ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλλογος Αναβατών Μοτοσυκλέτας Enduro

Οι εξελίξεις στο θέμα της αναγνώρισης και οι κινήσεις του ΣΑΜΕ

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009,
Παρά τις όποιες προσπάθειες του προεδρείου του ΣΑΜΕ και όλων όσων τέθηκαν στο πλευρό του, για αναγνώριση ενιαίας ομοσπονδίας μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα, το θέμα φαίνεται να έχει παγώσει και η πολιτεία αδυνατεί να κάμψει τις πιέσεις που στέκονται εμπόδιο στον δρόμο της. Ως εκ τούτου, και αναλογιζόμενοι το χρέος προς όλα μας τα μέλη – ιδιαίτερα ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής χρονιάς – αποφασίζουμε να προχωρήσουμε σε άμεσες κινήσεις.

Το σχέδιο προσωρινής απόχής από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, όπως αυτό είχε προταθεί από τον κ. Δουβή και υιοθετήθηκε από όλους εμάς, πρόκειται να λάβει τέλος στο κλείσιμο της επόμενης εβδομάδας, όπου και τα μέλη του προεδρείου θα συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν ποια από όλες τις ήδη υπάρχουσες λύσεις είναι η καλύτερη για το συνολικό καλό του χώρου και όλων των αναβατών.

Παράλληλα με όλες τις κινήσεις που στόχευαν στην αναγνώριση ενιαίας ομοσπονδίας, το προεδρείο του ΣΑΜΕ προχώρησε το τελευταίο διάστημα και σε μια σειρά από σημαντικές συναντήσεις με στόχο να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη άποψη για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του enduro στην Ελλάδα. Ήδη από τα τέλη Δεκεμβρίου (29/12) ο ΣΑΜΕ είχε στείλει ανοικτή επιστολή προς τις διοικήσεις των υπαρχόντων ομοσπονδιών (ΑΜΟΤΟΕ, ΟΜΕ, ΠΟΜ), με συγκεκριμένες προτάσεις για τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα enduro του 2009, επιστολή η οποία είναι ανοικτή και διαθέσιμη προς μελέτη από κάθε ενδιαφερόμενο (μαζί με τις απαντήσεις των ομοσπονδιών).

Στις 31 Ιανουαρίου 2009 έλαβε χώρα στην Κοζάνη επίσημη συνάντηση με το προεδρείο της ΑΜΟΤΟΕ, κατά την διάρκεια της οποίας εκτέθηκαν οι απόψεις της συγκεκριμένης ομοσπονδίας. Στην συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του ΣΑΜΕ, Γιώργος Κοινωνάς, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Μανωλίδης, ενώ παρόντες ήταν ακόμη οι Γιάννης Τρίγκας και Βασίλης Σιαφαρίκας. Επίσης, για αύριο, Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, είναι προγραμματισμένη επίσημη συνάντηση των εκπροσώπων του προεδρείου του ΣΑΜΕ με τους εκπρόσωπους της ΟΜΕ, προκειμένου να ερευνήσουν τις απόψεις και τα επιχειρήματα και αυτής της πλευράς.

Η κρίσιμη συνάντηση των μελών του προεδρείου του ΣΑΜΕ θα λάβει χώρα στις Σέρρες αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απονομής των επάθλων για το ISDE του 2008, το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Φεβρουαρίου 2009. Στην συνάντηση αυτή θα γίνει, βάσει καταστατικού του συλλόγου, ψηφοφορία ως προς το ποια εκ των υπαρχόντων ομοσπονδιών θα λάβει επίσημα την υποστήριξη του ΣΑΜΕ για το 2009. Η όποια απόφαση προκύψει από την ψηφοφορία του προεδρείου του ΣΑΜΕ θα είναι ανεξάρτητη, ανεπηρέαστη από όποιες επιρροές και πιέσεις, και προς όφελος όλων των αναβατών του χώρου. Στην συνάντηση αυτή θα είναι παρόντα και τα πέντε μέλη του προεδρείου του ΣΑΜΕ. Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας (same.enduro@gmail.com) είναι ανοικτή για όποια σημαντική πρόταση – υπόδειξη την οποία τα μέλη μας θεωρούν πως αξίζει να ληφθεί υπόψη από το προεδρείο του ΣΑΜΕ πριν την κρίσιμη ψηφοφορία. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει πλήρης και άμεση ενημέρωση για τις εξελίξεις τόσο στο ζήτημα της αναγνώρισης όσο και στις κινήσεις του ΣΑΜΕ.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΑΜΕ
———————————————————-
Γραφείο Τύπου ΣΑΜΕ
same.enduro@gmail.com
———————————————————-

Φωτογραφία: Race Photo


Διαβάστε την απάντηση ΟΜΕ