Έφτασε ο καιρός και σε κάτι περισσότερο από ένα μήνα θα ξεκινήσει το μεγαλύτερο motocross γεγονός της χρονιάς. Το Motocross των Εθνών στο Budds Creek των ΗΠΑ αναμένεται να είναι ξεχωριστό, και σε αυτό μας προδιαθέτουν οι συνθέσεις των κορυφαίων ομάδων που θα συμμετάσχουν.

Η ομάδα των ΗΠΑ
Μετά και τον περσινό της θρίαμβο στην Αγγλία η ομάδα  των ΗΠΑ, έγινε η πιο πολυνίκης χώρα του θεσμού με 17 νίκες μέσα σε μόλις 27 χρόνια παρουσίας(δεύτερη είναι η Αγγλία με 16 νίκες σε 60 χρόνια παρουσίας). Για το 2007 η ομάδα οικοδεσπότης απαρτίζεται από τον Ricky Carmichael που αν και έχει αποσυρθεί ελαφρώς από τους αγώνες, εν τούτης προπονείται για αυτόν τον θεσμό που έχει κατακτήσει δύο φορές στο παρελθόν και έχει δηλώσει μεγάλος υποστηρικτής του βοηθώντας φέτος την ομάδα στην κατηγορία ΜΧ3. Στην πρώτη τους συμμετοχή πέρσι στο Matterley Basin οι James Stewart και Ryan Villopoto έφεραν το τρόπαιο σπίτι και φέτος είναι το πρώτο φαβορί να το ξανακάνουν συμμετέχοντας στην ΜΧ1 και ΜΧ2 αντίστοιχα. Αρχηγός της αποστολής δεν είναι άλλος από τον Roger deCoster ο άνθρωπος που ανέδειξε το αμερικανικό motocross.

Η ομάδα του Βελγίου
Η πληγή για την ομάδα του Βελγίου δεν είναι άλλη από την απουσία του κορυφαίου οδηγού που πέρασε από το σπορ τουλάχιστον σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Stefan Everts έτρεξε και κέρδισε σε προσωπικό επίπεδο τον τελευταίο του αγώνα στο περσινό MXDN και κρέμασε το κράνος του με έναν εντυπωσιακό τρόπο. Την αρχηγία της ομάδας έτσι πήρε ο Steve Ramon που έχει κατακτήσει το τρόπαιο δύο φορές στις 14 συνολικά κατακτήσεις της χώρας του. Ο Ramon θα αγωνιστεί στην ΜΧ1 ενώ στην ΜΧ2 θα τρέξει ο Kevin Strijbos όπου και αυτός έχει μια κατάκτηση στο ενεργητικό του. Για πρώτη φορά στην ομάδα θα αγωνιστεί ο Ken deDycker μετά τα πολύ καλά το αποτελέσματα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πλαισιώνοντας την ΜΧ3. Αρχηγός της ομάδας φέτος θα είναι για ο Joel Smets ενώ να πούμε ότι πέρσι παρά την εκπληκτική εμφάνιση του Everts η ομάδα τερμάτισε δεύτερη.

H ομάδα της Νέας Ζηλανδίας
Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι από μια τόσο μικρή χώρα υπάρχουν τόσες διακρίσεις στα μηχανοκίνητα σπορ. Ειδικά στο motocross δύο άνθρωποι ο Ben Townley και ο Josh Coppins συνεχίζουν μετά τους αδερφούς King, να κάνουν διάσημη την χώρα τους παγκοσμίως. Ο Townley που αγωνίζεται στην Αμερική θα  συμμετάσχει στην κατηγορία ΜΧ2 με τον Coppins στην ΜΧ1 που μάλιστα προηγείται και στην βαθμολογία του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Όσο για την ΜΧ3 o νεαρός Cody Cooper θα προσπαθήσει να φέρει σε καλύτερη θέση φέτος την ομάδα από την περσινή τρίτη θέση.

Η ομάδα της Ιταλίας
Η Ιταλία είναι μια χώρα που την τελευταία δεκαετία έχει μια καλή παράδοση στο MXDN. Έχοντας κατακτήσει τον θεσμό δύο φορές και παρατάσσοντας μια ομάδα από νέους και πολύ ταλαντούχους οδηγούς, έχει στόχο και φέτος το βάθρο. Και πώς να μην το έχει στόχο όταν στην ΜΧ2 έχει τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Antonio Cairoli που διψάει για διάκριση στον εν λόγο θεσμό. Στην ΜΧ1 ο David Philipaerts θα είναι αρκετά ανταγωνιστικός καθώς φέτος έχει κερδίσει ένα GP σε αυτήν την κατηγορία. Το πιο δύσκολο έργο έχει να διεκπεραιώσει ο Davide Guarneri που αν και αγωνίζεται στην ΜΧ2 θα πρέπει να τρέξει στην μεγάλη κατηγορία της ΜΧ3.

Η ομάδα της Γαλλίας
Η κάτοχος του μοναδικού της τίτλου το 2001, θα έχει αρχηγό της έναν άνθρωπο που είχε αγωνιστεί και τότε τον David Vuillemin που θα συμμετάσχει  φέτος στην ΜΧ1. Οι άλλες δύο θέσεις φυσικά ανήκουν στους αδερφούς Pourcel, με τον Sebastian στην ΜΧ3 και τον Christophe φυσικά στην ΜΧ2.

Η ομάδα της Αυστραλίας
Μετά από πολλά χρόνια ο Chad Reed επιστρέφει στο MXDN ή μάλλον το MXDN επιστρέφει στον Chad Reed καθώς αγωνίζεται μόνο και μόνο γιατί γίνεται στην νέα του πατρίδα την Αμερική. Ο Reed(MX1) έχει πάρει ζεστά αυτόν τον αγώνα, έκανε και τo test event στο Budds Creek για τον τέταρτο γύρο του ΑΜΑ Motocross μια και ο ίδιος πλέον τρέχει μόνο Supercross. Mαζί με τους Andrew Mcfarlane(MX2) και Michael Byrne(ΜΧ3) η ομάδα δείχνει αρκετά απειλητική για το βάθρο. Αρχηγός της ομάδας είναι ο Gary Benn ενώ αναπληρωματικός οδηγός θα είναι ο Brett Metcalfe.

Η ομάδα της Νοτίου Αφρικής
Ο αρχηγός της αποστολής Greg Albertyn είναι αρκετά αισιόδοξος με την φετινή ομάδα. Αυτό είναι φυσικό καθώς και ο Grant Langston στην ΜΧ1 είναι αρκετά δυνατός στο αμερικανικό πρωτάθλημα όπου αγωνίζεται αλλά και ο Tyla Rattray στην ΜΧ2 του παγκοσμίου πρωταθλήματος έχει δείξει ανεβασμένη ταχύτητα φέτος. Τι να πει κανείς και για τον Garreth Swanepoel που εντυπωσιάζει με την φετινή του απόδοση στην ΜΧ2 και αν προσαρμοστεί στις ανάγκες της ΜΧ3 στο MXDN, η επιτυχία  της ομάδας δεν είναι μακριά.

Η ομάδα της Ελλάδας
Το MXDN έχει γίνει τα τελευταία χρόνια θεσμός που ακολουθεί και η χώρα μας, χάρη στην πρωτοβουλία και την ευαισθησία που έχει δείξει η ΕΛΠΑ. Την χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο Νεκτάριος Παπαβασιλείου στην ΜΧ3, ενώ στην ΜΧ1 και ΜΧ2 θα αγωνιστούν ξανά δύο από τους περσινούς και πολύ ταλαντούχους οδηγούς μας, ο Πάνος Κουζής και Μιχάλης Παναγιωτόπουλος αντίστοιχα.

Όλα λοιπόν μας προδιαθέτουν για άλλο ένα εκπληκτικό Motocross των Εθνών στο Budds Creek με την αδημονία μας  να μεγαλώνει για τις 22-23 Σεπτεμβρίου.