ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

RED BULL HELLAS

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ ΠΗΡΑΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
Μόνο επτά αναβάτες τερμάτισαν και οι υπόλοιποι συμφώνησαν ότι ήταν ένας συγκλονιστικός αγώνας!

Σίφνος, 15 Ιουνίου 2008 – Με φόντο τα κατάλευκα γραφικά σοκάκια της Σίφνου και συμμάχους γαϊδούρια και μοτοσυκλέτες, 19 enduro, motocross και trial αναβάτες ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση. Έφθασαν στο κυκλαδίτικο νησί, έτοιμοι να λάβουν μέρος στο 2ο Red Bull Donkey Cross: την πιο εναλλακτική off-road αναμέτρηση.

Τα «θεωρητικά» μαθήματα προηγήθηκαν με τους αγωγιάτες να προσφέρουν πολύτιμες συμβουλές και να αποκαλύπτουν τα «μυστικά οδήγησης γαϊδουριού», λίγο πριν την έναρξη του αγώνα. Βέβαια, όσα μαθήματα και αν είχαν πάρει οι αναβάτες, στην πράξη αποδείχτηκε ότι δεν ήταν αρκετά, καθώς τα γαϊδουράκια βρήκαν τον τρόπο να …πατήσουν πόδι και να πρωταγωνιστήσουν, καθορίζοντας την έκβαση του αγώνα.

Το σήμα εκκίνησης δόθηκε στις 16.00 το απόγευμα της Κυριακής, με τους αναβάτες να …ορμούν για να πάρουν τη θέση τους πάνω στο σαμάρι, για το πρώτο μέρος της απαιτητικής διαδρομής. Κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού ανέλαβαν τον ρόλο του εμψυχωτή, ξεσπώντας σε γέλια κάθε φορά που το πείσμα των γαϊδουριών και η αδεξιότητα των αναβατών προκαλούσαν ανατροπές στην πορεία του αγώνα. Καθώς τα απότομα σκαλιά και τα στενά σοκάκια έδωσαν τη θέση τους στην off-road διαδρομή, οι “donkey crossers” πήδηξαν από το σαμάρι στη σέλα της μοτοσυκλέτας τους, για το δεύτερο κομμάτι του αγώνα.

Δύσβατα μονοπάτια, επαρχιακοί δρόμοι, αλλά και δύο «ειδικές» διαδρομές να ανεβάζουν ακόμη περισσότερο το βαθμό δυσκολίας, συνέθεσαν το τοπίο της endur-άδας που σε συνδυασμό με τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο και την κουραστική «γαϊδουράδα» που είχε προηγηθεί, ανάγκασε πολλούς αναβάτες να εγκαταλείψουν τον αγώνα. Από τους 19 μόνο 7 κατάφεραν να πάρουν το γαϊδουράκι τους για το τρίτο και τελευταίο κομμάτι του αγώνα και να δουν την καρό σημαία να ανεμίζει προς μεγάλη ανακούφισή τους.

Η αυλαία του αγώνα έπεσε στις 18:30 με τους κατοίκους του νησιού να επευφημούν τους συμμετέχοντες και τα συμπαθή τετράποδα. Ο Γιώργος Κοινωνάς με το Γαλίο ανταμείφθηκαν για τη γαϊδουρινή τους υπομονή, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στο βαθρό. Στη δεύτερη και τρίτη θέση βρέθηκαν αντίστοιχα ο Γιώργος Μανωλίδης με το Γιάννη και ο Μιχάλης Προβιάς με τον Ζαχαρία. Ευχάριστη εκπληξη προκάλεσε ο τερματισμός του Άγγελου Ατσόνιου στην τέταρτη θέση, του μοναδικού Σιφναίου αναβάτη στον αγώνα, ο οποίος συμμετείχε για πρώτη φορά σε διαδρομή Enduro και «προδόθηκε» όχι από τη μοτοσυκλέτα του, αλλά από τον τετράποδο σύμμαχό του.

Στις τρεις νικήτριες ομάδες δόθηκε ένας φλάρος (παραδοσιακό σκέπασμα καμινάδας) χρηματικά έπαθλα και … άφθονος σανός, σε μία απονομή που συγκέντρωσε επισκέπτες και κατοίκους του νησιού στο Αθλητικό Κέντρο Σίφνου. «Ήταν πραγματικά κάτι διαφορετικό. Χαιρόμαστε όλοι να γίνονται τέτοιες διοργανώσεις στην Ελλάδα, ειδικά σε πρωτότυπα μέρη, όπως σε ένα νησί» δήλωσε ο νικητής, Γιώργος Κοινωνάς. «Η βοήθεια του αγωγιάτη και η «υπακοή» του Γαλίου σφράγισαν τη νίκη μου».

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Σίφνου για τη θερμή φιλοξενία, τους αγωγιάτες του νησιού για την πολύτιμη βοήθεια, την εταιρεία Αρτεμις ΑΕ Motor & Nature για την τεχνική διεύθυνση του αγώνα, την Ventouris Sealines, την Axo και τη Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Σίφνου για την υποστήριξη.

Περισσότερες φωτογραφίες

Όλες τις φωτογραφίες του αγώνα θα τις βρείτε στο RacePhoto.gr

Δείτε περισσότερα στο www.redbull.gr/donkeycross