ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΜΑΛ

1ος Αγώνας Κυπέλλου Scramble Β. Ελλάδος Ο.Μ.Ε.
4-3-07, Μεσσοράχη – Λάρισα

Με αλλαγές στις κατηγορίες ξεκίνησε το Κυπέλλο Scramble Β. Ελλάδος. Δίχρονα και τετράχρονα ενώθηκαν όπως γίνεται στο mx, οπότε η Ε1 είχε τα μικρά δίχρονα και τετράχρονα, η Ε2 τα μεγάλα και η Ε3 τους βετεράνους και τα μεγαλύτερα από 250 δίχρονα και από 450 τετράχρονα.

Η καλή οργάνωση από τους ανθρώπους του ΣΜΑΛ (Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Λάρισας), η όμορφη πίστα Motocross της Μεσσοράχης και ο καλός καιρός, συνέβαλλαν στο να διεξαχθεί ο αγώνας χωρίς προβλήματα και οι αρκετοί θεατές (600) να απολαύσουν τους γρήγορους αναβάτες στην αμφιθεατρική πίστα.

Οι τοπικοί αναβάτες Γιάννης Τσιούρβας και Αποστόλης Πλιάτσικας εκτός από το πλεονέκτημα έδρας, βρέθηκαν καλύτερα προετοιμασμένοι έχοντας καλό ρυθμό μέχρι το τέλος παίρνοντας εύκολα τη νίκη στην κατηγορία τους.

Οι λίγες συμμετοχές (35) έκαναν το ξεκίνημα της χρονιάς κάπως υποτονικό, αν και οι θεατές στο τέλος του αγώνα ήταν ενθουσιασμένοι από το θέαμα. Μάλιστα στο γύρο θριάμβου οι δύο νικητές αναβάτες της Suzuki Μεσσής, «έβγαλαν» σχεδόν όλη την πίστα στη μία ρόδα.

Ε1
Στην μικρή κατηγορία, ο τοπικός Γιάννης Τσιούρβας (Suzuki) κατέπληξε έχοντας καταιγιστικό ρυθμό από την αρχή μέχρι το τέλος, χωρίς να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον Οδυσσέα Παγούνη (Honda) που όμως είχε τον ταχύτερο γύρο της ημέρας από όλες τις κατηγορίες. Το βάθρο συμπλήρωσε εκτός από τους παραπάνω ο επίσης τοπικός Χρήστος Τσιαπλές (Kawasaki), δίνοντας μάχες με τον Σωτήρη Ξυδόπουλο (Suzuki) που αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα και έμεινε τέταρτος. Ο Τζιώρας Junior και ο Κώστας Καραϊσκος συμπληρώσαν την εξάδα.

Ε2
Στα μεγάλα δίχρονα (250) και τετράχρονα (450), το φαβορί Αποστόλης Πλιάτσικας (Suzuki) καθυστέρησε αρκετά στην εκκίνηση, οπότε έδωσε ενδιαφέρον στον αγώνα η άνοδός του στην πρώτη θέση. Δεύτερος τερμάτισε ο Αλέξης Ζιώρας (Yamaha), ο οποίος σημείωσε μερικούς γρήγορους γύρους και την τριάδα έκλεισε ο Αρτέμης Κακαϊτσας (Suzuki). Οι Σάββας Παραστατίδης, Γιώργος Τηλιόπουλος και Ντίνος Κάλφας κάλυψαν τις θέσεις 4 έως 6, ενώ τερμάτισαν οι 13 αναβάτες από τους 14 της κατηγορίας που ξεκίνησαν.

Ε3
Οι βετεράνοι που βρέθηκαν στη Λάρισα ήταν τρεις οπότε και όλοι τους στο τέλος του αγώνα ανταμείφθηκαν με ένα κύπελλο. Πρώτος ήταν ο Κώστας Αμβροσιάδης (Honda), δεύτερος ο Γιώργος Τσορμαπτζόγλου (Husaberg) και τρίτος ο τοπικός Χρήστος Αποστόλου (Suzuki).