3ος Αγώνας Αττικό Κύπελλο Scramble ΑΜΟΤΟΕ

Ημερομηνία: 14/10/2007
Τοποθεσία: Θέση Πυργάκι στην Παλαιά Φώκαια Αττικής
Συμμετοχές: 43 (SB: 22, S1: 6, S2: 6, S3: 2, SCH: 7)
Θεατές: ελάχιστοι
Καιρός: λίγα σύννεφα

Το πυργάκι υποδέχτηκε τους φίλους του αθλήματος για τον 3ο αγώνα του Αττικού κυπέλλου Scramble. Το αθλητικό σωματείο «E-75 Φίλοι Μοτοσικλέτας» είχε χαράξει μια σχεδόν καινούργια κυκλική διαδρομή έξη χιλιομέτρων και η εκκίνηση δόθηκε στις 11:30 το πρωί της Κυριακής με την κατηγορία SB να κάνει την αρχή.

Οδηγώντας στην Αττική Οδό και κατευθυνόμενος προς την Παλαιά Φώκαια, σταγόνες βροχής έσκασαν πάνω στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου μου. Σκέφτηκα ότι επιτέλους θα γλιτώσουμε την σκόνη που μας καλύπτει εδώ και καιρό σε κάθε αγώνα. Αμ δε που θα γλιτώναμε! Λίγες σταγόνες είχε ρίξει στην περιοχή αλλά το έδαφος παρέμεινε στεγνό και ξερό. Με την βοήθεια του αέρα, η σκόνη κάλυπτε τον χώρο όπου ήταν η γραμματεία, park ferme, ανεφοδιασμός αλλά και την ψησταριά του κυρίου με την καντίνα.

Οι αθλητές χρειαζόταν να προσέχουν ιδιαίτερα όταν παρέμειναν πίσω από άλλη μοτοσικλέτα, γιατί ο κίνδυνος να βρεθείς σε μερικά σημεία εκτός διαδρομής ήταν εφικτός. Ο χαρακτήρας της διαδρομής έκλινε περισσότερο σε enduro. Ένα πολύ ωραίο σημείο ήταν το κυματιστό ανηφορικό μονοπάτι που καλυπτόταν με σύννεφο σκόνης όταν περνούσαν πολλές μοτοσικλέτες. Λίγος ο κόσμος που παραβρέθηκε την Κυριακή στον αγώνα, όπως λίγες, σε σύγκριση με τους προηγούμενους δυο αγώνες του Αττικού κυπέλλου, οι συμμετοχές. Αξιοσημείωτο ήταν ότι χορηγοί του Αττικού κυπέλλου ήταν εκεί όχι μόνο ως θεατές, αλλά και ως αθλητές στον αγώνα, απονέμοντας στο τέλος, κύπελλα στους νικητές κάθε κατηγορίας.

Ο Νεκτάριος Καταμπάς (no561-KTM) αναδείχτηκε νικητής μετά από 45 λεπτά και έναν γύρο καταφέρνοντας να είναι ο μοναδικός που κάλυψε τον αγώνα κάτω από μια ώρα. Δεύτερος κατάφερε να τερματίσει ο Παναγιώτης Μπελίτσης (no529-Suzuki) που έδειξε να δυσκολεύει τον Καταμπά στην αρχή, παραμένοντας όμως στο τέλος κοντά στα δυο λεπτά πίσω. Τρίτος ο Γιώργος Πανδής (no532-Honda) που εκτός του συναγωνισμού στο Motard, τα καταφέρνει και στο χώμα. Την πρώτη εξάδα έκλεισαν οι Λευτέρης Πανέτης (no519-KTM), Δημήτρης Γιαννακάρας (no56-KTM) και Ματθαίος Κηπουρός (no535-Honda). Στην τελευταία 18η θέση κατάφερε να τερματίσει ο Γρηγόρης Σιώζος (no520-KTM).

Κατηγορία S1
Ο Γιώργος Μανωλίδης (no14-KTM) ήταν το αφεντικό της κατηγορίας. Γρήγορος και χωρίς λάθη, χάρισε στον εαυτό του όχι μόνο την πρώτη θέση της κατηγορίας, αλλά και την πρώτη θέση της γενικής. Ενας γύρος χώριζε τον πρώτο με τον δεύτερο Νικηφόρο Καταμπά (no155-Yamaha) που κράτησε έναν γρήγορο ρυθμό σε όλο τον αγώνα και την 3η θέση της γενικής. Τρίτος ο λιγομίλητος αλλά αποτελεσματικός στον αγώνα Θανάσης Κομνηνός (no13-KTM) που κατάφερε να είναι και 5ος στην γενική. Την τελική εξάδα έκλεισαν οι Παναγιώτης Μιχαλόπουλος (no178-Yamaha), Ξενοφών Αντζελούς (no150-Yamaha) και Αλέξανδρο Κονοπισόπουλο (no177-KTM).

Κατηγορία S2
Μπορεί ο Νίκος Μυλωνίδης (no251-Honda) να πήρε πανάξια την πρώτη θέση (και την 2η γενικής) μετά από 11 γύρους και 1 ώρα 50 λεπτά αγώνα, αλλά δύο ήταν οι άτυχοι της ημέρας. Ο Δημήτρης Πετρόπουλος (no26-Gas Gas) έμεινε στον αναγνωριστικό γύρο, με τον Χρήστο Δημόπουλο (no268-Kawasaki) από την άλλη, να μένει απο βενζίνη στον… τελευταίο γύρο. Ο Στέλιος Παπαδάκης (no23-Yamaha) έμεινε… δυο λεπτά πίσω από τον πρώτο και τερμάτισε δεύτερος στην κατηγορία και 4ος γενικής. Τρίτος ο Συριανός Άγγελος Σαμοθράκης (no265-KTM) που αμέσως μετά την απονομή της κατηγορίας, έγινε καπνός για να προλάβει το πλοίο στον Πειραιά, απουσιάζοντας για την παραλαβή του κυπέλλου για την 6η θέση της γενικής. Τέταρτος πέρασε την γραμμή του τερματισμού ο Γρηγόρης Καντώρος (no229-Suzuki) που έκλεισε και την κατηγορία.

Κατηγορία S3
Οι δυο αθλητές που πήραν εκκίνηση ανέβηκαν στο τέλος και στο βάθρο. Ο Αλέξης Λιβανάς (no370-Honda) είχε το πάνω χέρι στην μονομαχία, καταλαμβάνοντας το υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο Δημήτρης Μανέτας (no342-KTM) χάρηκε για την δεύτερη θέση, που είναι και η καλύτερη έως τώρα θέση που έχει πάρει σε αγώνα.

Απονομή γενικής. Από αριστερά προς τα δεξιά φαίνονται οι Ν.Μυλωνίδης 2ος , Γ.Μανωλίδης 1ος , Ν.Καταμπάς 3ος , Σ.Παπαδάκης 4ος και Θ.Κομνηνός 5ος

Κατηγορία SCHampion

Για λίγα μόνο λεπτά κράτησε ο Χ.Πουλόπουλος (no744) την πρωτοπορία. Ο Γ.Κοινωνάς (no3) κατάφερε να τον προσπεράσει και να κρατήσει ως την λήξη του αγώνα

Ο Γιώργος Κοινωνάς (no3-KTM) ήταν και πάλι το φαινόμενο του αγώνα. Έδωσε μάχη με τον Χάρη Πουλόπουλο (no744-KTM) που πίεσε αρκετά τον Κοινωνά. Ο Χάρης κατάφερε να κάνει και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα με χρόνο 8 λεπτά 36 δευτερόλεπτα. Δεν έφτασε όμως αυτό για να νικήσει τον Κοινωνά και με το πέσιμο της καρό σημαίας αποδείχτηκε ότι είχε μια διαφορά τριών λεπτών. Ο Παναγιώτης Θερριός (no73-KTM) επιτέλους δεν μας ρίχνει στον «κουβά» και ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου, μετά από πολύ καλή παρουσία.

Έναν γύρο λιγότερο (11) έκανε ο Μιχάλης Προβιάς (no70-KTM) που τερμάτισε τέταρτος, νικώντας τον Ντίνο Μανωλά (νο745-ΚΤΜ) που ακολούθησε. Στις θέσεις έξι και επτά τερμάτισαν οι Κώστα «Φαντάρος» Χαχάγιας (no71-KTM) και Μιχάλης Λαβασάς (no9-KTM) αντίστοιχα.

Περισσότερες φωτογραφίες

Επόμενος (και τελευταίος) αγώνας στις 2 Δεκεμβρίου στην Αττική