Ο Τρικαλιώτης αθλητής, Γιάννης Τρίγκας (Honda, #22) πήρε την πρωτοπορεία στην μάχη για τον φετινό τίτλο με νίκη γοήτρου μετά από σκληρή μάχη με τους Αλέξη Ζώρα (KTM, #133) και Βασίλη Σιαφαρίκα (Honda, #280) στον πρώτο αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος enduro 2014.

Βροχή και πολύ καλό τεραίν υποδέχθηκαν τους 48 αθλητές στον Λαγκαδά, με τον αγώνα να φιλοξενείται στην κεντρική πλατεία της πόλης. Η ειδική enduro ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για το επίπεδο του πρωταθλήματος, μεγάλη σε διάρκεια με μεγάλες ταχύτητες είναι η κλασική ειδική τύπου cross country που μάθαμε παλαιότερα. Ίσως αν είχε ανάποδη φορά θα μπορούσε να ξεπεραστεί το σημείο εκκίνησης-τερματισμού που ήταν πιο επικύνδυνο από ότι έπρεπε. Η δεύτερη ειδική (extreme) είχε στηθεί πο κοντά στην πόλη με μεγάλο μέρος της να είναι εμφανές στους θεατές. Η συγκεκριμένη τοποθεσία κράτησε περισσότερο νερό από όλα τα άλλα σημεία της διαδρομής δυσκολεύοντας τους αθλητές, προσφέροντας όμως θέαμα σε όσους παρακολουθούσαν. Όλα κύλησαν όμορφα στον πρώτο αγώνα, αν πρέπει να προβληματιστούμε σε κάτι είναι η χρόνοι του αγώνα που ήταν απίστευτα χαλαροί με βροχή. Θα πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσουν οι διοργανωτές τι αγώνες θέλουμε να έχουμε. Εύκολη διαδρομή με χαλαρούς χρόνους ή δύσκολη διαδρομή με σφικτούς χρόνους. Enduro δεν είναι μόνο οι ειδικές διαδρομές, κακώς έχουμε αφήσει τους αθλητές να διαγωνίζοντας μόνο στις ειδικές. Ο λέσχη του Λαγκαδά, τα πήγε περίφημα στον πρώτο της αγώνα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Κατηγορία Γενική

H μάχη των δυο Τρικαλινών αθλητών Τρίγκα Ζώρα ξεκίνησε από την δεύτερη ειδική. Ο Ζώρας έγραψε τον καλύτερο χρόνο στην δεύτερη ειδική περνώντας μπροστά στην γενική από τους Τρίγκα και Σιαφαρίκα. Ο Τρίγκας μείωσε την διαφορά κυριαρχόντας στην ειδική enduro ενώ πλησίασε την απόδοση του Ζώρα στην ειδική extreme. Στον τελευταίο γύρο πέρασε μπροστά κάνοντας μικρή διαφορά και διατηρώντας υψηλό ρυθμό στην τελευταί ειδική κέρδισε την πρώτη νίκη της χρονιάς. Πολύ καλή η παρουσία του Αλέξη Ζώρα, μπήκε σφήνα στο δίδυμο Τρίγκα – Σιαφαρίκα κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Ο Βασίλης Σιαφαρίκας στην τρίτη θέση προσπάθησε αρκετά αλλά έχασε πολύ χρόνο στην πρώτη ειδική με αποτέλεσμα να μπει στην διαδικασία να κυνηγάει την διαφορά στο υπόλοιπο του αγώνα. Τέταρτος ο Μιχάλης Ντουζένης (Yamaha, #124), “πετούσε” στον Λαγκαδά και με το γνώρισμο στυλ του, κέρδισε μια πολύ καλή θέση στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Ο Παναγιώτης Κακολύρης (KTM, #221) αν και ξεκίνησε με το καλύτερο τρόπο τον αγώνα είχε πτώση στην δεύτερη ειδική χάνοντας το πλεονέκτημα της διαφοράς. Συνέχισε σε καλό ρυθμό τερματίζοντας πέμπτος. Έχασε μια θέση στην τελευταία ειδική ο Κίμωνας Καράμπελας (Honda #188), τερματίζοντας έκτος αλλά έδειξε καλά στοιχεία που μπορεί να εκμεταλευτεί σε επόμενους αγώνες.

Κατηγορία Ε1

Μεγάλος αγώνας για τον Αλέξη Ζώρα, κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα στην κατηγορία είχε πολύ καλό ρυθμό και κράτησε μακρυά τους αντιπάλους του. Στην πρώτη του παρουσία σε μεγάλη κατηγορία ο Μιχάλης Ντουζένης διατήρησε την ταχύτητα που έδειξε και πέρυσι στο πρωτάθλημα. Στην τρίτη θέση ο Κίμωνας Καράμπελας, κέρδισε δυο ειδικές στον αγώνα και μπορεί και αυτός να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα.

Στην τέταρτη θέση ο Παναγιώτης Καδόγλου, πέμπτος ο Παναγιώτης Ζαφειρίου και έκτος ο Γιώργος Μουστάκας.

Κατηγορία Ε2

Καλύτερος ο Γιάννης Τρίγκας σε αυτόν τον αγώνα, πέτυχε την πρώτη νίκη στην μάχη με τον αιώνιο αντίπαλό του, Βασίλη Σιαφαρίκα. Η μάχη του πρωταθλήματος θα είναι μεγάλη και το καλό ξεκίνημα του Τρίγκα είναι αυτό που μετράει μετά τον Λαγκαδά. Ο Βασίλης Σιαφαρίκας από την δεύτερη θέση δεν θα μπορούσε να είναι ευχαριστημένος αλλά είναι ο πρώτος αγώνας και έχει τις δυνατότητες να ανακάμψει. Στην τρίτη θέση ο Παναγιώτης Κακολύρης, μπορούσε να πρωταγωνιστήσει αλλά ένα λάθος για ακόμη φορά τον άφησε εκτός πρώτης δυάδας.

Τέταρτος ο Ηλίας Κυριλής, πέμπτος ο Αντώνης Δήμου και έκτος ο Λευτέρης Πανέτης.

Κατηγορία Ε3

Ιστορική νίκη για τον Μιχάλη Προβιά, στην μεγάλη κατηγορία η πρώτη του σε πανελλήνιο πρωτάθλημα και η δεύτερη μεγάλη επιτυχία μετά την κατάκτηση του κυπέλλου Νέων το 2004. Πάλεψε από την αρχή με τον Θανάση Τρίγκα αλλά ο Τρίγκας είχε προβλήματα στην πορεία που έδωσαν ανάσα στον Προβιά και αέρα νίκης μετά τον δεύτερο γύρο. Ο Χρήστος Παπαθεοδώρου, προσπάθησε και ανέβηκε στην δεύτερη θέση μετά τα μισά του αγώνα. Ο Πολ Νικολάου ξεκίνησε πολύ καλά και με το πέρας του αγώνα συμπλήρωσε το τρίτο σκαλί του βάθρου, ξεκινώντας δυναμικά το πρωτάθλημα.

Άτυχος ο Θανάσης Τρίγκας στην τέταρτη θέση, πέμπτος ο Απόστολος Ζβιντερίκος και έκτος ο Γρηγόρης Τσαντίκος.

Κατηγορία EN (Νέων)

Ο Αρτέμης Σφηναρολάκης κέρδισε την πρώτη νίκη του σε πανελλήνιο πρωτάθλημα μετά τις πρώτες του συμμετοχές πέρυσι στο πρωτάθλημα αλλά και στον αγώνα του παγκοσμίου στην Καστοριά. Ξεκίνημα θετικό και για τον Δημήτρη Μπάκα στην δεύτερη θέση, είχε συμμετάσχει και στο περσινό πρωτάθλημα στον αγώνα του Ναυπλίου.

Κατηγορία ES (Βετεράνων)

O Θανάσης Γκαγκανάτσιος αποφάσισε να συμμετέχεις το φετινό πρωτάθλημα enduro και στον Λαγκαδά ήταν ένα σκαλί καλύτερος από τον ανταγωνισμό. Ο Μιχάλης Μιμίκος επέστρεψε και αυτός σε αγώνες ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση. Ελπίζουμε να συνεχίσει να συμμετέχει. Τρίτος, άλλος ένας αθλητής από το κοντινό παρελθόν, ο Δημήτρης Κόκκινος. Στην τέταρτη θέση ο Μανώλης Νανάκος, πέμπτος ο Δημήτρης Σταμάτης και έκτος ο Βασίλης Κακιούσης.

Κατηγορία Ομάδων

Η αγωνιστική ομάδα Chachagias Racing Team, πήρε την πρωτοπορεία μετά τον πρώτο αγώνα με τους αδερφούς Τρίγκα, Καράμπελα και Προβιά να στέλνουν στην κορυφή την ομάδα από την Ανατολική Αττική. Στην δεύτερη θέση η KTM SEE και στην τρίτη θέση η νέα αγωνιστική ομάδα του Βασίλη Σιαφαρίκα Red Riders Honda.

Επόμενος αγώνα την Κυριακή 09 Μαρτίου στην Πεντέλη Αττικής.

0254_ENLA230214

0310_ENLA230214

0391_ENLA230214

0908_ENLA230214

1915_ENLA230214

1929_ENLA230214

1937_ENLA230214

1962_ENLA230214

1982_ENLA230214

1995_ENLA230214

2118_ENLA230214

2128_ENLA230214

2158_ENLA230214

2582_ENLA230214

parcferme1