Ο Ισπανός Dany Torres «έπιασε τον ταύρο από τα κέρατα» με μια απίστευτη νίκη το βράδυ της Παρασκευής απέναντι στους καλύτερους αθλητές freestyle motocross σε μια διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη και αποτέλεσε τη 10η επέτειο διεξαγωγής στην αρένα Plaza de Toros de las Ventas. Ο τοπικός ήρωας ξεπέρασε τον αντίπαλο του Blake Williams σε μια εναλλακτική ταυρομαχία μπροστά σε 25.000 ενθουσιασμένους Ισπανούς.

Ο Torres με την απόλυτη ομοφωνία «πέντε στα πέντε» από τους εντυπωσιασμένους κριτές, άφησε άναυδο το τεράστιο πλήθος που παρακολουθούσε την αναμέτρηση στη μεγαλύτερη αρένα ταυρομαχιών στην Ισπανία (διάμετρος 62 μέτρα) με τα άλματα που εκτέλεσε σε ύψος 15 μέτρων και απόσταση 32 μέτρων. «Είναι η πιο σημαντική ημέρα της ζωής μου», δήλωσε ο 24χρονος μετά τη δεύτερη νίκη του στην αρένα της Μαδρίτης, που κατασκευάστηκε το 1932.

Οι δεκάδες χιλιάδες θεατές που είχαν γεμίσει τη διάσημη αρένα, η οποία είχε μετατραπεί σε πίστα FMX, χρειάστηκε να κρατήσουν αρκετές φορές την αναπνοή τους παρακολουθώντας τα τολμηρά άλματα. Backflips, προσγειώσεις χωρίς χέρια και περιστροφές 360 μοιρών με μοτοσικλέτες motocross ξεσήκωσαν, για μια ακόμη φορά, τους θεατές. Ο David Rinaldo από τη Γαλλία και ο Javier Villegas από τη Χιλή είδαν τις ελπίδες τους για διάκριση να γκρεμίζονται μετά από τις θεαματικές τους πτώσεις, ευτυχώς όμως χωρίς κανείς τους να τραυματιστεί σοβαρά. «Χρειάζεται να ξεπεράσει κανείς τα όρια της φυσικής για να εκτελέσει αυτά τα άλματα», δήλωσε ο Blake Williams από την Αυστραλία που κατέλαβε τη δεύτερη θέση.

Ο Νορβηγός Andre Villa ανέβηκε στην κατάταξη – μόλις πέντε βαθμούς μπροστά από τον Nate Adams, ο οποίος τέθηκε εκτός αγώνα λόγω τραυματισμού. Ο Νορβηγός άσσος έχασε μια χρυσή ευκαιρία να σκαρφαλώσει περισσότερο στην κατάταξη μετά από κάποια λάθη στους προημιτελικούς. Ο Torres συγκέντρωσε 100 βαθμούς με τη δεύτερη νίκη του για τη φετινή χρονιά και η συνολική του βαθμολογία έφτασε τους 245 βαθμούς γεγονός που τον φέρνει τρίτο στη συνολική κατάταξη.

Ξεκινώντας από την Βαλένθια το 2001, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FMX έχει πραγματοποιηθεί πλέον 33 φορές διεθνώς. Η επόμενη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σε τρεις εβδομάδες στο Πόζναν της Πολωνίας. Η αυλαία της σεζόν θα πέσει στις 17 Σεπτεμβρίου στο Σύδνεϋ, έδρα του Αυστραλού superstar του FMX, Robbie Maddison.

Τελικά αποτελέσματα Μαδρίτη: 1. Dany Torres (ΙΣΠ), 2. Blake Williams (ΑΥΣ), 3. Josh Sheehan (ΑΥΣ), 4. Maikel Melero (ΙΣΠ), 5. Andre Villa (ΝΟΡ), 6. Adam Jones (ΗΠΑ), 7. Javier Villegas (ΧΙΛ), 8. Robbie Maddison (ΑΥΣ), 9. Alastair Sayer (ΜΠΟ), 10. David Rinaldo (ΓΑΛ), 11. Nick Franklin (ΝΖΛ), 12. Eigo Sato (ΙΑΠ).

Συνολική βαθμολογία (στους 4 από τους 6 αγώνεςς): 1. Villa (ΝΟΡ/270 βαθμοί), 2. Adams (ΗΠΑ/265), 3. Torres (ΙΣΠ/245), 4. Williams (ΑΥΣ/215), 5. Robbie Maddison (ΑΥΣ), 6. Josh Sheehan (ΑΥΣ/130)