούν ιδιαίτερα. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τον Desalle να κατακτήσει δύο πρώτες και μια τρίτη θέση στους τρεις γύρους του αγώνα, με αποτέλεσμα να κατακτήσει συνολικά την πρώτη θέση και να ξεκινήσει τη χρονιά πολλά υποσχόμενος.

Ο έτερος αναβάτης της ομάδας Rockstar Energy Suzuki World MX1 και δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Steve Ramon, κατέκτησε την όγδοη θέση καθώς ταλαιπωρήθηκε από μια πτώση και πόνους στο δεξιό του αγκώνα.

Η ομάδα Rockstar Energy Suzuki World MX1 θα παραμείνει στη νότια Γαλλία για δοκιμές εξέλιξης, καθώς ο πρώτος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MX ξεκινά στις 4 Απριλίου στο Sevlievo της Βουλγαρίας και θέλουν να δοκιμάσουν αρκετά νέα ανταλλακτικά εξέλιξης στις δύο μοτοσικλέτες.

Αποτελέσματα Valence
1. Clement Desalle (Rockstar Energy Suzuki World MX1)
2. Steven Frossard (Yamaha)
3. Sebastien Pourcel (Kawasaki)
4. Shaun Simpson (Honda)
5. Gregory Aranda (Kawasaki)
6. Julien Bill (Honda)
7. Loic Larrieu (KTM)
8. Steve Ramon (Rockstar Energy World MX1 Team)
9. David Guarneri (Kawasaki)
10. Jonathan Barragan (Kawasaki)