Όλοι οι πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος motocross έδωσαν το παρών στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος motocross AMOTOE στη Χαλκίδα. Στην κατηγορία ΜΧ1 ο Στέλιος Γαλατιανός (Yamaha, #103) κέρδισε το πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο σκέλος επανήλθε νικηφόρα ο Παναγιώτης Κουζής (Husqvarna, #338). Στην κατηγορία MX2 από νίκη κέρδισαν οι Δημήτρης Κοντολέτας (Yamaha, #92) και ο Σπύρος Κοσμάς (KTM, #122). Δίκαιη επικράτηση του Νίκου Ανδρέου (Yamaha, #1) στην Open, ακόμα ευκολότερη η επικράτηση του Μανώλη Κρητικού (Yamaha, #160) στην Junior και από μια νίκη μοιράστηκαν οι Γρηγοριάδης Βασίλης (ΚΤΜ, #11) και Κραμβουσάνος Γρηγόρης (KTM, #13) στην κατηγορία Mini.

H οργάνωση είχε φροντίσει η κατάσταση της πίστας να είναι στην καλύτερη κατάστασή της παρόλο που η άμμος πλέον δεν είναι τόση όση αρχικά είχε τοποθετηθεί στην πίστα όταν δημιουργήθηκε με την τωρινή της μορφή. Τα ωράρια κύλησαν άψογα και παρόλο που το μετεωρολογικό δελτίο ανέφερε βροχές, κάτι τέτοιο δεν είδαμε στην Χαλκίδα. Παρόλα αυτά η οργάνωση φρόντιζε να καταβρέχει σημεία της πίστας μειώνοντας αρκετά τη σκόνη. Χαρακτηριστικό της πίστας το έντονο σαμάρι που δυσκόλευε τους αγώνες, ειδικά τα δεύτερα σκέλη.

Ακόμα και οι θεατές που βρέθηκαν στον πρώτο αγώνα παρακολούθησαν αγώνες με έντονο ενδιαφέρον αντάξιο ενός πανελληνίου πρωταθλήματος. Αρκετές και οι εταιρίες που έδωσαν το παρόν στη Χαλκίδα ενώ οι συνολικές συμμετοχές κυμάνθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα από άλλες χρονιές.

 

Κατηγορία ΜΧ1
Με την συμμετοχή του Παναγιώτη Κουζή την τελευταία στιγμή όλοι περίμεναν να παρακολουθήσουν με ενδιαφέρον τα δυο σκέλη και την μάχη του με τον Στέλιο Γαλατιανό. Οι δυο αθλητές μπήκαν δυναμικά στο πρώτο σκέλος με τον Κουζή να κερδίζει την εκκίνηση τον Μανώλη Σκύβαλο (Honda, #120) να ακολουθεί και τον Στέλιο Γαλατιανό να πιέζει από την τρίτη θέση. Χρειάστηκε δυο γύρους ο Γαλατιανός για να προσπεράσει τον Σκύβαλο και ο Κουζής που δεν είχε απομακρυνθεί μπήκε στον στόχο του. Ο Γαλατιανός τσέκαρε τον αντίπαλό του για λίγη ώρα, αποφάσισε να προσπεράσει και έγινε καπνός (!) κερδίζοντας το πρώτο σκέλος με άνεση. Ο Κουζής δεν είχε απάντηση και μετά τα μισά του σκέλους μπήκε σε περιπέτειες καθώς ο σκληροτράχηλος Σκύβαλος τον προσπέρασε. Ακολούθησε μεγάλη μάχη με τους δυο αθλητές αλλά λίγο πριν το τέλος ο Κουζής προσπέρασε από την εσωτερική τον Σκύβαλο κερδίζοντας αυτός την δεύτερη θέση αφήνοντας πικρή γεύση στον Κρητικό αναβάτη αλλά εμφανώς ικανοποιημένο για την προσπάθειά του. Στην τέταρτη θέση ο Γιώργος Ηλιόπουλος (ΚΤΜ, #69) ο οποίος ανακοινώθηκε από την KTM ως δορυφορικός αθλητής στην κατηγορία ΜΧ1, στην πέμπτη θέση ο Σταμάτης Λυρίου (Kawasaki, #1) και έκτος ο Γιάννης Πασσάς (Kawasaki, #62).

Στο δεύτερο σκέλος ο Παναγιώτης Κουζής δεν άφησε κανένα περιθώριο στους ανταγωνιστές του, κερδίζοντας την εκκίνηση και οδηγώντας ένα τέλειο αγώνα κέρδισε με διαφορά την πρώτη θέση, αποδεικνύοντας την αξία του. Μάχη για την δεύτερη θέση ο Στέλιος Γαλατιανός που ξεκίνησε από την δεύτερη θέση δεν μπορούσε να κρατήσει το ρυθμό του Κουζή και ο Μανώλης Σκύβαλος που καιροφυλακτούσε πίσω του έκανε την επίθεσή του στα μισά του αγώνα περνώντας στη δεύτερη θέση. Ο Στέλιος Γαλατιανός δεν είχε απάντηση στην απόδοση του και έτσι η δεύτερη θέση πήγε δικαιωματικά στον Μανώλη Σκύβαλο που έκανε τον καλύτερο αγώνα του φέτος, απέδειξε πως μπορεί να μπει σφήνα στους δυο διεκδικητές του τίτλου και γιατί όχι να κερδίσει αγώνες. Στην τέταρτη θέση ξανά ο Γιώργος Ηλιόπουλος, πέμπτος ο Γιάννης Πασσάς και έκτος ο Βασίλης Σιαφαρίκας (Honda, #380).

Κατηγορία ΜΧ2
Έντονες μάχες στο πρώτο σκέλος καθώς ο Παναγιώτης Παπίλας (Honda, #22) κέρδισε την εκκίνηση οδηγώντας από την πρώτη θέση τους πρώτους γύρους. Πίσω του οι Δημήτρης Κοντολέτας, Todor Totev (Honda, #262), Σπύρος Κοσμάς, Μιχάλης Παναγιωτόπουλος (Yamaha, #61) και Δημήτρης Μπαξεβάνης (Yamaha, #131) οδηγούσαν αφηνιασμένοι. Γρήγορα ο Κοντολέτας προσπέρασε και μπήκε μπροστά οδηγώντας για την νίκη. Ο Παπίλας συνέχιζε να χάνει θέσεις και γρήγορα ο Κοσμάς και ο Totev προσπέρασαν. Με τον Κοντολέτα να οδηγεί την κούρσα ο Κοσμάς προσπαθούσε να πλησιάσει ενώ ο Παναγιωτόπουλος είχε απαλλαγεί από τον Μπαξεβάνη και τον Παπίλα μπήκε στην μάχη της τρίτης θέσης με τον Βούλγαρο Totev. Ο Κοσμάς έμεινε κοντά στον Κοντολέτα αλλά δεν κατάφερε να προσπεράσει και έτσι ο Δημήτρης Κοντολέτας κέρδισε την πρώτη του νίκη φέτος. Στη δεύτερη θέση ο Σπύρος Κοσμάς, τρίτος ο Μιχάλης Παναγιωτόπουλος, τέταρτος ο Todor Totev, πέμπτος ο Παναγιώτης Παπίλας και έκτος ο Δημήτρης Μπαξεβάνης.

Στο δεύτερο σκέλος ο Μιχάλης Παναγιωτόπουλος κέρδισε την εκκίνηση ακολουθούμενος από τον Σπύρο Κοσμά και τον Δημήτρη Κοντολέτα. Γρήγορα ο Κοσμάς και ο Κοντολέτας προσπέρασαν τον Παναγιωτόπουλος, οδηγώντας έτσι μέχρι το τέλος του σκέλους χωρίς αλλαγές. Ο Κοσμάς ισοφάρισε τις νίκες με τον Κοντολέτα, δεύτερος στο δεύτερο σκέλος, και μαζί με τον Παναγιωτόπουλο θα είναι οι τρεις διεκδικητές του φετινού πρωταθλήματος. Στην τέταρτη θέση ο Παναγιώτης Παπίλας, πέμπτος ο Todor Totev και έκτος ο Δημήτρης Μπαξεβάνης.

Κατηγορία Open
O Νίκος Ανδρέου ήταν ο μεγάλος νικητής του διημέρου πετυχαίνοντας δυο νίκες. Στο πρώτο σκέλος ο Δημήτρης Στούπας (Kawasaki, #56) τον δυσκόλεψε αρκετά αλλά ο Ανδρέου είχε απάντηση στην πίεση του Στούπα μένοντας πρώτος για το μεγαλύτερο χρόνο του αγώνα κερδίζοντας το Σαββατιάτικο σκέλος. Πίσω τους ένα καραβάνι αθλητών μάχονταν για την τρίτη θέση αλλά στο τέλος χαμογέλασε ο Βασίλης Ράπτης (Honda, #41). Στο δεύτερο σκέλος ο Νίκος Ανδρέου επανέλαβε την καλή του απόδοση κερδίζοντας ξανά έχοντας δεύτερο τον Δημήτρη Στούπα και τρίτο τον Βασίλη Ράπτη.

Κατηγορία Junior-Mini
Ο Μανώλης Κρητικός ήταν μια κλάση ανώτερος από τους υπόλοιπους αθλητές στην κατηγορία Junior κερδίζοντας εύκολα και τα δυο σκέλη. Ο Νίκος Φανουράκης (Kawasaki, #65) και ο Σταμάτης Κατέβας (ΤΜ, #166) αντάλλαξαν δεύτερη και τρίτη θέση στην Χαλκίδα.
Στην κατηγορία Mini ο Βασίλης Γρηγοριάδης κέρδισε τον αγώνα του Σαββάτου, έχοντας δεύτερο τον Δημήτρη Μπάκα (Kawasaki, #73) και τρίτο τον Γρηγόρη Κραμβουσάνο (ΚΤΜ, #13). Στο δεύτερο σκέλος ο Γρηγόρης Κραμβουσάνος ήταν ο ταχύτερος μετά από μάχη με την Δημήτρη Μπάκα που τερμάτισε δεύτερος και στην τρίτη θέση ο Σαράντης Μαλακάκης (ΚΤΜ, #23).

Στον αγώνα της Χαλκίδας ολοκληρώθηκαν οι εκλογές, είχαν ξεκινήσει στον αγώνα των Τρικάλνω, για το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΑΣΟΑΜ (σύνδεσμος αθλητών motocross). Αναμένεται η πρώτη συνέλευσή των εκλεγμένων για την εκλογή του προεδρείου το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει για το μέλλον της συμμετοχής των αθλητών στα δυο πρωταθλήματα το 2011.

Επόμενος αγώνας το Σαββατοκύριακο 09-10 Απριλίου στα Τρίκαλα

Περισσότερες φωτογραφίες