Μετά από ένα επεισοδιακό αγώνα στην SX Class, ο Joshua Grant πήρε τον πρώτο του αγώνα στην μεγάλη κατηγορία  που είναι και ο πρώτος του με Yamaha. Η παράδοση των ανταγωνιστικών αναβατών για την Pro Circuit Kawasaki συνεχίστηκε με την κατάκτηση των δύο πρώτων θέσεων της κατηγορίας Lites με νικητή τον Jake Weimer.
Supercross Class
Πολλές αλλαγές και νέες παρουσίες που μετακόμισαν από την μικρή κατηγορία είχαμε στην SX Class με κυριότερη την παρουσία του Ryan Villopoto. Την παράσταση όμως έμελλε να κλέψει ένας άλλος star της μικρής κατηγορίας ο Josh Grant που κατάφερε να πάρει την νίκη οδηγώντας για χάριν δορυφορικής ομάδας της Yamaha. Έχοντας πλασαριστεί καλά μετά την εκκίνηση πίσω από τον James Stewart που οδηγούσε τον αγώνα, έμεινε τρίτος καθώς ο πρωταθλητής Chad Reed τον πέρασε δημιουργώντας αμέσως διαφορά με τον πρωτοπόρο. Στον δεύτερο γύρο ο Reed έκανε την επίθεση του στον Stewart με επιτυχία και για τους επόμενους τέσσερις γύρους γινόταν μάχη για την πρώτη θέση μεταξύ των δύο οδηγών. Στον έβδομο γύρο ο Stewart πέρασε ξανά μπροστά αλλά πριν ολοκληρωθεί ο γύρος ο Reed τον εμβόλισε χωρίς πρόθεση από πίσω με αποτέλεσμα να πέσουν και οι δύο. Από την τρίτη θέση ο Grant πέρασε στην πρώτη και μάλιστα ο Kevin Windham που τον ακολουθούσε στενά, έπεσε πάνω στον Stewart που προσπαθούσε να βάλει μπροστά την μοτοσικλέτα του, με αποτέλεσμα την εγκατάλειψη του Stewart και την καθυστέρηση του Windham. Όσο για τον Reed κατάφερε να ξαναξεκινήσει αλλά έχοντας πρόβλημα στην μοτοσικλέτα του μετά την σύγκρουση δεν κατάφερε να κρατηθεί μπροστά. Τον πρώτο αγώνα της χρονιάς πήρε τελικά ο καπνίζων Grant καθώς ένα πλαστικό από τις αχυρόμπαλες είχε πιαστεί στο μοτέρ του και έβγαζε καπνούς, με δεύτερο τον Andrew Short που παρά την μέτρια εκκίνηση του κατάφερε να βρεθεί ψηλά και να αφήσει τρίτο τον Reed πάνω στην καινούργια του Suzuki. Κάνοντας ένα σταθερό αγώνα ο Tim Ferry κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση εκμεταλλευόμενος την δεύτερη πτώση του Windham ένα γύρο πριν τον τερματισμό, τερματίζοντας μπροστά από τον ομόσταυλο του και πέμπτο Ryan Villopoto. Έκτος τερμάτισε ο Ivan Tedesco.

Αποτελέσματα Anaheim I, Supercross Class
1 Joshua M. Grant Yamaha YZ450F
2 Andrew T. Short Honda CRF450R
3 Chad Reed Suzuki RM-Z450
4 Timmy M. Ferry Kawasaki KX450F
5 Ryan D. Villopoto Kawasaki KX450F
6 Ivan Tedesco Honda CRF450R
7 Heath D. Voss Honda CRF450R
8 Ben Coisy Honda CRF450R
9 Nicholas A. Wey Yamaha YZ450F
10 Paul P. Carpenter Kawasaki KX450F

Lites Δύσης
Ο Dan Reardon ήταν αυτός που πήρε την εκκίνηση του τελικού της μικρής κατηγορίας και οδήγησε τον αγώνα για τρεις γύρους μπροστά από τον Jake Weimer που τον πέρασε εύκολα για να οδηγήσει αυτός τον αγώνα. Ο Reardon στον έκτο γύρο είχε μια πτώση με εγκατάλειψη που έφερε στην δεύτερη θέση τον Ryan Morais. Οι δύο πρωτοπόροι του αγώνα και οδηγοί της Pro Circuit Kawasaki κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις με τον Weimer να κερδίζει τον πρώτο αγώνα της χρονιάς ξεκινώντας πολύ καλά το πρωτάθλημα κάτι που το συνηθίζει. Μετά από μια κακή μέρα με την πρόκριση του στην τελευταία ευκαιρία αλλά και την κακή του εκκίνηση το φαβορί του αγώνα Ryan Dungey κατάφερε από την ένατη θέση να περάσει και να τερματίσει τρίτος. Η σταθερότητα του Chris Bose τον έφερε στην τέταρτη θέση ενώ η πτώση στην εκκίνηση του πρωταθλητή της Δύσης Jason Lawrence τον έφερε να παλεύει για να τερματίσει στην πέμπτη θέση σε μια χρονιά δεύτερη ευκαιρίας(λόγω συμπεριφοράς) για αυτόν. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Ryan Sipes  μετά από καλή εκκίνηση.

Αποτελέσματα Anaheim I, Lites Δύσης
1 Jake T. Weimer Kawasaki KX250F
2 Ryan Morais Kawasaki KX250F
3 Ryan M. Dungey Suzuki RM-Z250
4 Chris Blose Honda CRF250R
5 Jason Lawrence Yamaha YZ250F
6 Ryan Sipes KTM 250SX-F
7 Justin D. Brayton KTM 250SX-F
8 Jeff Alessi Honda CRF250R
9 Ben D. Evans Honda CRF250R
10 Christopher Gosselaar Kawasaki KX250F

Βαθμολογίες
Supercross Class

1  J. Grant 25
2 A. Short 22
3 C. Reed 20
4 T. Ferry 18
5 R. Villopoto 16
6 I. Tedesco 15
7 H. Voss 14
8 B. Coisy 13
9 N. Wey 12
10 P. Carpenter 11

Lites Δύσης
1  J. Weimer 25
2 R. Morais 22
3 R. Dungey 20
4 C. Blose 18
5 J. Lawrence 16
6 R. Sipes 15
7 J. Brayton 14
8 J. Alessi 13
9 B. Evans 12
10 C. Gosselaar 11

Επόμενος αγώνας 10/001/09 Phoenix AZ.
Φωτογραφίες: Yamaha / Supercross.com

Ακολουθεί video του αγώνα της SX Class.