Ο Yohei Kojima (Team Suzuki) αγωνίστηκε με νέο υπό κατασκευή αλουμινένιο πλαίσιο (RM-Z250WS) και κατάφερε την πρώτη νίκη στον πρώτο αγώνα του All Japan Motocross Championship στο Sportsland Sugo.

Η πίστα θα φιλοξενήσει τον Ιαπωνικό γύρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Motocross φέτος αφού κέρδισε την βράβευση για τον καλύτερα οργανωμένο αγώνα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος 2005 από την FIM. Εκεί βρέθηκε και το νέο Suzuki RM-Z450WS του οποίου το Ιαπωνικό εργοστάσιο έχει εξοπλίσει με ψεκασμό. Το οδήγησαν οι Shinichi Kaga και Kuraudo Toda.

Στον πρώτο αγώνα της ΙΑ2, ο Kojima είχε κακή εκκίνηση, κλείνοντας τον πρώτο γύρο στην πέμπτη θέση,  ανεβαίνοντας συνεχώς θέσεις μέχρι την δεύτερη αλλά δεν μπόρεσε να πιάσει τον νικητή του αγώνα Hiroaki Arai. Στο δεύτερο σκέλος έφυγε δεύτερος μετά τον Akai αλλά πέρασε μπροστά με το τέλος του πρώτου γύρου και κέρδισε το σκέλος.

Ο Yohei Kojima δήλωσε: “Δεν μπόρεσα να φτάσω σε καλό ρυθμό στο πρώτο σκέλος μετά από κακή εκκίνηση αλλά η νίκη στο δεύτερο σκέλος ήταν ένα καλό αποτέλεσμα για το νέο RM-Z250WS.”

IA2 Race 1: 1 Hiroaki Arai (Kawasaki), 2 Yohei Kojima (Suzuki RM-Z250WS), 3 Yu Hirata (Kawasaki), 4 Yuya Ozaki (Yamaha), 5 Serizawa Naoki (Honda).

IA2 Race 2: 1 Yohei Kojima (Suzuki RM-Z250WS), 2 Hiroaki Arai (Kawasaki), 3 Yu Hirata (Kawasaki), 4 Takeshi Katsuya (Honda), 5 Shinichi Inoue (Kawasaki).