Δύο νέες ομάδες από την Γερμανία θα δοκιμάσουν την τύχη τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro φέτος δίνοντας την ευκαιρία σε νέους Γερμανούς αθλητές να συμμετέχουν.

ZAP RACING: Με την καθοδήγηση του Falk ZIEGLER η ομάδα θα συμμετάσχει με των πρώην αθλητή της BMW, Bert Meyer και τον ανερχόμενο Andreas Meyer. O νεαρός Andreas Meyer είναι πρωταθλητής E1 στη Γερμανία και 3ος στην αντίστοιχη κατηγορία του Ευρωπαικού πρωταθλήματος. Οι νέα ομάδα θα αγωνίζεται με μοτοσυκλέτες Honda με την υποστήριξη της Zap Technix.

Team MJ Racing Support: Στην δεύτερη ομάδα από την Γερμανία θα αγωνιστεί ο Mike Hartmann (Husaberg) με νέα μοτοσυκλέτα στην κατηγορία Ε3. Στην ομάδα θα συμμετάσχει και η Nina OPPENLANDER στην νέα κατηγορία γυναικών.

SUZUKI KST: Η Ιταλική ομάδα έχει πάρει φόρα και εκτός του Jari Mattila, έκλεισε και τον νεαρό Jari Pulkkinen για να αγωνιστούν και οι δυο στην κατηγορία Ε1. Λίγες ημέρες νωρίτερα η ομάδα επιβεβαίωσε τον Ισπανό Joan Bareda στην κατηγορία Ε2.

PUTOLINE SUZUKI: Με την εμπειρία του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή Paul Edmonson η νέα ομάδα από την Αγγλία θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα με τον ίδιο να συμμετάσχει στην κατηγορία Ε1, τον Tom Sagar στην κατηγορία Ε2 με το νέο Suzuki RMX 450Z και τον Lee Edmonson ως τρίτο αναβάτη της ομάδας.

BETA BOANO: Η εργοστασιακή ομάδα BETA BOANO Racing θα συμμετάσχει με 5 αθλητές το 2010. Ο Σουηδός  Johan CARLSSON από το παγκόσμιο πρωτάθλημα motocross θα είναι η νέα παρουσία της εταιρείας στην κατηγορία Junior.

Γαλλική ομάδα Enduro Στρατού: H Γαλλική ομάδα του στρατού θα συμμετάσχει και φέτος με τέσσερις αθλητές. Ο νέος team manager Frédéric WEIL (ήταν team manager της Γαλλικής ομάδας στο ISDE Πορτογαλίας) περιμένει να δει πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του Marc Bourgeois, αλλά οι Antoine BASSET και Romain DUMONTIER, Berenger CARRIER θα συμμετέχουν στην κατηγορία Junior.

ZAP Racing

ZAP Racing

Joan Bareda στην KST Suzuki

Joan Bareda στην KST Suzuki

Suzuki Putoline, από αριστερά Tom Sagar, Paul Edmonson και Lee Edmonson

Suzuki Putoline, από αριστερά Tom Sagar, Paul Edmonson και Lee Edmonson