Λευτέρης Καρέτσος #450 Yamaha YZF 450 (YAMAHA ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ-MICHELIN MOTUL-FMF)

Πρωταθλητής Β4 και γενικής Λευτέρης Καρέτσος #450 Yamaha YZF 450 (YAMAHA ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ-MICHELIN MOTUL-FMF)
«Σήμερα μπορώ να πω ότι ήταν ο καλύτερος αγώνας που έχουμε κάνει. Το χώμα ήταν φοβερό, ήταν τέλειο. Γενικά δεν μπορούσες να πεις κάποιο παράπονο για τον αγώνα. Η διαδρομή ήταν καλή, είχε περάσματα, δύσκολα σημεία, χωρίς μονοπάτια. Πολύ το ευχαριστήθηκα.»

– Ο συναγωνισμός σου στον αγώνα; «Κοίτα περισσότερο για εμένα ήταν η γενική, μιας και την κατηγορία την είχα κερδίσει, πριν δυο αγώνες. Από τον προηγούμενο αγώνα φάνηκε ότι θα είχα συναγωνισμό με τον Σιαφαρίκα. Γι’ αυτό είπα να βάλω από την αρχή το κεφάλι κάτω και να οδηγήσω σίγουρα. Άλλες φορές αφήνω να περάσει το πρώτο μισάωρο, αλλά μου κάνουν μεγάλη διαφορά και τρέχω να τους φτάσω και δεν προλαβαίνω. Έτσι, σήμερα είπα να ξεφύγω από την αρχή. Γενικά για φέτος καλά πήγε. Το scramble είναι λίγο δύσκολος αγώνας, για να το κουμαντάρεις, όταν έχει σκόνη, είναι ξερός ο καιρός, δεν μπορείς να την καταβρέξεις την διαδρομή. Άν είναι μέσα στο δάσος έχει μονοπάτια και έτσι είναι λίγο ιδιόμορφο.»
-Τι σκέφτεσαι για του χρόνου; «Του χρόνου δεν θα τρέξω αγώνες scramble, γιατί τρέχω εδώ και τέσσερα χρόνια στην σειρά και δεν ευχαριστιέμαι όλους τους αγώνες. Οπότε θα ακολουθήσω το πρωτάθλημα motocross και θα συμμετάσχω σε επιλεκτικούς αγώνες. Εδώ στο Αγρίνιο θα έρθω σίγουρα, όπως και στην Ζαχάρο που έχει άμμο.»

 

 

Βασίλης Σιαφαρίκας #350 Honda CRF 250 (HONDA ΣΑΡΑΚΗΣ-AGIP-BIKE THERAPY-Ok WHEEL)

Πρωταθλητής Β3 και 2ος γενικής Βασίλης Σιαφαρίκας #350 Honda CRF 250 (HONDA ΣΑΡΑΚΗΣ-AGIP-BIKE THERAPY-Ok WHEEL)
Σήμερα ήταν ο πρώτος αγώνας που η μοτοσυκλέτα πήρε αμέσως μπροστά. Άφησα το χέρι από το γκάζι, κατέβασα την μανιβέλα και εκκίνησε ο κινητήρας. Έφυγα τέταρτος ή πέμπτος και πίεσα στην συνέχεια πάρα πολύ. Σε κάποια στιγμή ήμασταν πολύ κοντά με τον Λευτέρη, αλλά έπεσα σε ένα γκρουπ με αργούς αναβάτες, όπου κόντεψα να χτυπήσω με έναν. Ο Λευτέρης είδε ότι ήμουν κοντά και έκανε διαφορά. Η διαδρομή ήταν μικρή σε μήκος, γυρίζαμε κοντά στα 4 λεπτά. Εγώ εκκίνησα με διαφορά 3 λεπτών από τον Λευτέρη. Έκανε διαφορά 1 λεπτού, προσπάθησα, αλλά δεν κατάφερα να μαζέψω την διαφορά. Η διαδρομή ήταν καλή, απλά ήταν μικρή.
Μετά τους τίτλους στο πρωτάθλημα της ΑΜΟΤΟΕ, στο scramble και enduro, προστέθηκε και αυτός και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Θέλω να ευχαριστήσω την «Honda Σαρακάκης» που με στηρίζει εδώ και πέντε χρόνια, το «Moto Market», την «Agip», το «Bike Therapy», το συνεργείο «Moto Xifias» που μου συντηρεί την μοτοσυκλέτα στα Γρεβενά. Ευχαριστώ γενικά όλους τους χορηγούς μου, την «Leo Vince», την «CRD», την «Renthal», την εταιρία Αφοι Αλεξόπουλοι.
-Για την επόμενη χρονιά τι σκέφτεσαι να κάνεις; Σκέφτομαι την ίδια κατηγορία, αλλά πολλά σενάρια παίζουνε ως τότε. Ας τελείωσει και ο διήμερος αγώνας enduro στην Αθήνα και βλέπουμε.

 

Αλέκος Καρανάσης #202 Yamaha YZ 250 (ΜΟΤΟ ΚΟΝΤΟΒΟΥΝΙΣΙΟΣ YAMAHA ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ-FUCHS-COLORI-ETEKA ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ)

Πρωταθλητής Α2 – 5ος γενικής Αλέκος Καρανάσης #202 Yamaha YZ 250 (ΜΟΤΟΚΟΝΤΟΒΟΥΝΙΣΙΟΣ YAMAHA ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ-FUCHS-COLORI-ETEKA ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ)

«Ο τίτλος ήρθε άνετα φέτος, παρά τον τραυματισμό μου στον αγώνα motocross στης Σπέτσες. Θα είχα πετύχει ένα σερί οχτώ νικών, εάν δεν με πόναγε το γόνατό μου στον αγώνα του Ωρωπού, όπου ήρθα δεύτερος. Κατά τα άλλα με βοηθήσανε πολύ το συνεργείο, οι φίλοι μου, η οικογένειά μου και έτσι βγήκε αυτό το αποτέλεσμα.»
-Του χρόνου στην ίδια κατηγορία; «Του χρόνου μάλλον στην ίδια κατηγορία, αλλά θα το αποφασίσω αργότερα».

 

 

 

 

 

 

Γιάννης Τρίγκας #102 GAS-GAS 125 (GAS GAS-ΜΟΛΕΤ-BIKE THERAPY-HEBO-OK WHEEL)

Πρωταθλητής Α1 – 9ος γενικής Γιάννης Τρίγκας #102 GAS-GAS 125 (GAS GAS-ΜΟΛΕΤ-BIKE THERAPY-HEBO-OK WHEEL)
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Ευχαριστώ πρώτα απ’ όλα τον πατέρα μου, τον αδερφό μου και όλους τους φίλους που με βοηθήσανε. Είχα κάποιες ατυχίες και προβλήματα στον προτελευταίο αγώνα και άλλαξα μοτοσυκλέτα. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τον Βασίλη Τσιτσάκη, μηχανικό και φίλο, που με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος.»