Στον δεύτερο διεθνή αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην Valence της Γαλλίας, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ΜΧ1 Antonio Cairoli ήταν και πάλι ο μεγάλος νικητής δείχνοντας ότι είναι 100% έτοιμος για την έναρξη του πρωταθλήματος. Στην ΜΧ2 ο έφηβος γερμανός Ken Roczen επικράτησε οριακά του παγκόσμιου πρωταθλητή Marvin Musquin.

Ο αγώνας της Valence δεν είχε την μορφή του προηγούμενου αγώνα στην Mantova με τα τρία μικτά σκέλη. Εδώ κάθε κατηγορία είχε από δύο σκέλη όπου οι πρώτοι 15 της κάθε κατηγορίας προκρινόντουσαν στο τρίτο μικτό σκέλος ΜΧ1 και ΜΧ2. Ο συνδυασμός των αποτελεσμάτων από τα τρία σκέλη έδιναν την τελική κατάταξη των δύο κατηγοριών.

ΜΧ1
Στα δύο σκέλη της κατηγορίας ο Cairoli δεν ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος καθώς τα βρήκε σκούρα στο πρώτο σκέλος μπλέκοντας σε μάχη με τον David Philippaerts στην αρχή και μετέπειτα με τον Clement Dessale, τερματίζοντας τελικά πέμπτος. Ο ιταλός όμως μπήκε δυνατά στο δεύτερο σκέλος βρήκε τα πατήματα του μέσα στην πίστα και καθάρισε άνετα τόσο το σκέλος όσο και τον μικτό τελικό που ακολούθησε γράφοντας το 5-1-1. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε συμπατριώτης του Philippaerts, ακολουθώντας ξανά μια συντηρητική τακτική όπως στην Mantova και με το 4-4-3 που πέτυχε επικράτησε άνετα των αντιπάλων του. Πολύ καλά τα πήγε και ο Steve Ramon που δείχνει ανταγωνιστικός σε αυτούς τους διεθνής αγώνες αλλά λίγο άτυχος. Με το 12-2-2 που έφερε στα αντίστοιχα σκέλη θα μπορούσε να πάρει σίγουρα κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση αν το πρώτο σκέλος είχε ξεκινήσει καλύτερα. Στον αγώνα συμμετείχε και ο αμερικανός Mike Alessi που και αυτήν την φορά είχε μια πτώση αλλά κατάφερε να τερματίσει και στα τρία σκέλη κερδίζοντας μια θέση στην κατάταξη. Ομολογουμένως τα έχει βρει σκούρα με τον ευρωπαϊκό συναγωνισμό. Μεγάλη έκπληξη του αγώνα ήταν ο γάλλος Gregory Aranda που έφυγε από την εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και έγινε καπνός κερδίζοντας άνετα το σκέλος χωρίς όμως να έχει την ίδια συνέχεια στα επόμενα σκέλη.

Τελικά αποτελέσματα ΜΧ1
1. Antonio Cairoli
2. David Philippaerts
3. Steve Ramon
4. Anthony Boissiere
5. Sebastien Pourcel
6. Jonathan Barragan
7. Clement Desalle
8. Max Nagl
9. Gregory Aranda
10. Tanel Leok

MX2
Ο νεαρός Ken Roczen κατάφερε στην Valence να κλέψει την νίκη από τον Marvin Musquin, με την μαχητικότητα του στο τελευταίο μικτό σκέλος της ημέρας. Έχοντας κερδίσει το πρώτο σκέλος ο Musquin και έχοντας τερματίσει δεύτερος στο επόμενο πίσω από τον Roczen ο γάλλος ήθελε απλά να τερματίσει μια θέση πίσω από τον γερμανό αφού ο Roczen είχε έρθει τρίτος στο πρώτο σκέλος. Στο ανακάτεμα όμως με την MX1 o Roczen ήταν αυτός που έδωσε και πάλι τις περισσότερες μάχες (στο πρώτο σκέλος αναρριχήθηκε από έβδομος, τρίτος) τερματίζοντας δέκατος, δύο θέσεις μπροστά από τον 13ο Musquin. Έτσι με το 3-1-10 ο Roczen πήρε την πρώτη θέση από τον δεύτερο Musquin με το 1-2-13. Καλύτερος της ΜΧ2 στον μικτό αγώνα ήταν ο Stephen Frossard πετυχαίνοντας μια εντυπωσιακή έβδομη θέση που σε συνδυασμό με το 5-3 που έφερε στα σκέλη της κατηγορίας ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Τελικά αποτελέσματα ΜΧ2
1. Ken Roczen
2. Marvin Musquin
3. Steven Frossard
4. Gautier Paulin
5. Jeremy Van Horebeek
6. Jeffrey Herlings
7. Joel Roelants
8. Teillet
9. Larieux
10. Aubin

Φωτογραφίες: R.Archer-KTM, Suzuki racing