Σε πυρετό προετοιμασίας βρίσκονται οι ομάδες του παγκοσμίου, με κύριο μέλημα την ολοκλήρωση των μεταγραφών των οδηγών μιας και θέλουν να προετοιμαστούν όσο γίνεται το συντομότερο για την νέα σεζόν. Πολλές από τις μεταγραφές ήταν γνωστές από τα μέσα του πρωταθλήματος αλλά πάντα υπάρχουν εκπλήξεις.

Suzuki
Ας ξεκινήσουμε με την πρωταθλήτρια του 2007, που πρόσφατα έχασε τον Kevin Strijbos, τον δεύτερο της φετινής βαθμολογίας. Φήμες θέλουν την Suzuki να πίεζε τον Strijbos να αγωνιστεί στην ΜΧ2 μια κατηγορία που απεχθάνεται ο βέλγος. Πάντως η ομάδα στην ΜΧ1 παραμένει με βέλγους, τον πρωταθλητή Steve Ramon και τον νεοαποκτηθέντα  Ken deDycker. Όσο για την ΜΧ2 θα υπάρχει φέτος εργοστασιακή υποστήριξη αλλά οι οδηγοί θα ανακοινωθούν.

Yamaha
Στην ομάδα του Rinaldi η εμφάνιση του ιταλού David Philipaerts που μετακόμισε από την ΚΤΜ, δίνει ιδιαίτερη χαρά στην ιταλική ομάδα. Ο David πήρε την θέση του Marc deReuver και θα βρεθεί στο πλευρό του Joshua Coppins στον δρόμο του για την διεκδίκηση του τίτλου της ΜΧ1. Όσο για την άλλη ιταλική ομάδα της ΜΧ2 de Carli, ο πρωταθλητής Antonio Cairoli παραμένει στην ομάδα και μαζί του ο Mateo Bonini και ο Alessandro Lupino.

Honda
Με δύο ομάδες που θα είναι ισάξιας εργοστασιακής υποστήριξης κατεβαίνει η ομάδα της Honda. H βρετανική CAS Honda που συμπληρώνει 10 χρόνια παρουσίας συνεχίζει το συμβόλαιο της με τον αμερικανό Mike Brown ενώ κατάφερε να αποσπάσει από την Kawasaki τον σκοτσέζο Billy Mackenzie μιλώντας πάντα για την ΜΧ1. Η μεταγραφή αυτή για την ομάδα είναι σημαντική καθώς παρακολουθεί και το αγγλικό πρωτάθλημα. Η δεύτερη ομάδα δεν είναι άλλη από την ιταλική Martin Honda που απέκτησε τον Mark deReuver και συνεχίζει με τον ελβετό Julien Bill στην ΜΧ1. Για άλλη μια χρονιά από ότι φαίνεται, θα λείψουν από την ΜΧ2 οι κόκκινες μοτοσικλέτες.

ΚΤΜ
Για την ΚΤΜ έχουμε αναφερθεί εκτενέστερα σε προηγούμενο άρθρο μας όποτε κάντε κλικ εδώ  για να το διαβάσετε.

Kawasaki
Πλήρως εργοστασιακούς οδηγούς θα έχει και η Kawasaki στην ΜΧ1, τέσσερις τον αριθμό. Συνεχίζοντας με τους Tanel Leok και Sebastian Pourcel στην ομάδα προστέθηκαν ο Kevin Strijbos που αναφέραμε αλλά και ο Manuel Priem που μετακόμισε από την ΤΜ. Άγνωστο παραμένει το roster της ομάδας στην ΜΧ2, με μόνη σίγουρη την απουσία του Christophe Pourcel που θα αγωνιστεί στην Αμερική.

ΤΜ
Μετά την αποχώρηση του Priem η ιταλική εταιρία έχει επαφές με τον επίσης  ιταλό Alessio Chiodi που πιθανότατα θα είναι και ο οδηγός της για το 2008 στην ΜΧ1.

Aprilia
Μετά την πρώτη της χρονιά στην ΜΧ1, στο παρθενικό της ταξίδι στο παγκόσμιο motocross η δεύτερη ιταλική εταιρία που συμμετέχει στον θεσμό, συνεχίζει και το 2008 με δύο οδηγούς. Ο βέλγος Cedric Melotte(που ήταν και φέτος) και ένας ακόμη οδηγός που θα αντικαταστήσει τον Chiodi, θα μαζέψουν χρήσιμες πληροφορίες ώστε η πρωταθλήτρια του supermoto να ανεβάσει ρυθμούς και στο motocross.