ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
RED BULL HELLAS

Red Bull Romaniacs – Τέταρτη ημέρα αγωνισμάτων και Τερματισμός

Πρώτος τερμάτισε στη σκληρή αυτή διαδρομή ο Ανδρέας Παραγιός στη κατηγορία “Hobby Single”, ενώ ο Ανδρέας Γκλαβάς τερμάτισε μόλις έξι λεπτά μετά. Ο Graham Jarvis τερμάτισε πρώτος στη κατηγορία “Pro Class” του Red Bull Romaniacs κατακτώντας τη ψηλότερη θέση του βάθρου για δεύτερη φορά.

Sibiu, Ρουμανία, 20 Ιουλίου 2011 – Τα αγωνίσματα του Red Bull Romaniacs, του πιο δύσκολου αγώνα Hard – Enduro στον κόσμο, ολοκληρώθηκαν με μια υπέροχη ανάβαση στα ιστορικά σκαλιά της όμορφης πόλης Sibiu και με τους αναβάτες εξαντλημένους. Πριν 5 μέρες, 176 αποφασισμένοι αναβάτες ξεκίνησαν για το Red Bull Romaniacs 2011, ανάμεσά τους και δύο Έλληνες αθλητές, ο Ανδρέας Γκλαβάς και ο Ανδρέας Παραγιός που πάλεψαν με τα κακοτράχαλα περάσματα των Καρπαθίων. Σε 600 χιλιόμετρα Ρουμανικής εξοχής, οι αναβάτες καταπόνησαν τις μοτοσικλέτες και τους εαυτούς τους μέχρις εσχάτων και 124 από αυτούς κατάφεραν να τερματίσουν. Ο καλύτερος από αυτούς ήταν ο Graham Jarvis, που κυριάρχησε σε όλο τον αγώνα και κέρδισε το Red Bull Romaniacs για δεύτερη φορά.

Οι δύο Έλληνες αθλητές μπήκαν δυνατά στον Πρόλογο του αγώνα, το Σάββατο 16 Ιουλίου, κι ενώ ο Παραγιός με δύο νίκες σε ημιτελικό και τελικό πήρε τη νίκη της κατηγορίας “Hobby Single”, ο Γκλαβάς είχε μια ατυχία στα ημιτελικά και αγωνίστηκε στον μικρό τελικό, τον οποίο και κέρδισε. Την τελευταία μέρα του αγώνα, ο Ανδρέας Παραγιός κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση, η οποία του χάρισε τη νίκη στην τελική κατάταξη της κατηγορίας “Hobby Single”, ενώ ο Ανδρέας Γκλαβάς περίμενε την τελευταία μέρα για να οδηγήσει όπως θα ήθελε, ολοκληρώνοντας στην 16η θέση και καταλαμβάνοντας τη 19η θέση στην τελική κατάταξη του αγώνα.

Ο νικητής της κατηγορίας “Hobby” Ανδρέας Παραγιός μας μίλησε για την εμπειρία του: “Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που στην πρώτη μου κιόλας συμμετοχή στο Red Bull Romaniacs κατάφερα να πάρω τη νίκη της κατηγορίας Hobby Single.” Ο Ανδρέας Γκλαβάς, με την εξάντληση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του δήλωσε: “Έζησα μια εμπειρία που στην μέχρι τώρα πορεία μου δεν είχα ποτέ ξανά βιώσει, κι αυτό είναι να οδηγείς ώρες σε ένα τόσο δύσκολο αγώνα με πόνο. Αυτό περιόρισε δυστυχώς τις όποιες σκέψεις για ένα καλύτερο πλασάρισμα στην τελική κατάταξη. Παρόλο που δεν συναντήσαμε τις βροχές και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες του περσινού αγώνα, σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατό να χαρακτηρίσεις έναν αγώνα όπως το Red Bull Romaniacs εύκολο.”jarvis-romaniacs paragios-gklavas-550

 


 

Μεγάλη Ελληνική νίκη στο Red Bull Romaniacs 2011 από τον Ανδρέα Παραγιό στην κατηγορία Hobby Single. Κυριάρχησε μεταξύ 63 αθλητών κερδίζοντας την πρώτη θέση, κορυφαία επίδοση Έλληνα αθλητή σε αγώνα Red Bull Romaniacs. Στην ίδια κατηγορία ο Ανδρέας Γκλαβάς τερμάτισε στην 19η θέση της κατηγορίας ενώ και οι δυο αθλητές συμμετείχαν με μοτοσυκλέτες KTM.

Μετά την νίκη στον πρόλογο ο Ανδρέας Παραγιός, είχε μια ατυχία την πρώτη ημέρα του αγώνα, παρόλα αυτά τερμάτισε στην τρίτη θέση κάτι που του έδινε πολλές πιθανότητες για την νίκη. Η δεύτερη ημέρα ήταν καθοριστική για τον αγώνα καθώς ο Παραγιός κέρδισε ανοίγοντας την διαφορά από τους διώκτες του, οι οποίοι δεν κατάφεραν να μειώσουν ούτε την τρίτη και τελευταία ημέρα. Έτσι ο Ανδρέας Παραγιός γίνεται ο πρώτος Έλληνας που τερματίζει πρώτος σε κατηγορία στον αγώνα Red Bull Romaniacs. Του ευχόμαστε συγχαρητήρια και ελπίζουμε να επιστρέψει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Enduro (διεκδίκησε το πρωτάθλημα στην κατηγορία Ε3 το 2010 τερματίζοντας τελικά δεύτερος).

Ανδρέας Παραγιός

Ανδρέας Παραγιός

 

Ο Ανδρέας Παραγιός δέχεται συγχαρητήρια από τον αντίπαλό του στον τερματισμό

Ο Ανδρέας Παραγιός δέχεται συγχαρητήρια από τον αντίπαλό του στον τερματισμό

Ανδρέας Γκλαβάς

Ανδρέας Γκλαβάς


 

 

O φετινός αγώνας Red Bull Romaniacs 2011 είναι εξίσου εντυπωσιακός με τα προηγούμενα έτη, και φέτος υπάρχουν Ελληνικές συμμετοχές με τους Ανδρέα Παραγιό και Ανδρέα Γκλαβά να συμμετέχουν στην κατηγορία Hobby Single.

O Ανδρέας Παραγιός, μάλιστα σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στον πρόλογο της πρώτης ημέρας. Μετά και την πρώτη ημέρα ο Ανδρέας Παραγιός βρίσκεται στην 10η θέση και ο Ανδρέας Γκαλβάς στην 17η θέση.

Στην κατηγορία Pro προηγείται ο Graham Jarvis (Husaberg) έχοντας κερδίσει πρόλογο και 1η ημέρα φτιάχνοντας ήδη μια μικρή διαφορά από τους Andreas Lettenbichler (Husqvarna) και Xavi Galindo (Husaberg), ενώ ο περσινός νικητής Chris Birch (KTM) βρίσκεται στην τέταρτη θέση.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες, video, ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε live την εξέλιξη του αγώνα.

Ελληνικές συμμετοχές
2006 Γιάννης Σεβαστόπουλος – Σωτήρης Κοντολιός – 16η θέση Experts Team
2007 Φώτης Σκαρής – Γιάννης Σεβαστόπουλος – 12η θέση Experts Team
2009 Γιώργος Μανωλίδης – Γιώργος Κοινωνάς – 6η θέση Experts Team
2010 Ανδρέας Γκλαβάς – 27η θέση Hobby Single
2011 Ανδρέας Παραγιός – Ανδρέας Γκλαβάς

Δείτε το video του προλόγου. Περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα Red Bull Romaniacs

rbrom2011-1 rbrom2011-2 rbrom2011-3 rbrom2011-4 rbrom2011-5 rbrom2011-6