Σε βεντέτα εξελίχθηκαν οι μάχες για την 1η θέση της Racing450, με τον Ψεγιαννάκη να επικρατεί στον 1ο αγώνα και το Σκύβαλο στο 2ο

Με τριάντα δύο συμμετοχές στις τέσσερις κατηγορίες Super Moto και μόλις έξι Scooter, πραγματοποιήθηκε ο τέταρτος αγώνας της χρονιάς για το Παγκρήτιο Κύπελλο Super Moto & Scooter της Pro Action, το Σάββατο 22 Ιουλίου, στην πίστα Kart Land στους Μαλάδες.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε βράδυ, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα την παρουσία μεγάλου αριθμού θεατών, όπου με σύμμαχο τη βραδινή δροσιά, απόλαυσαν το πλούσιο θέαμα που πρόσφεραν οι αναβάτες στους δύο μικρούς και μεγάλους τροχούς. Οι μάχες ήταν μεγάλες, σε όλες τις κατηγορίες και οι περισσότερες θέσεις κρίθηκαν στα κλάσματα του δευτερολέπτου.

Το θέαμα ξεκίνησε με τις μάχες των Scoter όπου δύο αναβάτες πάλεψαν σε όλο τον αγώνα για την 1η θέση και τον Πασπαράκη με Zip70 να επικρατεί τελικά, ενώ ο Δημητρίου, συμμετοχή από Κύπρο, με ίδια μοτοσικλέτα, τερμάτισε 1,5 δευτερόλεπτο πίσω του. Στη Scooter Open νικητής αναδείχτηκε ο Τουφεξής με FX180.

Στους «μεγάλους» τροχούς και στην κατηγορία των ΝΕΩΝ έγινε «σφαγή» για την 1η θέση με τελικό νικητή τον Σταθάκη με Husqvarna570, που άφησε 2ο τον Κριτσοτάκη με CRF450. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Σταυρουλάκης Μ. με Husqvarna510 ύστερα από δυνατή κόντρα με το Γεωργαλή με ΚΤΜ525 που τερμάτισε 4ος.

Στον 1ο αγώνα της Racing250 από την αρχή τέθηκε επικεφαλής ο Γεροντής με YZF250 και παρέμεινε 1ος μέχρι το τέλος χωρίς να απειληθεί από κανένα. Πίσω του τερμάτισε ο Φρατζεσκάκης με ίδια μοτοσικλέτα και 3ος ο Ατσαλάκης με Husqvarna250.

Ο Αβερκάκης πήρε την πρωτιά στο 2ο αγώνα της Open ενώ στον 1ο αγώνα τερμάτισε 2ος

Στο 2ο αγώνα της Racing250, στις δύο πρώτες θέσεις βρέθηκαν και πάλι ο Γεροντής και ο Φρατζεσκάκης. Πίσω τους έγινε μάχη από δύο αναβάτες για την 3η θέση με συχνές εναλλαγές και τελικό νικητή τον Αλεξάκη με ΤΜ125, που άφησε λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο πίσω του τον Ατσαλάκη με Husqvarna250.

Στον 1ο αγώνα της Racing450 έγινε μάχη για την 1η θέση με τελικό νικητή τον Ψεγιαννάκη με ΚΤΜ450, μισό δευτερόλεπτο πίσω του τερμάτισε ο Σκύβαλος με Husqvarna450 και 3ος ήταν ο Σταυρουλάκης Γ. με CRF450.

Ίδιο σκηνικό και στο 2ο αγώνα της Racing 450 με τους Σκύβαλο και Ψεγιαννάκη να παλεύουν και πάλι τροχό με τροχό για 12 γύρους! Αυτή τη φορά επικράτησε ο Σκύβαλος αφήνοντας μόλις 45 χιλιοστά του δευτερολέπτου(!) πίσω του τον Ψεγιαννάκη, ενώ 3ος και πάλι ήταν ο Σταυρουλάκης. Αξίζει να αναφέρουμε τη συμμετοχή του Ν. Διακάκη με KXF450, όπου αγωνίστηκε εκτός συναγωνισμού και ήταν μακράν μπροστά από τους πρώτους και στους δύο αγώνες προσφέροντας άφθονο θέαμα.

Στην Racing Open, στον 1ο αγώνα, τέσσερις αναβάτες διεκδικούσαν την 1η θέση με τελικό νικητή τον Αλεξάκη με ΤΜ660, πίσω του τερμάτισε ο Αβερκάκης με Husqvarna660, 3ος ο Πασπάτης με ΚΤΜ525 και 4ος ο Αναστασόπουλος με CRF451.

Ο δεύτερος αγώνας της Open ξεκίνησε και πάλι με μάχη των τεσσάρων που προαναφέραμε, όμως στο δεύτερο γύρο ο Αλεξάκης είχε πτώση, έσβησε η μοτοσικλέτα του και βρέθηκε πολύ πίσω. 1ος λοιπόν τερμάτισε ο Αβερκάκης, 2ος ο Αναστασόπουλος και 3ος ο Πασπάτης με ΚΤΜ525αφού άντεξε στην πίεση του Στρατουδάκη που τερμάτισε πίσω του με ίδια μοτοσικλέτα.

Εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Δημητρίου (από την Κύπρο), που τερμάτισε 2ος στα Scooter

Αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα θα βρείτε στην ιστοσελίδα των Κρητικών αγώνων Cretan Racing News (www.crn.gr), καθώς και στην ιστοσελίδα των οργανωτών, www.proactionracing.gr.

Επόμενος αγώνας για το Παγκρήτιο Κύπελλο Super Moto & Scooter στις 17 του Σεπτέμβρη σε τοποθεσία που θα ανακοινωθεί σύντομα από την Pro Action.