Οι πρωταγωνιστές του 5ου αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος Scramble στο Κυριάκι στις 02 Μαΐου 2011 δήλωσαν:

 

 

 

 

Σταμάτης Μαντάς (#406 Husqvarna-Hellinstore018)
1ος κατηγορίας Β4 και 1ος γενικής
«Ωραίος αγώνας, σούπερ διαδρομή και δύσκολη. Πολύ βαρύ τερρέν και όταν έχεις και τον Καρέτσο πίσω να σε ακολουθεί δεν μπορείς να αφήσεις πουθενά το γκάζι. Στην εκκίνηση έφυγε ο Κεραμιδάς μπροστά, ακολούθησα και τον πέρασα μετά από τρεις τέσσερις στροφές και συνέχισα με τέρμα το γκάζι παντού, γιατί νόμιζα ότι ακολουθούσε ο Καρέτσος. Δεν κινδύνεψα, παρόλο που μου έφυγε η εξάτμιση στα μέσα του αγώνα. Οδήγησα σταθερά το Husqvarna μου και τερμάτισα πρώτος. Ευχαριστώ τον κύριο Γιάννη Αθανασόπουλο (Hell in store 018) για όλα.»

Λευτέρης Καρέτσος (#450 Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ -Michelin-Motul-FMF-Sidi-Sinicalo-0300)
2ος κατηγορίας Β4 και 2ος γενικής
«Δύσκολο αλλά ωραίο τερρέν. Μου άρεσε περισσότερο από τις Σέρρες. Είχε κάποια επικίνδυνα σημεία, αλλά όχι σαν τις Σέρρες. Αυτή η διαδρομή είχε προσπεράσματα, αλλά και κάτι λίμνες με νερά που σε κάνανε μούσκεμα. Σε γενικές γραμμές ήτανε καλός ο αγώνας» Ο συναγωνισμό σου με τον Μαντά; «Βασικά δεν τον είδα καθόλου σε όλο τον αγώνα. Είχα μείνει πίσω και σε όλο τον αγώνα δεν συναντηθήκαμε πουθενά.»

 

Αδάμος Πράσσος (#422 ΚΤΜ-Hellinmoto-SixDays-Pirelli-AXO)
4ος κατηγορίας Β4 και 4ος γενικής
«Ο αγώνας μου άρεσε, παρότι είχε πάρα πολλές λάσπες. Η διαδρομή ήταν πάρα πολύ καλή, τα είχε όλα. Δύσκολα κομμάτια, ανηφόρες, κατηφόρες, κομμάτια που θέλανε αρκετά προπονημένους αναβάτες. Εκτός αυτού ήθελε πολύ καλή προετοιμασία της μοτοσικλέτας. Εντυπωσιάστηκα για την 4η θέση της γενικής, γιατί στην εκκίνηση έφυγα τελευταίος και επιπλέον άργησα να βάλω μπροστά την μοτοσικλέτα μετά από πτώση. Το καλό για τους αγώνες scramble θα ήταν, να γινόντουσαν κοντά σε μεγάλες πόλεις για να τους παρακολουθεί περισσότερος κόσμος.»

Γιάννης Παμπουκιάν (#369 ΚΤΜ-Hellinstore 018-Igol)
1ος κατηγορίας Β3 και 5ος γενικής
«Δέκα λεπτά μετά από την εκκίνηση άρχισε να ρίχνει αυτό το ψηλόβροχο το οποίο πιστεύω έκανε πιο δύσκολη την διαδρομή. Δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα. Δεν είχα μεγάλο συναγωνισμό στην κατηγορία μου μιας και έλειπε ο Σιαφαρίκας. Έτσι συγκεντρώθηκα για μια καλή θέση στην γενική. Πάντα χρειάζεσαι ενημέρωση από τα pit, για το τι κάνουν οι υπόλοιποι συναθλητές σου για να ξέρεις που βρίσκεσαι. Η διαδρομή ήταν πολύ καλή. Επιτέλους τρέξαμε ένα scramble. Στην βαθμολογία πέρασα πρώτος με έξι βαθμούς μπροστά από τον Σιαφαρίκα. Για την συνέχεια όλα παίζονται στους τρεις τελευταίους αγώνες. Ο χορηγός μου (Hell in store 018) μου έδειξε εμπιστοσύνη και με στήριξε, στην επιθυμία μου να ακολουθήσω εκτός το πρωτάθλημα enduro και το scramble. Έτσι το αποτέλεσμα πρέπει να είναι καλό όχι μόνο για εμένα, αλλά και για εκείνο.»

Αλέκος Καρανάσης (#202 Yamaha-Moto Κοντοβουνίσιος-Focus-Colori-UFO-ΑΟΛΑΠ-Ε6-Μοτο Shop)
1ος κατηγορίας Α2 και 6ος γενικής
«Πολύ καλή ημέρα για εμένα. Δύσκολη αλλά καλή. Υπήρχε συναγωνισμός έντονος στο βαρύ τερρέν. Ήμασταν στην αρχή σχεδόν μαζί και οι τρεις (Γκελτζίδης – Δημολιάννης), αλλάζοντας συνέχεια την πρώτη θέση. Από την αρχή είχα πρόβλημα με τα γυαλιά και έτσι αποφάσισα να τα βγάλω. Όπως δηλαδή και οι περισσότεροι. Προσπάθησα στη συνέχεια για το καλύτερο και κατάφερα να κάνω την διαφορά» Ποια η στρατηγική σου για τους τρεις τελευταίους αγώνες; «Θα πάω πολύ επιφυλακτικά στην συνέχεια. Άμα μου αρέσει όμως κάποιο από τα επόμενα τερρέν σίγουρα θα προσπαθήσω να τερματίσω πρώτος»

Θανάσης Αυγέρης (#191 Husqvarna-Pro Racer-Sidi-Sinisalo-Shoei)
1ος κατηγορίας Α1 και 10ος γενικής
«Σήμερα, άσχετο με τον συναγωνισμό και την κατηγορία, ο αγώνας ήτανε για εμένα τέλειος. Μπορούσες να ανοίξεις το γκάζι, είχε χώρο για προσπεράσματα λόγο της φαρδιάς διαδρομής σε πολλά σημεία. Είχε μερικά δύσκολα κομμάτια που χρειαζόταν εμπειρία ή να είσαι ξεκούραστος για να τα περάσεις. Κόλλαγε αρκετός κόσμος. Μετά τον ανεφοδιασμό διαπίστωσα ότι δεν είχα πίσω φρένο. Συνέχισα παρόλα αυτά με γρήγορο ρυθμό και τερμάτισα χωρίς να ξέρω ότι είχε εγκαταλείψει ο Τρίγκας. Θα είχα ελαττώσει κάπως. Η ανοιχτές και με λάσπη διαδρομές είναι αυτό που μου αρέσει σε αγώνα και αυτός ήταν ένας από αυτούς»
Τι βλέπεις για την συνέχεια της διεκδίκησης της πρώτης θέσης, με αντίπαλο τον Γιάννη Τρίγκα; «Είναι δύσκολα τα πράγματα. Ο ψηλός είναι πολύ καλός οδηγός. Θα δείξει στον επόμενο αγώνα.»

Σταμάτης Δημολιάννης (#260 ΚΤΜ-XBIKES-Michelin-Fuchs-Dragon-DC-Pro Circuit)
3ος κατηγορίας Α2 και 8ος γενικής
«Μου άρεσε ο αγώνας πάρα πολύ. Ήτανε σίγουρα καλύτερος από τις Σέρρες, με τον συναγωνισμό να υπάρχει με τα άλλα παιδιά της κατηγορίας μας. Όμορφα και δύσκολα περάσματα. Ήταν ένας καλός αγώνας. Προσωπικά είχα μια ατυχία. Ενώ ξεκίνησα λίγο χάλια στην εκκίνηση, μπόρεσα και έφτασα τους Καρανάση και Γκελτζίδη, τους πέρασα, αλλά μια σύγκρουση με έναν αργό αναβάτη στα νερά είχε ως αποτέλεσμα μια πτώση και το σβήσιμο του κινητήρα. Λασπώθηκαν τα πάντα. Βγήκα στον επόμενο γύρο στα Pit για να αλλάξω γάντια και έτσι μου κάνανε μια διαφορά στο ένα λεπτό περίπου. Με μεγάλη προσπάθεια μπόρεσα να φτάσω τον Γκελτζίδη στα 5 δευτερόλεπτα, αλλά δεν γινότανε τίποτα περισσότερο και τερμάτισα στην τρίτη θέση.»

Γιώργος Μπούσδας (#355 Yamaha-Moto Κοντοβουνίσιος-Yamaha Κουρούκλης-Fuchs-Colori-ΑΟΛΑΠ)
2ος κατηγορίας Α2 και 11ος γενικής
«Ο αγώνας ήταν πάρα πολύ καλός και δύσκολος συνάμα. Δεν την περίμενα την δεύτερη θέση να πω την αλήθεια. Και αυτό γιατί είμαι απροπόνητος, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και ότι ο συναγωνισμός είναι μεγάλος. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Έχω κάνει καλή διαφορά για την καλύψη της τρίτης θέσεις στην κατηγορία μου και έτσι θα συνεχίσω μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».