ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

MICHELIN

 

Οι συμμετοχές της MICHELIN στους Αγώνες Moto

Ισπανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας – Πίστα της Albacete

Γερμανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας – Πίστα του Assen

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Endurance FIM – 8 Ώρες της Suzuka

 

Η MICHELIN πλησιάζει στην κορυφή της κατάταξης

Ισπανικό πρωτάθλημα ταχύτητας : η Michelin επιβεβαιώνει την κυριαρχία της στην Albacete

Ηγέτης του πρωταθλήματος από την αρχή της σαιζόν, ο Γάλλος κατασκευαστής επιβεβαιώνει την θέση του στην Albacete με τον συνεργάτη του την KAWASAKI, σε τρία αγωνίσματα του τέλους του πρωταθλήματος.

Κάτω από τον ιβηρικό ήλιο μια κούρσα υψηλού επιπέδου διεξήχθη από τους πιλότους της κατηγορίας Stock-Extreme. Μαχόμενος για την δεύτερη θέση του βάθρου, ο Santi BARRAGAN, της ομάδας Palmeto PL Racing Team, κατακτά την δεύτερη θέση στον 12ο γύρο. Με την Kawasaki του No 51, εφοδιασμένη με ελαστικά MICHELIN, βαθαίνει την διαφορά και επιβεβαιώνει την δεύτερη θέση του κάτω από την καρό σημαία. Ο Carmelo MORALES της ομάδας JHK T-SHIRT Laglisse, με την Kawasaki No 31, τερματίζει στο τρίτο σκαλί του βάθρου, έναν βαθμό πριν από τον τίτλο του πρωταθλητή.

Αυτή η επίδοση υπογραμμίζει την υπεροχή του κατασκευαστή ελαστικών από το Clermont ο οποίος εγκαθίσταται στις τέσσερις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος. «Μια επίδοση ευθυγραμμισμένη με τον αρχικό στόχο μας : να κερδίσουμε τον τίτλο στην Ισπανία» σχολιάζει ο Nicolas GOUBERT, Τεχνικός Διευθυντής του Αγωνιστικού Τομέα του Ομίλου MICHELIN.

Το επόμενο ραντεβού στην Albacete είναι για τις 9 Σεπτεμβρίου.

 

Το τροπαιολόγιο της MICHELIN στο Ισπανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας – CEV – στην κατηγορία Stock Extreme

Το 2010 (MICHELIN πρωταθλήτρια) :

• 6 pole positions

• 10 βάθρα

• 6 νίκες

• 5 διπλές νίκες

• 2 τριπλές νίκες

 

Γερμανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας : H MICHELIN στους 6 βαθμούς από τον επί κεφαλής

Με τη σαιζόν να θεωρείται ότι θα είναι μια σαιζόν ανακαλύψεων και μαθητείας για τις ομάδες του Bibendum, η συμμετοχή της MICHELIN στο IDM (Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft) εμφανίζεται πιο ευνοϊκή απ’ ό,τι προβλεπόταν. Πράγματι, είναι πλέον συνηθισμένο να βλέπουμε τον Γάλλο κατασκευαστή να παίζει στις πρώτες θέσεις και να εγκαθίσταται στο βάθρο στον έναν αγώνα μετά τον άλλον.

Έτσι ο Erwan NIGON, της ομάδας Van Zon-alpha Technik, με τη BMW No 7, καταλαμβάνει την δεύτερη θέση ήδη από την πρώτη κούρσα, αυτή την Κυριακή, στην πίστα του Αssen στην Ολλανδία, τοποθετώντας τον νεαρό από το Clermont επί κεφαλής του Γερμανικού Πρωταθλήματος.

Η δεύτερη κούρσα θα ανατρέψει αυτή την εξέλιξη : μετά από μια δύσκολη εκκίνηση, ο Erwan πέφτει στον 14ο γύρο. Περιορίζεται στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, μόνον 6 βαθμούς πίσω από τον πρώτο, και μένουν στο εξής τρία ραντεβού για τις ομάδες Van Zon-alpha Technik και MICHELIN για να επανακάμψουν και να επιβληθούν στο IDM.

Η επόμενη διοργάνωση θα διεξαχθεί στις 5 Αυγούστου, στην πίστα του Schleizer Drieick.

 

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Endurance FIM : «Να τοποθετηθούμε ως ηγέτης του πρωταθλήματος στη Suzuka »

Στις 29 Ιουλίου, θα διεξαχθεί η 35η έκδοση των 8 Ωρών της Suzuka, κούρσα τόσο μυθική όσο και θεαματική, στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Η Michelin προετοιμάζεται γι’ αυτήν την τρίτη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Endurance FIM. Οι ελεύθερες δοκιμές θα αρχίσουν ήδη από την Πέμπτη και η κούρσα θα γίνει την Κυριακή, στις 11:30, τοπική ώρα. Με την προοπτική αυτού του μυθικού αγώνα, ο Nicolas GOUBERT, Τεχνικός Διευθυντής του Αγωνιστικού Τομέα του Ομίλου Michelin αποκαλύπτει τα στοιχήματα για τον Γάλλο κατασκευαστή ελαστικών στην Suzuka.

Ποιο είναι το στοίχημα για την Michelin στην Suzuka?

«Μετά από τη νίκη μας στη Ντόχα με την BMW, θέλουμε να τοποθετηθούμε και πάλι ως ηγέτης του πρωταθλήματος. Έτσι, η Suzuka θα είναι η ευκαιρία για την Michelin και για τους συνεργάτες της, να στοχεύσουν ένα βάθρο με την BMW ή με την Yamaha. Πράγματι, η YART τοποθετεί όλες τις πιθανότητες στην δική της πλευρά με όπλο δύο Ιάπωνες πιλότους για τους οποίους η πίστα της Suzuka δεν έχει μυστικά. Η αυστριακή ομάδα έκανε μια καλή προσπάθεια αποφασίζονταις να συμμετάσχει στις δύο σεάνς δοκιμών στις αρχές Ιουλίου στην Suzuka για να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις της μοτό και να επεξεργαστεί τις λεπτομέρειες της επιλογής των ελαστικών. Αυτές οι σεάνς δοκιμών μας επιτρέπουν να δοκιμάζουμε μια επιλογή ελαστικών, να συλλέγουμε τις εντυπώσεις και την αίσθηση των πιλότων και να προτείνουμε τις τελευταίες εξελίξεις ώστε να είμαστε απόλυτα έτοιμη για την κούρσα.

Η BMW της ομάδας BMW Motorrad France ή η Yamaha του GMT 94 ακόμη κι αν δεν έχουν λάβει μέρος στις δοκιμές των αρχών Ιουλίου, έχουν επίσης πιθανότητες για το βάθρο.

Η 4η θέση της BMW το 2011 αποδεικνύει όλη την δυναμική της ομάδας και την αποφασιστικότητα των πιλότων, του Γάλλου και του Αυστραλού, να αντιμετωπίσουν στην πίστα τους Ιάπωνες πιλότους.

Όσο για την Yamaha του GMT 94, θα μπορούσε επίσης να κάνει την έκπληξη με τους ταλαντούχους πιλότους της και με την τεχνογνωσία του Christophe GUYOT ώστε να αποσπάσει μια θέση στο βάθρο. Θα είμαστε στο πλευρό τους για να τους προτείνουμε τις πιο κατάλληλες και αποτελεσματικές τεχνικές λύσεις.»

 

Ποια είναι τα ελαστικά που θα χρησιμοποιηθούν στην Suzuka ?

«Εξελίσσουμε τις γκάμες μας κάθε χρόνο και ανανεώνουμε σε ποσοστό ύψους 50% τις λύσεις που προτείνουμε στους συνεργάτες μας.

Στην Suzuka, θα διαθέσουμε ένα νέο πίσω ελαστικό, ειδικά σχεδιασμένο για την χάραξη της διαδρομής σε σχήμα οκτώ, ικανό να απορροφά την υψηλή θερμοκρασία και να παρέχει σταθερή επίδοση σε μια διαδρομή σχεδόν συμμετρική.

Επομένως εργαστήκαμε πάνω στο πέλμα για να προτείνουμε μια γόμα με περισσότερη πρόσφυση για να προσαρμόζεται καλύτερα στην επίστρωση της Suzuka.

Η εργασία των ομάδων της Michelin επέτρεψε να αναπτυχθεί ένα ελαστικό με γρήγορη ανάκτηση της θέσης του, πιο σταθερό και με μεγαλύτερη πολλαπλότητα δυνατοτήτων.

Οι καιρικές συνθήκες που θα συναντήσουμε θα επηρρεάσουν την επιλογή των ελαστικών για τις ελεύθερες δοκιμές, για την κατάταξη και για τον αγώνα.»

 

Ποια είναι η σημασία της Suzuka για την Michelin ?

«Η Suzuka σηματοδοτεί το τρίτο αγώνισμα του πρωταθλήματος επί συνόλου πέντε αγώνων. Αυτό το αγώνισμα μπορεί να επιτρέψει στις τρεις επίσημες ομάδες της κατηγορίας EWC να σημειώσουν βαθμούς σπουδαίους γι’ αυτές.

Είναι επομένως μια στιγμή – κλειδί της σαιζόν για να πάρουμε προβάδισμα και να εξασφαλίσουμε μια ηγετική θέση στο πρωτάθλημα.

Παράλληλα, από αθλητική άποψη, οι Ιάπωνες κατασκευαστές μοτό προσέχουν πάρα πολύ τα αποτελέσματα των κατασκευαστών ελαστικών στη Suzuka. »

 

Η Michelin σε αριθμούς στην Suzuka ?

«Θα είμαστε μια ομάδα από 10 ανθρώπους : 3 τεχνικοί για τις ομάδες, 3 άτομα για τις υπηρεσίες τοποθέτησης και ζυγοστάθμισης, 2 ειδικοί στην ανάπτυξη ελαστικών, 1 τεχνικός διευθυντής και 1 διευθυντής του Αγωνιστικού Τομέα.

Σχεδόν 1000 ελαστικά θα δρομολογηθούν προς την Suzuka με 13 κοντέινερ.»

 

Το τροπαιολόγιο της Michelin στους αγώνες Endurance

15 νίκες στις 8 Ώρες της Suzuka

1983 Suzuki

1984 Honda

1987 Yamaha

1989 Honda

1990 Yamaha

1991 Honda

1992 Honda

1995 Honda

1997 Honda

1998 Honda

1999 Honda

2001 Honda

2002 Honda

2004 Honda

2005 Honda