Η επιμονή του Φώτη Τσαλίκη ανταμείφθηκε στο τέλος, για όλους όσους παρακολούθησαν το πιο ανατρεπτικό σκέλος στην ιστορία του πρωταθλήματος. Ο Κίμων Χατζηγεωργίου συνέχισε αήττητος στην μικρή Racing 250 ενώ Μιχάλης Κουτσουμπός και Θανάσης Νάκης μοιράστηκαν τις νίκες στην κατηγορία Open. 1350 εκστασιασμένοι θεατές παρακολούθησαν για πρώτη φορά στην Σύρο τα ιερά τέρατα της πλαγιολίσθησης στον κορυφαίο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος.

Το αεροδρόμιο της Σύρου φιλοξένησε για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού αγώνα του πρωταθλήματος Supermoto και οι νησιώτες φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού δεν έχασαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους καλύτερους Έλληνες αθλητές στον όπως εξελίχθηκε συναρπαστικότερο αγώνα της χρονιάς.

Η μάχη συνεχίζεται μετά το καλοκαίρι

Η επιμονή του Θανάση Νάκη στο πρώτο σκέλος του έδωσε την νίκη στο πρώτο σκέλος όπου Κουτσουμπός και Νάκης οδήγησαν στην δική τους διάσταση. Κρατούσε δυνάμεις για το δεύτερο σκέλος ο Κουτσουμπός όπου και αντιστάθηκε κάθε επίθεσης. Κερδισμένος στην μάχη της τρίτης θέσης ήταν ο Άλκης Συνιώρης κερδίζοντας δυο μαχόμενες θέσεις στο βάθρο της κατηγορίας.

Απίστευτο σενάριο νίκης

Η διάθεση των προπορευόμενων αθλητών της βαθμολογίας στην κατηγορία Racing 450 φάνηκε από τις πρώτες στροφές του αγώνα όταν ο Μανώλης Παπαγεωργίου και ο Νίκος Διακάκης είχαν επαφή στην προσπάθειά τους να βρεθούν στην πρώτη θέση. Άτυχοι και οι δυο καθώς ξεκίνησαν από το τέλος δίνοντας την ευκαιρία στον νεαρό Δημήτρη Παπαγγέλου να οδηγήσει την κούρσα (είχε γράψει τον δεύτερο χρόνο των χρονομετρημένων δοκιμών) μπροστά από τον Φώτη Τσαλίκη. Ο Τσαλίκης εκμεταλλεύτηκε την πτώση του Παπαγγέλου για να οδηγήσει την κούρσα. Οδηγώντας με απίθανο ρυθμό ο Παπαγεωργίου έφτασε στην δεύτερη θέση απειλώντας τον Τσαλίκη για αρκετή ώρα. Βρήκε την ευκαιρία στο χωμάτινο κομμάτι και τερμάτισε μπροστά από τον Τσαλίκη και τον Νίκο Διακάκη που είχε εκμεταλευτεί και δεύτερη πτώση του Παπαγγέλου τερματίζοντας τρίτος.

 

Το δεύτερο σκέλος επεφύλασσε τρομερή ανατροπή, καταστάσεις που μόνο το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Supermoto μπορεί να προσφέρει. Ο Διακάκης είχε κερδίσει την εκκίνηση (εκκινώντας από την τέταρτη θέση!) και οδήγησε τον αγώνα χωρίς να κάνει κανένα λάθος, μέχρι τον τελευταίο γύρο. Πίσω του ο Μανώλης Παπαγεωργίου προσπαθούσε μανιωδώς να προσπεράσει και να αυξήσει την βαθμολογική διαφορά, μετά την νίκη του στο πρώτο σκέλος. Στην τρίτη θέση ακολουθούσε ο Φώτης Τσαλίκης προσμένοντας μια αντίδραση για να κυνηγήσει κάτι καλύτερο. Όλα συνέβησαν στον τελευταίο γύρο όπου στην είσοδο του χωμάτινου κομματιού ο Παπαγεωργίου προσπάθησε να προσπεράσει τον Διακάκη από την εξωτερική. Ο Διακάκης ήταν εκεί κλείνοντάς του την πόρτα, ανοίγοντας όμως διάπλατα την εσωτερική στον Τσαλίκη που δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη κερδίζοντας το πιο ονειρεμένο σκέλος της καριέρας του. Διακάκης και Παπαγεωργίου τερμάτισαν πίσω του μην μπορώντας να πιστέψουν πως χάθηκε η πρώτη θέση. Κέρδος για τους θεατές που παρακολούθησαν τον πιο συναρπαστικό αγώνα της χρονιάς σε μια κατηγορία σκέτη φωτιά!

Συνεχίζει αήττητος

Άλλες δυο νίκες για τον αήττητο φέτος Κίμων Χατζηγεωργίου ο οποίος επέστρεψε νικηφόρα και από την Σύρο. Η διαφορά του στο πρώτο σκέλος από τον δεύτερο αυξήθηκε ακόμα περισσότερο καθώς στην ανοικτή πίστα της Σύρου φάνηκε η ανωτερότητα του και το οδηγικό του ταλέντο. Ο Χρήστος Μακράκης προσπάθησε στο πρώτο σκέλος να αμφισβητήσει τον Χατζηγεωργίου, αρκέστηκε όμως στη δεύτερη θέση. Στο δεύτερο σκέλος μια εντυπωσιακή αλλά ανώδυνη πτώση του στέρησε την δυνατότητα διάκρισης. Ολοκληρώνοντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση ο Στέλιος Κάζδαγλης ξεχώρισε κερδίζοντας την τρίτη και τη δεύτερη θέση στα δυο σκέλη αντίστοιχα. Τρίτος στο δεύτερο σκέλος ο Νίκος Βρεττός.

Πολλές συμμετοχές στην ενιαία κατηγορία

Οι 22 συμμετοχές της ενιαίας κατηγορίας ήταν ενθαρρυντικό νούμερο εν’ όψη της συνέχισης του πρωταθλήματος. Ο Άκης Δημόπουλος κυριάρχησε στον εντυπωσιακό – από εξέλιξης – αγώνα Νέων αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Παναγιώτη Πλέσσα και τρίτο τον Αντώνη Φραγκία. Ο Πλέσσας κέρδισε την κατηγορία Junior, στη δεύτερη θέση ανέβηκε ο Δημήτρης Μπουζικάκος και στην τρίτη ο Γιάννης Λούπης. Την κατηγορία Γυναικών κέρδισε η Ελένη Αγελαδοπούλου αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Μαργαρίτα Καμπούρη. Στην κατηγορία Sport νικητής ήταν ο Αντώνης Φραγκιάς με δεύτερο τον Ισίδωρο Βακόνδιο και τρίτο τον Άγγελο Σαμοθράκη. Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των τοπικών αναβατών της Σύρου και των γειτονικών νήσων (Μύκονος και Πάρος) στο θεσμό.

Επόμενος αγώνας: Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, Καλαμάτα

Περισσότερες φωτογραφίες