Στον “ροζ” αγώνα του Anaheim III ο Ryan Villopoto πήρε μπροστά και πέτυχε την δεύτερη φετινή του νίκη στον έκτο αγώνα του AMA/FIM Supercross. Ανατροπές συνέβησαν στο τελευταίο αγώνα της πρώτης περιόδου για την Lite Δύσης με τον Trey Canard να κερδίζει τον αγώνα μαζί με πολύτιμους βαθμούς.

Ο αγώνας του Anahaeim III ντύθηκε στα ροζ καθώς ήταν αφιερωμένος στην πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού. Πολλοί οδηγοί και ομάδες συνέβαλαν σε αυτήν την κίνηση δίνοντας μια ροζ απόχρωση στις μοτοσικλέτες τους αλλά και στην ενδυμασία τους. Στόχος της ροζ κοινωνικής συμβολής του supercross είναι οι γυναίκες να αφυπνιστούν και να κάνουν προληπτικές εξετάσεις για μια ασθένεια η οποία μπορεί να θεραπευτεί χωρίς ιδιαίτερες συνέπειες όταν βρίσκεται στα πρώτα στάδια. Στον αγωνιστικό τομέα τα λάθη των πρωτοπορών των δύο βαθμολογιών έφεραν νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα.

Σίγουρα το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο είναι ο Villopoto αλλά…υπάρχουν και μερικά αλλά

ΟΡΕΝ Class
Σε αυτόν τον αγώνα απαντήθηκαν σχεδόν όλα τα ερωτήματα που είχα θέσει στον προηγούμενο αγώνα. Ναι, ο Ryan Villopoto απέδειξε ότι έχει ξυπνήσει και έχει καταλάβει ότι ακόμα και με το 90% της απόδοσης του μπορεί να πάρει τον φετινό τίτλο. Το μόνο που μένει είναι να δίνει τουλάχιστον αυτό το ποσοστό σε κάθε αγώνα. Η επόμενη απάντηση αφορά τον Ryan Dungey που μάλλον δεν δείχνει να μπορεί να αντέξει την πίεση της πρώτης θέσης. Βέβαια κι ο ίδιος απλά θέλει να έχει μια σταθερή χρονιά χωρίς τις εκτός προγράμματος εξάρσεις που είχε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Όσο για τον  Josh Hill, βαδίζει σταθερά και περιμένει το στραβοπάτημα των υπολοίπων και όχι άδικα με τόσα που έχουν γίνει φέτος. Τώρα για το τι άλλο θα δούμε, να είστε σίγουροι για μια νίκη του Hill στους επόμενους αγώνες. Από την αρχή του αγώνα ξεχώρισαν οι Villopoto και Hill που έκαναν το ένα δύο από την εκκίνηση και κρατήθηκαν μπροστά σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Το δράμα όμως εξελισσόταν στις πίσω θέσεις καθώς ο νικητής του προηγούμενου αγώνα David Millsaps ο Kevin Windham και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ryan Dungey είχαν στήσει μεγάλο καυγά για την τρίτη θέση. Στα μισά του αγώνα τόσο ο Millsaps όσο και ο Dungey έκαναν από ένα λάθος επιτρέποντας στον Windham να πάρει μια ανάσα στην τρίτη θέση. Μπροστά ο Hill έκανε μια τελευταία επίθεση στον Villopoto να του μειώσει την διαφορά όμως ο RV πήγαινε για την δεύτερη φετινή του νίκη στο Anaheim III και την πραγματοποίησε. Δεύτερος τερμάτισε ο Hill με που με συνδυασμό με την τέταρτη θέση που έφερε ο Dungey ισοβαθμούν πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας μόλις τρεις βαθμούς μπροστά από τον τρίτο Villopoto. Η τρίτη θέση του αγώνα πήγε στον βετεράνο Windham που ανέβηκε για δεύτερη φορά φέτος στο βάθρο ενώ ο Millsaps το πάλεψε για την πρώτη τριάδα αλλά κουράστηκε και έμεινε πέμπτος μπροστά από τον μόνιμο κάτοικο της πρώτης εξάδας τον Justin Brayton.

Αποτελέσματα Anaheim III, OPEN Class
1. Ryan Villopoto Kawasaki
2. Josh Hill Yamaha
3. Kevin Windham Honda
4. Ryan Dungey Suzuki
5. Davi Millsaps Honda
6. Justin Brayton Yamaha
7. Kyle Chisholm Yamaha
8. Michael Byrne Yamaha
9. Dan Reardon Yamaha
10. Nick Wey Kawasaki

T.Canard, B.Tickle και W.Hahn οι νικητές
της Lites Δύσης

Δεύτερη φετινή νίκη για τον Canard με την κορυφή της βαθμολογίας. να είναι πιο κοντά απο ποτέ

Lites Class (Δύσης)
Το πρώτο στραβοπάτημα για τον Jake Weimer ήρθε σε έναν κρίσιμο αγώνα για την κατηγορία. Η Lites Δύσης  μετά το Anaheim ΙΙΙ περνάει σε διάλειμμα οχτώ εβδομάδων για να ακολουθήσουν οι δύο τελευταίοι αγώνες του πρωταθλήματος. Αν και ο Weimer είχε βαθμούς να σπαταλήσει ωστόσο για λόγους ψυχολογίας δεν ήθελε να τους χάσει σε αυτόν τον αγώνα. Αντίθετα ο Trey Canard έψαχνε απελπισμένα μια νίκη για να μειώσει την διαφορά του από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και τα κατάφερε αφού πρώτα έδωσε μεγάλη μάχη με τους Wil Hahn και Weimer. Την εκκίνηση πήρε ο Hahn αλλά στον τρίτο γύρο ο Canard πέρασε μπροστά και οδήγησε τον αγώνα. Λίγο μετά ο Weimer είχε μια πτώση που τον έστειλε στην 19η θέση και από εκεί και μετά ο Canard άρχισε να επεκτείνει την διαφορά του από τον δεύτερο Hahn. Στο τέλος μεγάλος νικητής ήταν ο Canard ενώ ο Broc Tickle πήρε την δεύτερη θέση με μια δυνατή εμφάνιση αφήνοντας τον Hahn τρίτο. Μετά από καλή εκκίνηση και ένα μέτριο αγώνα ο Blake Wharton τερμάτισε τέταρτος επικρατώντας του πέμπτου P.J Larsen και του έκτου Phil Nicoletti. O Weimer τερμάτισε τελικά όγδοος διατηρώντας το βαθμολογικό του προβάδισμα στους 14 βαθμούς.

Αποτελέσματα Anaheim III, Lites Class (Δύσης)
1. Trey Canard Honda
2. Broc Tickle Yamaha
3. Wil Hahn Honda
4. Blake Wharton Honda
5. P.J. Larsen KTM
6. Phil Nicoletti KTM
7. Travis Baker Yamaha
8. Jake Weimer Kawasaki
9. Antonio Balbi Kawasaki
10. Jeff Alessi Yamaha

R.Villopoto, J.Hill και K.Windham
oι νικητές της OPEN Class

Βαθμολογίες
ΟΡΕΝ Class

1. Ryan Dungey 123
2. Josh Hill 123
3. Ryan Villopoto 120
4. Davi Millsaps 98
5. Ivan Tedesco 87
6. Justin Brayton 87
7. Kevin Windham 86
8. Andrew Short 69
9. Nick Wey, Murrieta 61
10. Tommy Hahn 56

Ξεθύμανε το κρεσέντο του Dungey ή απλά
είναι μια περίοδος ατυχίας;

Lites Class (Δύσης)
1. Jake Weimer 135
2. Trey Canard 121
3. Wil Hahn 114
4. Broc Tickle 100
5. Blake Wharton 89
6. Cole Seely 76
7. Max Anstie 63
8. Josh Hansen 60
9. Phil Nicoletti 56
10. Jeff Alessi 56

Παρά την πτώση του ο Weimer κάλυψε το
χαμένο έδαφος και διατήρησε
τις μετοχές του για τίτλο

Επόμενος αγώνας 20/02/2010 Indianapolis IN.