Μετά από δυο χρόνια προσμονής το Athens Supercross ξεκίνησε σήμερα Σάββατο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας όπου χιλιάδες θεατών παρακολούθησαν τον Αμερικάνο Cole Siebler (Honda, #8) να πέρνει μια εύκολη νίκη στον τελικό.

Το μενού περιελάμβανε τους κλασικούς αγώνες Supercross, το Riders Challenge (μια μορφή μικρών αγώνων που κατέληγε σε μάχη των δυο καλύτερων αθλητών), το ενθουσιώδες show Freestyle motocross, BMX show, αγώνα Junior και επίδειξη mini, hip-hop συναυλία αλλά και μια πρόγευση από Red Bull Donkeycross!

Οι Έλληνες αθλητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ο Παναγιώτης Κουζής (Yamaha, #88) ήταν για άλλη μια χρονιά ο καλύτερος Έλληνας αθλητής ενώ τον αγώνα της κατηγορίας Junior κέρδισε ο ταχύτατος Μανώλης Κρητικός. Άτυχος ο Χρήστος Φωτόπουλος καθώς τραυματίστηκε στον τελικό της ημέρας, του ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση.

Cole Siebler

Τελικός Σαββάτου
Ο Αμερικάνος Cole Siebler και ο Γάλλος Florent Richier (Kawasaki, #7) είχαν ξεχωρίσει από νωρίς καθώς ήταν οι δυο ταχύτατεροι αναβάτες, οι δυο τους ξεχώρισαν και στον αγώνα Riders Challenge. Καλύτερη εκκίνηση έκανε ο Richier αλλά ένα λάθος του στην συνέχεια επέτρεψε στον Αμερικανό Siebler να πάρει την πρωτοπορεία και να οδηγήσει την κούρσα. Στην διάρκεια του τελικού έφτιαξε μια μικρή αλλά ασφαλής διαφορά που του έδωσε την νίκη στον πρώτο από τους δυο τελικούς του Athens Supercross 2010. Ο Ιταλός Stefano Dami (Honda, #511) υπερίσχυσε στο τέλος του Brock Sellards (Suzuki, #18) και του Γάλλου Julien Vanni (KTM, #65) που επέστρεψε στο Athens Supercross μετά την διπλή του νίκη το 2006. Ο Παναγιώτης Κουζής έδωσε τις μάχες του με τον Άγγλο Adam Chatfield (Suzuki, #41) ο οποίος με δύο επιθετικές προσπεράσεις τον είχε προειδοποιήσει στους αγώνες του Riders Challenge. Παρόλα αυτά ο Κουζής στην έβδομη θέση πήρε το βραβείο του καλύτερου Έλληνα αθλητή το Σάββατο ξεχωρίζοντας από τους υπόλοιπους Στέλιο Γαλατιανό (ΚΤΜ, #103), Μανώλη Σκύβαλο (Honda, #3) και Δημήτρη Κοντολέτα (Yamaha, #92).

Αποτελέσματα Athens Supercross 2010 – Τελικός Σαββάτου
1.    Cole Siebler, Honda
2.    Florent Richier, Kawasaki
3.    Stefano Dami, Honda
4.    Brock Sellards, Suzuki
5.    Julien Vanni, KTM
6.    Adam Chatfield, Suzuki
7.    Παναγιώτης Κουζής, Yamaha
8.    Στέλιος Γαλατιανός, KTM
9.    Μανώλης Σκύβαλος, Honda
10.    Δημήτρης Κοντολέτας, Yamaha

Δείτε τα πλήρης αποτελέσματα. Ο αγώνας της Κυριακής ξεκινά στις 18:00.

Florent Richier

Παναγιώτης Κουζής

Μανώλης Κρητικός