Ξεσηκώθηκαν και οι ψαράδες του Λαυρίου για την προστασία της καρέτα - καρέτα

1ος αγώνας Attika Enduro Cup 2007
Ημερομηνία: Κυριακή 18 Μαρτίου
Τοποθεσία: Λαύριο, περιοχή Χάος
Συμμετοχές: 115 αθλητές
Θεατές: Ελάχιστοι, περίπου 200
Καιρός: 25oC ηλιοφάνεια

Προσελκύοντας μεγάλο ενδιαφέρον ο πρώτος αγώνας του κυπέλλου, διοργανώθηκε από την Motor & Nature με την βοήθεια της Άρτεμις στην Ανατολική Αττική στην περιοχή του Λαυρίου. Η ιδιάζουσα κατάσταση δεν επέτρεψε την διοργάνωση να ξεκινήσει τον αγώνα ούτε από την κεντρική πλατεία του Λαυρίου, ούτε από ιδιωτική μαρίνα στην περιοχή του Λαυρίου. Τελικά το Χάος (περιοχή στον Αγ. Κωνσταντίνο) αποδείχθηκε γούρικη τοποθεσία για το Attika καθώς ο αγώνας διοργανώθηκε χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις και άρεσε στο σύνολο των αναβατών.

Αν καταφέρει η οργάνωση και λύσει τα προβλήματα των αποτελεσμάτων που αναγκάζουν την απονομή να γίνεται με καθυστέρηση τριών και πλέον ωρών δεν θα έχουμε κανένα παράπονο στο μέλλον.

Υπο την προστασία της Ελληνικής αστυνομίας τελούσε ο αγώνας

Γενική

Νέο ενδιαφέρον στο κύπελλο καθώς η τετράδα της περσινής κατάταξης δεν έλαβε μέρος στον πρώτο αγώνα. Την ευκαιρία δεν άφησε χαμένη ο Γιώργος Μανωλίδης (KTM, #14) ξεκινώντας εντυπωσιακά το κύπελλο κερδίζοντας την πρώτη θέση στην γενική. Δεύτερος ο Θανάσης Κομνηνός (ΚΤΜ, #13) σίγουρα θα προσπαθήσει να πάρει το αίμα του πίσω στους επόμενους αγώνες. Τρίτος ο πιτσιρικάς Ανδρέας Γκλαβάς (ΚΤΜ, #125) ο οποίος άλλαξε κατηγορία και μοτοσυκλέτα και βρέθηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Οι τρεις πρώτοι με ΚΤΜ, από την κατηγορία Ε1 ενώ Μανωλίδης και Γκλαβάς με 125 κυβικά!

Η εξάδα κλείνει με τους έμπειρους Στέλιο Παπαδάκη (Yamaha, #23) στην τέταρτη θέση, Μάριο Κάκο (Yamaha, #17) στην πέμπτη και τον Γιώργο Ζαχαρίου (Gas Gas, #32) στην έκτη θέση.

Το parc ferme πάντα πλούσιο σε χρώμα!

Κατηγορία Ε1
Η πρώτη τριάδα της κατηγορίας κατέκτησε και τις τρεις πρώτες θέσεις της γενικής. Τάπα γκάζι !!! Μανωλίδης, Κομνηνός και Γκλαβάς ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον δεύτερο αγώνα στις Κονίστρες Ευβοίας. Η κατηγορία είχε 25 συμμετοχές.

Κατηγορία Ε2
Ο Στυλιανός Παπαδάκης εδραιώθηκε στην πρώτη θέση στον αγώνα κάνοντας διαφορά στην ειδική motocross από τους υπόλοιπους. Δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Καπώνης (ΚΤΜ, #210) και τρίτος ο Θανάσης Βασιλείου (ΚΤΜ, #214).

Κατηγορία Ε3
Την ατυχία του περσινού κυπελλούχου Δημήτρη Κούρλα (ΚΤΜ, #31) εκμεταλλεύτηκε ο Γιώργος Ζαχαρίου και εδραιώθηκε δικαιωματικά στην κορυφή. Δεύτερος ο Αριστείδης Χριστοφίδης (ΚΤΜ, #33) και τρίτος ο νεαρός Σωτήρης Κοντολιός (ΚΤΜ, #366).

Φήμες που ήθελαν γνωστούς – άγνωστους να θυσιάζουν παρθένες στον ναό του Ποσειδώνα για να μην πραγματοποιηθεί ο αγώνας ελέγχονται ως αβάσιμες

Ο μικρός με το ξύλινο ποδήλατο έκανε άπειρα χιλιόμετρα στη διάρκεια της ημέρας.

Ο αγώνας είχε σένσορες αλλά η απονομή έγινε με την γνωστή από τους περσινούς αγώνες καθυστέρηση.

Κατηγορίες Junior, Βετεράνων, Tour και Champion
Λίγες συμμετοχές στην κατηγορία Junior, αλλά θα πρέπει να καταλάβουν όσοι θέλουν να συμμετάσχουν πως είναι μια κατηγορία κυπέλλου εξίσου σημαντική όπως οι τρεις πιο πάνω και μετρά στην γενική. Το μόνο που χρειάζεται είναι ο να είσαι κάτω των 25 ετών. Την κατηγορία κέρδισε ο πρωτοεμφανιζόμενος Νικηφόρος Καταμπάς (KTM, #455) ο οποίος μάλιστα σημείωσε αξιοζήλευτο χρόνο ανεβαίνοντας και στην έβδομη θέση της γενικής. Στη δεύτερη θέση ο Δημήτρης Ιακωβάκης (KTM, #425) ενώ τρίτος τερμάτισε ο Αριστοτέλης Σπανουδάκης (ΚΤΜ, #46).

Γεμάτοι ενέργεια παρατάχθηκαν οι Βετεράνοι στον πρώτο αγώνα του Attika Enduro με τον περσινό κυπελλούχο Γιώργο Καμμένο να εγκαταλείπει από τραυματισμό. Ο πολύπειρος Μιχάλης Στεργίδης (Gas Gas, #53) ανεβαίνει στην πρώτη θέση του βάθρου εκμεταλλευόμενος την ατυχία του δεύτερου Δημήτρη Γιαννακάρα (ΚΤΜ, #56). Τρίτος ο γνωστός σε όλους μας Γιώργος Νινίος (KTM, #559).

Η νέα κατηγορία Tour (κάνουν ένα γύρο μόνο) μπορεί να χαρακτηρισθεί θετική καθώς συμμετείχαν 6 αθλητές και τερμάτισαν όλοι τους. Για την ιστορία το κύπελλο της πρώτης θέση πήρε σπίτι του ο Στέλιος Παναγιωτόπουλος (Honda, #615) με δεύτερο τον Βασίλη Παπαδημητρίου (Kawasaki, #611) και τρίτο τον Κυριάκο Τζανή (KTM, #616).

Πολλές συμμετοχές και στην κατηγορία Champion κάτι που δείχνει πως οι αναβάτες με υψηλότερο επίπεδο (Πανελλήνιο πρωτάθλημα) συμμετέχουν στους αγώνες ενεργά. Τον πρώτο αγώνα της χρονιάς κέρδισε ο Δημήτρης “Αυστραλός” Κόκκινος (Husaberg, #7) , στη δεύτερη θέση ο Γιώργος “Αυτοκινούμενος” Κοινωνάς με (KTM, #23) και στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Γιάννης “μ’ αρέσει να στρίβω” Παμπουκιάν (ΚΤΜ, #722).

Εκκίνηση του αγώνα

Για πρώτη φορά, στα τελευταία πέντε χρόνια που ασχολούμαι ενεργά, είδα την αστυνομία, το λιμενικό, το δασαρχείο, μια ιδιωτική επιχείρηση μαρίνας και μια ένωση ψαράδων για την προστασία της χελώνας καρέτα-καρέτα να τοποθετούνται με τέτοιο υπερβάλλοντα ζήλο. Τυχαίο; Μάλλον όχι, όπως τυχαίο δεν είναι πως σύσσωμοι οι αθλητές επέλεξαν να ακολουθήσουν το διοργανωτή στην καινούργια του περιπέτεια. Βετεράνοι αναβάτες όπως ο Ερρίκος Καρρέρ θυμήθηκαν τα παλιά όταν επί εποχής εναλλακτικού enduro συνέβαιναν αντίστοιχα ευτράπελα. Πάντως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η διοργάνωση αυτού του αγώνα, με τον τρόπο που έγινε, δίνει σημεία υπέρ του διοργανωτή και της ομοσπονδίας.

Από τα συμβάντα που θα θυμάμαι για πολλά χρόνια το παρακάτω, πηγαίνοντας προς Λαύριο το πρωί της Κυριακής με ενημερώνουν τηλεφωνικά για την αλλαγή της τοποθεσίας του αγώνα “Δημήτρη μην πας στην μαρίνα, στο Χάος να έρθεις!”. Τι να πιστέψεις μετά από αυτό.

Επόμενος αγώνας στις φιλόξενες Κονίστρες Ευβοίας, την Κυριακή 29 Απριλίου.

Περισσότερες φωτογραφίες