Ο J.Stewart πήρε μια καθαρή και επιβλητική νίκη στην Atlanta, παρουσία του R.Carmichael αλλά και 70.649 θεατών, αριθμός που πλέον αποτελεί ρεκόρ για την ιστορία του θεσμού. Στην πρεμιέρα της Lites ανατολής, ο Ryan Dungey δικαιολόγησε απόλυτα την θέση του στην εργοστασιακή ομάδα της Suzuki, κερδίζοντας τον πρώτο του αγώνα..
Supercross Class
Για άλλη μια φορά φέτος ο Chad Reed πήρε την εκκίνηση και προσπάθησε να επαναλάβει τον θρίαμβο του περασμένου αγώνα. Πίσω του βρέθηκε αμέσως ο James Stewart με τρίτο τον Ricky Carmichael που και οι δύο άρχισαν να ασκούν πίεση στον πρωτοπόρο. Πριν ολοκληρωθεί ο πρώτο γύρος ο Stewart πέρασε μπροστά και τώρα ο Reed ήταν αυτός που πίεζε. Ο Stewart όμως δεν θα έκανε το λάθος του περασμένου αγώνα, κράτησε τον ρυθμό του χωρίς να τον απασχολεί τι γίνεται πίσω του και στον τέταρτο γύρο ο Reed ήταν αυτός που είχε την έξοδο. Η έξοδος του Reed επέτρεψε στον Carmichael να περάσει στην δεύτερη θέση και παρά το γεγονός ότι είχε μια μικρή διαφορά από τον πρώτο, προσπάθησε προς το τέλος του αγώνα να περάσει τον πρωτοπόρο. Ο Stewart ήταν εκπληκτικός στο rhythm section, τόσο εκπληκτικός που και ο ίδιος όπως δήλωσε τρόμαζε με την ταχύτητα που περνούσε από εκεί. Αυτό το κομμάτι της πίστας ήταν αρκετό για να του δώσει την νίκη στο Georgia Dome. Πολύ κοντά στον Stewart τερμάτισε ο δεύτερος Carmichael, ενώ την τριάδα έκλεισε ο Reed. Από τον πρώτο γύρο ο Ivan Tedesco βρέθηκε στην τέταρτη θέση και δεν άφησε κανένα σε όλο τον αγώνα να του την στερήσει. Πέμπτος τερμάτισε ο Kevin Windham, με έκτο τον Tim Ferry που δεν είχε καλή εκκίνηση και χρειάστηκε να παλέψει αρκετά για να βρεθεί εκεί.

Αποτελέσματα Atlanta Supercross Class
1. James Stewart  Kawasaki
2. Ricky Carmichael  Suzuki
3. Chad Reed  Yamaha
4. Ivan Tedesco  Suzuki
5. Kevin Windham  Honda
6. Timmy Ferry  Kawasaki
7. Bryan Johnson  Honda
8. David Vuillemin  Honda
9. Heath Voss  Honda
10. Jeff Gibson  Kawasaki
Supercross Lites
Το να πάρεις έναν ερασιτέχνη οδηγό στα 16 χρόνια και να τον κάνεις επαγγελματία στην Αμερική δεν αποτελεί ρίσκο. Μεγάλη απόδειξη είναι πλέον ο Ryan Dungey που στα μέσα της περσινής χρονιάς βρέθηκε στην ομάδα της Makita Suzuki, και λίγο πριν κλείσει χρόνο έφερε την πρώτη του νίκη στην ομάδα. Σε αυτήν του την νίκη τα πράγματα δε εξελίχθηκαν και τόσο εύκολα για τον Dungey. Την εκκίνηση πήρε ο Mike Alessi αλλά γρήγορα τον πέρασαν ο Ben Townley και ο Dungey που ακολουθούσαν. Στον δεύτερο γύρο ο Dungey πέρασε τον Townley ενεργοποιώντας το πείσμα του Νέο Ζηλανδού που δεν τον άφησε σε χλωρό κλαρί μέχρι τον όγδοο γύρο. όπου η μοτοσικλέτα του Ben σταμάτησε να λειτουργεί. Ο Dungey από εκεί και μετά δεν είχε πίεση και  πήρε άνετα τον πρώτο του αγώνα αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για το πρωτάθλημα που μόλις ξεκίνησε. Μετά από κακή εκκίνηση και πολλές μάχες ο Darcy Lange κατάφερε να αναρριχηθεί και να τερματίσει στην δεύτερη θέση. Μάχες έδωσε και ο Matt Georke για να κρατηθεί και να κατακτήσει τελικά την τρίτη θέση στο βάθρο. Τέταρτος τερμάτισε ο Ryan Morais και αυτός μετά από κακή εκκίνηση ενώ την πέμπτη θέση κατέλαβε ο Branden Jassemen. Μετά από καλή εμφάνιση την εξάδα έκλεισε ο Justin Brayton.

Αποτελέσματα Atlanta Supercross Lites Ανατολής

1. Ryan Dungey  Suzuki
2. Darcy Lange  Kawasaki
3. Matt Goerke  Yamaha
4. Ryan Morais  Suzuki
5. Branden Jesseman Yamaha
6. Justin Brayton  Yamaha
7. Zach Osborne  KTM
8. Matt Boni Kawasaki
9. Ryan Sipes  Honda
10. Kelly Smith  Suzuki

Βαθμολογίες
Supercross Class
1. James Stewart  188
2. Chad Reed  171
3. Timmy Ferry  145
4. Kevin Windham  119
5. Michael Byrne  108
6. Ivan Tedesco  101
7. Travis Preston 96
8. Heath Voss  94
9. Ricky Carmichael , 91
10. David Vuillemin  86

ΑΜΑ Supecross Lites Ανατολής
1. Ryan Dungey  25
2. Darcy Lange  22

Ο Matt Georke και πολλοί άλλοι παλιοί της
κατηγορίας, βρήκαν τον μάστορα τους
από τους πιτσιρικάδες.
3. Matt Goerke  20
4. Ryan Morais  18
5. Branden Jesseman  16
6. Justin Brayton  15
7. Zach Osborne  14
8. Matt Boni  13
9. Ryan Sipes  12
10. Kelly Smith  11

ΑΜΑ Supecross Lites Δύσης
1. Ryan Villopoto  172
2. Jason Lawrence  135
3. Jake Weimer  103
4. Christopher Gosselaar  97
5. Josh Grant  92
6. Josh Hill  88
7. Josh Hansen  87
8. Matthew Lemoine  86
9. Troy Adams  71
10. Kyle Cunningham  66

Παγκόσμιο Supercross Class
1. James Stewart  232
2. Chad Reed  216
3. Timmy Ferry  180
4. Ricky Carmichael  138
5. David Vuillemin  127
6. Heath Voss  121
7. Travis Preston  120
8. Michael Byrne  120
9. Nicholas Wey  108
10. Ivan Tedesco 108

Φωτογραφίες: ΑΜΑ