4ος αγώνας Attika Enduro Cup 2007
Τοποθεσία: Θήβα

Συμμετοχές: 81 (Ε1: 13, Ε2: 22, Ε3: 11, Junior: 4, Veteran: 11, Tour: 7, Champion: 13 )
Θεατές: 400
Καιρός: ηλιοφάνεια, 15οC

Φρεσκοποτισμένα χώματα και σύμμαχο τον καιρό οι 81 συμμετέχοντες του τέταρτου και τελευταίου αγώνα Attika Enduro Cup για το 2007 θα έχουν να θυμούνται πολύ καιρό τέτοιο αγώνα. Συναγωνισμός σε όλες τις κατηγορίες μα κυρίως ευχαριστημένα και γελαστά πρόσωπα στον τερματισμό.

Στο ύψος της στάθηκε η οργάνωση που προσέφερε ένα εύκολο –κατά γενική ομολογία- αγώνα, με αρκετό χρόνο, αφού ίσχυσαν οι χρόνοι Β και δυο ειδικές, η μια στις παρυφές της Θήβας και η δεύτερη στο πεδίο βολών λίγο μακρύτερα. Ανεβαίνει το επίπεδο έχοντας τέτοια σημεία για parc ferme (κεντρική πλατεία), προσβάσιμες ειδικές, γρήγορα και σωστά αποτελέσματα και διάθεση για καλούς αγώνες enduro. Ενδεικτικά να αναφέρω, γυρίζοντας τη διαδρομή βρήκα σηματοδοτημένη εναλλακτική διαδρομή σε ανηφόρα, κάτι που δεν γίνεται δε κανένα άλλο αγώνα enduro στην Ελλάδα! Πότε θα γίνει ο επόμενος;

Λίγο στην απονομή μας τα χάλασαν αφού μείναμε χωρίς φώτα. Τι κόστος άραγε θα είχε για το δήμο μια μικροφωνική εγκατάσταση και δυο – τρεις προβολείς για το βράδυ, αφού και η πλατεία δεν ήταν έτοιμη; Παρόλα αυτά αξίζουν συγχαρητήρια στο Δήμο που δέχθηκε να προβληθεί μέσω ενός τέτοιου αγώνα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Γιώργος Μανωλίδης κέρδισε τον συναγωνισμό και είναι ο φετινός νικητής του θεσμού, εισπράτοντας το δώρο που είναι η δωρεάν συμμετοχή του στο Erzberg Rodeo 2008 στην Αυστρία. Στη δεύτερη θέση ανέβηκε ο Γιώργος Μάρκελος έχοντας πλησιάσει πολύ στην πρώτη θέση κερδίζοντας τις δυο από τις πέντε ειδικές. Στην τρίτη θέση ο ανερχόμενος πιτσιρικάς Νικηφόρος Καταμπάς δείχνοντας πόσο μεγάλο ταλέντο έχει. Θα είναι κρίμα για αυτόν να μην τον δούμε την επόμενη χρονιά σε αγώνες του Πανελλήνιου πρωταθλήματος AMOTOE όπου μπορεί να μετρήσει τις δυνάμεις του κόντρα στους υπόλοιπους πιτσιρικάδες.

Πάντα δυνατός και προπονημένος ο Στέλιος Παπαδάκης ανέβηκε στην τέταρτη θέση, στην πέμπτη θέση ο Θανάσης Κομνηνός και έκτος ο Μίνως Κονίδης.

Κατηγορία Ε1
Ο Γιώργος Μανωλίδης ήθελε μικρή διαφορά για να κατακτήσει και μαθηματικά το κύπελλο της κατηγορίας και το πέτυχε πετυχαίνοντας τον απόλυτο χρόνο στην κατηγορία. Στη δεύτερη θέση ο Θανάσης Κομνηνός που ήταν και ο κύριος ανταγωνιστής του στον φετινό θεσμό κατακτώντας τρεις φορές τη δεύτερη θέση μην μπορώντας όμως τελικά να τον απειλήσει. Τρίτος και σταθερά ανοδικός ο Μίνως Κονίδης συμπλήρωσε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το βάθρο. Ο Θοδωρής Ερμήλιος επέστρεψε αφού υπηρέτησε τη μαμά πατρίδα και διεκδίκησε ψηλή θέση τερματίζοντας τέταρτος. Σταθερός και ο Ηλίας Μπακοστέργιος στην πέμπτη θέση της κατάταξης ενώ η έκτη θέση του Μάριου Κάκου στον αγώνα του δίνει την τρίτη θέση στην τελική βαθμολογία του κυπέλλου.

Κατηγορία Ε2
Άλλη μια καταπληκτική και άνετη νίκη για τον Γιώργο Μάρκελλο, η δεύτερή του στο φετινό θεσμό. Ο Μάρκελλος έχοντας αγωνιστεί και κερδίσει τους δυο τελευταίους αγώνες τερματίζει στην τρίτη θέση του κυπέλλου. Στη δεύτερη θέση ο γερόλυκος Στέλιος Παπαδάκης δείχνει το δρόμο για τους πιο νέους αναβάτες και κατακτά πανάξια το κύπελλο στην κατηγορία. Στην τρίτη θέση του αγώνα ο Κωνσταντίνος Σαράντος πραγματικά πολύ γρήγορος. Τέταρτος ο Γιώργος Καπώνης κατακτά την δεύτερη θέση του κυπέλλου, στην πέμπτη θέση ο Δημήτρης Πετρόπουλος, ο οποίος αν δεν είχε την ατυχία στον πρώτο αγώνα θα ήταν ψηλότερα στη βαθμολογία (τέταρτος). Στην έκτη θέση ο Νεκτάριος Καταμπάς.

Κατηγορία Ε3
Πήρε το αίμα του πίσω ο Γιώργος Ζαχαρίου μετά την νίκη του Χριστοφίδη στον προηγούμενο αγώνα κάνοντας το τρία στα τέσσερα φέτος κερδίζοντας το κύπελλο. Μάχη έγινε για τη δεύτερη θέση όπου ο Δημήτρης Κούρλας υπερίσχυσε του Αριστείδη Χριστοφίδη για δυο δευτερόλεπτα. Στην τελική βαθμολογία όμως ο Χριστοφίδης κατακτά την δεύτερη θέση αφήνοντας τον Κούρλα τρίτο και τους λογαριασμούς ανοικτούς για την επόμενη χρονιά. Η τέταρτη θέση του Γιώργου Βεζύρη του δίνει την ομώνυμη θέση στην τελική κατάταξη, πέμπτος ο προπονημένος Γιάννης Κολιγλιάτης και έκτος ο doctor Θωμάς Ματσίκας ο οποίος καταλαμβάνει και την έκτη θέση στην τελική κατάταξη.

Κατηγορία Junior
Άνετος και μακράν γρηγορότερος ο Νικηφόρος Καταμπάς κέρδισε κατά κράτος τους αντιπάλους του. Ο μικρός είναι πολύ καλός και έχει θέση και σε κανονική κατηγορία. Στη δεύτερη θέση ο Στέφανος Γιόκαρης ανεβαίνει επίσης και στη δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης. Με μικρή διαφορά τρίτος ο Λευτέρης Πανέτης σε αυτόν τον αγώνα θα κλείσει τη χρονιά στην τέταρτη θέση του κυπέλλου. Τέταρτος ο Αριστοτέλης Σπανουδάκης ανεβαίνει και αυτός στην πέμπτη θέση της τελικής βαθμολογίας.

Κατηγορία Βετεράνων
Η ιδιοκατασκευή του Γιώργου Καρακίτσογλου του έδωσε την ξεχωριστή νίκη στον αγώνα της Θήβας, καθώς και τη δεύτερη θέση του κυπέλλου. Δεύτερος στον αγώνα ο Δημήτρης Γιαννακάρας κατακτά το κύπελλο του πιο γρήγορου βετεράνου στο κύπελλο. Τρίτος ο Μιχάλης Στεργίδης με μικρή διαφορά συμπληρώνει και αυτός την τρίτη θέση του βάθρου, αντίστοιχα και στο κύπελλο. Στην τέταρτη θέση ο Γάλλος Ρομπιόν Λουδοβίκος, πέμπτος ο Σπύρος Τότολος και έκτος ο Παναγιώτης Αρβανίτης.

Κατηγορία Tour
Επέστρεψε στις νίκες ο Στέλιος Παναγιωτόπουλος, ακολουθούμενος από τον Βασίλη Παπαδημητρίου και τρίτο τον Ηρακλή Καραμανωλάκη. Κυπελλούχος ο Παναγιωτόπουλος, με δεύτερο τον Παπαδημητρίου και τρίτο τον Κυριάκο Τζαννή. Θυμίζουμε πως η κατηγορία κάνει ένα γύρο και θεωρείται ιδανική για όσους θέλουν να ξεκινήσουν (με μικρότερο παράβολο συμμετοχής) ή για όσους δεν θέλουν να οδηγήσουν για δυο γύρους.

Κατηγορία Champion
Ευχάριστη έκπληξη η συμμετοχή του motocrosser Δημήτρη Βαγγελάκου (3ος πρωταθλήματος motocross ΕΛΠΑ, κατηγορία MX2) στον αγώνα, τον οποίο κέρδισε με διαφορά 3,5 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Γιώργο Κοινωνά. Οι δυο τους πάντως ήταν ταχύτατοι, πάλεψαν για την πρωτοπορία του αγώνα και χάρισαν όμορφες στιγμές στους θεατές. Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Μιχάλης Μιμίκος κερδίζοντας για ένα δευτερόλεπτο τον Φώτη Αλεξόπουλο. Κυπελλούχος ο Γιώργος Κοινωνάς, 2ος Φώτης Σκαρής και 3ος Θοδωρής Αντωνιάδης.

Honda CRF 230 easy. Την πρώτη του παρουσία σε αγώνα έκανε το δικό μας Honda που βοήθησε τα μέγιστα στην κάλυψη. Είναι μια μοτοσυκλέτα εύκολη στο χειρισμό, εξαιρετική στο χώμα, ιδανική για όποιον θέλει να κάνει τα πρώτα του βήματα. Σύντομα θα έχουμε περισσότερα νέα για την μικρή μοτοσυκλέτα της Honda καθώς και φωτογραφική παρουσίαση.

Το Attika Enduro Cup 2007 τελείωσε ολοκληρώνοντας του τέσσερις αγώνες του φέτος. Είμαστε όλοι προσκαλεσμένοι στο party – απονομών, ενώ σύμφωνα με την οργάνωση (Motor & Nature) σύντομα θα μάθουμε και το πρόγραμμα του 2008.

Περισσότερες φωτογραφίες