Ο πρωταθλητής GNCC David Knight είδε τις πιθανότητες του να κερδίσει για τρίτη φορά το Red Bull Last Man Standing να σβήνουν, καθώς αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα λόγω ίωσης. Νικητής ο Πολωνός Taddy Blazusiak και ο δεύτερος ο Αμερικανός Geoff Aaron, ήταν οι μοναδικοί που τερμάτισαν μεταξύ των 100 συμμετοχών.

Ο αγώνας περιέχει δυο σκέλη των 65 περίπου χλμ. (extreme διαδρομή) τα οποία γίνονται εναλλάξ την ημέρα και την νύκτα. Ο Blazusiak κέρδισε τον αγώνα την ημέρα ενώ υπάρχει και ένα όριο τερματισμού εντός μιας ώρας από τον πρώτο για να μπορέσει κάποιος να συνεχίσει στον βραδινό αγώνα. Αντίστοιχα στο βραδινό αγώνα θα πρέπει να τερματίσεις εντός μια ώρας από τον τερματισμό του πρώτου αναβάτη για να θεωρηθεί έγκυρος ο τερματισμός σου.

Ο Blazusiak είχε κερδίσει στον αγώνα της ημέρας και μαζί με τον Knight μάχονταν για την νίκη στο βραδυνό αγώνα όταν ο Knight αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Εκείνη την στιγμή ο Πολωνός βρισκόταν πέντε λεπτά μπροστά του. Δεύτερος τελικά στον αγώνα τερμάτισε ο Aaron Geoff συμμετοχή της Christini με KTM, ένα επιτυχημένο πείραμα 2×2 της Αμερικάνικης εταιρίας σε μοτοσυκλέτες παραγωγής. Βοήθησε βέβαια και η προϊστορία του (10 πρωταθλήματα trial Αμερικής).

Αποτελέσματα – 2007 Last Man Standing
1. Taddy Blazusiak (KTM)
2. Geoff Aaron (Christini / KTM)

Φωτογραφίες: Christian Pondella/Red Bull Photofiles