Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης το μενού του δεύτερου αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος Supermoto περιελάμβανε σχεδόν τα πάντα. Πλήθος θεατών, τουλάχιστον πριν βρέξει παρακολούθησαν με αγωνία και προσμονή τις μάχες στις κατηγορίες Racing 450 και Racing Open. Η βροχή στα δεύτερα σκέλη της 450 και Open έφερε τα πάνω κάτω αναδεικνύοντας σταθερές αξίες. Μεγάλος θριαμβευτής του αγώνα ο Ηλίας Μικές που σε συνδυασμό με την επικράτησή του στον πρώτο αγώνα ατενίζει τον ανταγωνισμό από θέση υπεροχής έχοντας συμπληρώσει τέσσερις νίκες σε ισάριθμα σκέλη φέτος. Κερδισμένος και ο Γιώργος Κάκος, προηγείται στη βαθμολογία κερδίζοντας και αυτός τα δυο σκέλη στην κατηγορία 450 έχοντας συναρπαστικό αγώνα με τον Νίκο Διακάκης στο πρώτο σκέλος.

Οι μόλις 67 συμμετοχές δείχνουν την δύσκολη χρονιά που περνάει το πρωτάθλημα Supermoto στη χώρα μας όμως ο ανταγωνισμός στις κατηγορίες παραμένει έντονος. Η ημέρα ξημέρωσε αρκετά όμορφα για τους παρευρισκόμενους στην Τρίπολη και όσο προχωρούσε η ημέρα αρκετοί θεατές έφταναν στο χώρο για να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Ήταν η ώρα να ξεκινήσουν τα πρώτα σκέλη των κατηγοριών Racing.

Racing 250
Παρά το λάθος του στη Super Pole ο Κίμων Χατζηγεωργίου Junior (#2, Yamaha) πήρε δυο νίκες στον αγώνα. Το πρώτο σκέλος ήταν λίγο πιο εύκολο γι’ αυτόν καθώς προηγήθηκε σχεδόν αμέσως και δεν κοίταξε πίσω ποτέ ξανά. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Κοντομάρος (#3, Yamaha) ο οποίος πίεσε σε κάποια σημεία της πίστας τον Χατζηγεωργίου αλλά δεν κατάφερε να τον προσπεράσει. Τρίτος μετά από μάχη με τον Γιώργο Πανδή (#5, Honda) ο Στέλιος Κάσδαγλης (#20, Honda). Στο δεύτερο σκέλος οι θέσεις δεν άλλαξαν αλλά ο Χατζηγεωργίου είχε δύσκολο έργο καθώς βρέθηκε στην τρίτη θέση, δυσκολεύτηκε πολύ να πλησιάσει και να πάρει την τελική νίκη.

Κίμων “Junior” Χατζηγεωργίου. “Από το πρωί είχαμε μια ατυχία στην Super Pole, μου γλίστρησε η μοτοσυκλέτα σε δυο στροφές, δεν έκανε καλό χρόνο και ξεκίνησα από την τρίτη θέση στην εκκίνηση. Στο πρώτο σκέλος έφυγα πρώτος από την τρίτη θέση που ήμουν και τερμάτισα πρώτος. Στο δεύτερο σκέλος ήταν πιο δύσκοα, αναγκάστηκα να πιέσω ξανά και ξανά, πέρασα και έκανα και μια μικρή διαφορά. Μας δυσκόλεψε λίγο το ότι ήμουν τρίτος στην Super Pole. Έχουμε πολύ μέλλον ακόμα για το πρωτάθλημα, προς το παρόν είμαστε μπροστά.”

Κωνσταντίνος Κοντομάρος “Ο αγώνας ήταν πολύ εντυπωσιακός και πολύ δύσκολος. Είχα πολύ καλούς αντιπάλους σήμερα. Προσπάθησα όσο μπορούσα και θα συνεχίσω να προσπαθώ. Το πρωτάθλημα δεν είναι εύκολο. Θα προσπαθήσω για την πρώτη θέση όσο το δυνατόν περισσότερο.”

Racing 450
Από τα δοκιμαστικά και τους γύρους προθέρμανσης μπορούσε κανείς να καταλάβει πόσο σημαντικός ήταν ο αγώνας για τον Γιώργο Κάκο και τον Νίκο Διακάκη. Πράγματι στο πρώτο σκέλος έφυγαν μπροστά και οι δυο κάνοντας μια μικρή διαφορά από τον Παπαγεωργίου και Τσαλίκη. Η δίψα του Διακάκη για νίκη τον έφερε στην πρώτη θέση μετά από προσπέραση στο χωμάτινο κομμάτι αλλά ο Κάκος δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε στον τροχό του. Στα μισά περίπου του πρώτου σκέλους μια τριάδα αργών αναβατών δεν έκανε στην άκρη όπως όφειλε (μπλε σημαίες) και στο κομμάτι πριν την είσοδο στο χώμα δυο από αυτούς έκλεισαν τον Διακάκη που προσπαθούσε να τους προσπεράσει από εξωτερική. Ο Κάκος πέρασε μπροστά, τους ευχαρίστησε και έτσι απλά κέρδισε το σκέλος. Ο Διακάκης τερμάτισε δεύτερος φανερά εκνευρισμένος από την εξέλιξη μην έχοντας ψυχικές δυνάμεις να ξαναπιέσει τον Κάκο. Λίγα δευτερόλεπτα πιο πίσω Παπαγεωργίου και Τσαλίκης έδιναν τη δική τους μάχη με αναβάτη της Yamaha να κρατάει τελικά την πολύτιμη τρίτη θέση. Στο δεύτερο σκέλος ο Διακάκης ενημερώθηκε να βγει από την πίστα για να επισκευάσει κομμάτι της εξάτμισης του αλλά δεν το έκανε. Οι αγωνοδίκες δεν τον ακύρωσαν αλλά του επέβαλαν μόνο χρηματικό πρόστιμο. Όση ώρα γινόντουσαν αυτά ο Κάκος είχε περάσει πρώτος και πλησίαζε την δεύτερη νίκη του στον αγώνα της Τρίπολης. Ο Διακάκης συνέχιζε στη δεύτερη θέση, ο Τσαλίκης ανέβαινε στο βάθρο με την τρίτη θέση και ο Παπαγεωργίου συμπλήρωνε την πρώτη τετράδα, οι οποίοι απ’ ότι φαίνεται θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για το πρωτάθλημα.

Γιώργος Κάκος “Στο πρώτο σκέλος είχα πίεση με τον Νίκο Διακάκη μπόρεσα και ξαναπέρασα στην πρώτη θέση μετά από λάθος του και κρατήθηκα μπροστά. Στο δεύτερο σκέλος έφυγε μπροστά ο Φώτης Τσαλίκης, κατάφερα και τον πέρασα. Όταν ξεκίνησε η βροχή θα κέρδιζε όποιος έβρισκε ρυθμό πιο γρήγορα. Τελικά βρήκα εγώ ρυθμό και κέρδισα και το δεύτερο σκέλος. Είμαι πρώτος στη βαθμολογία αλλά έχουμε πολύ μέλλον ακόμα.”

Νίκος Διακάκης “Καλός ήταν ο αγώνας με μεγάλο συναγωνισμό. Είχα κάποιες ατυχίες σήμερα, αλλά πιστεύω πως επανήλθα. Στο πρώτο σκέλος ενώ ήμουν πρώτος με έκλεισαν αργοί αναβάτες και έχασε την πρώτη θέση. Στο δεύτερο σκέλος ήταν πιο δύσκολα όταν άρχισε να βρέχει γιατί γλιστρούσε υπερβολικά. Γλίτωσα δυο πτώσεις. Στον επόμενο αγώνα θα προσπαθήσω για την πρωτιά. Θα προσπαθώ σε κάθε αγώνα για την πρώτη θέση.

Φώτης Τσαλίκης “Ήταν λίγο δύσκολα για εμένα, δεν είχα προπονηθεί αρκετά. Θα ήθελα λίγο καλύτερο αποτέλεσμα αλλά δεν πειράζει. Το πρωτάθλημα έχει άλλα 12 σκέλη ακόμα και πολλά μπορούν να συμβούν.”

Racing Open
Ο Ηλίας Μικές ήταν ο κερδισμένος του αγώνα και σε συνδυασμό με τις δυο νίκες του στον πρώτο αγώνα κατέχει το μάξιμουμ βαθμών και οδηγεί την κούρσα για το πρωτάθλημα. Σφικτός αγώνας έγινε μόνο στο πρώτο σκέλος όπου ο Μικές ξέφυγε μπροστά και δεν απειλήθηκε ουσιαστικά αφού Κουτσουμπός και Μπούστας έδιναν μάχη για τη δεύτερη θέση. Τίποτα δεν άλλαξε και την τέταρτη θέση συμπλήρωση ο Θανάσης Νάκης μην μπορώντας να απειλήσει τους πρώτους τρεις. Το δεύτερο σκέλος ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω βροχής και τους περισσότερους αναβάτες να έχουν επιλέξει βρόχινα ελαστικά, στην περίεργη πίστα της Τρίπολης. Η βρόχινη εξέλιξη του αγώνα ευνόησε τον Ηλία Μικέ που πέρασε πρώτος και δεν απειλήθηκε από κανέναν. Στη δεύτερη θέση ο Θανάσης Νάκης έκανε και αυτός μοναχικό αγώνα και περισσότερο προσπάθησε να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση παρά κάτι καλύτερο. Για την τρίτη θέση προσπάθησε ο Μιχάλης Κουτσουμπός αλλά η πείρα και η ικανότητα του Γιάννη Μπούστα δεν του άφησαν περιθώρια.

Ηλίας Μικές “Γενικά και στα δυο σκέλη δεν είχα πολύ συναγωνισμό, δεν ξέρω τον λόγο γιατί στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά μου έδειξαν άλλα πράγματα οι άλλοι οδηγοί. Το δεύτερο σκέλος ουσιαστικά δεν ήταν βρόχινο, μόνο η τελευταία στροφή πριν την ευθεία της εκκίνησης ήταν βρεγμένη. Φέτος έχω πιο πολύ όρεξη, μου αρέσουν οι αγώνες, νοιώθω γενικά πιο ορεξάτος για το πρωτάθλημα.”

Θανάσης Νάκης “Το πρώτο σκέλος δεν ήταν καλό για εμένα, κάτι μου έτυχε και δεν είχα καλή απόδοση. Στο δεύτερο σκέλος ξεκίνησα καλύτερα, παρά το πρόβλημα για την απόφαση των ελαστικών. Δόξα το θεό όλα πήγαν καλά και τερμάτισα στη δεύτερη θέση. Πιστεύω ότι μου πάει η βροχή, αλλά και αυτή πάει εμένα! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μηχανικούς μου, τον Κώστα Καζάτζα και τον Δημήτρη Μαργέτη. Επίσης να ευχαριστήσω τον Μιχάλη Σπηλιώτη και το asonitis.gr.

Μιχάλης Κουτσουμπός “Ο συναγωνισμός ήταν πολύ καλός, στο πρώτο σκέλος ήταν στεγνός ο αγώνα και πήρα μια δεύτερη θέση. Στο δεύτερο σκέλος το πάλεψα, οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες. Ήταν βρόχινος αγώνα και είχα λάθος επιλογή ελαστικού πίσω. Έμεινα λίγο πίσω και αρκέστηκα με την δεύτερη θέση. Είμαι όμως ευχαριστημένος με την απόδοσή μου.”

Γιάννης Μπούστας “Οι αγώνες ήταν καλοί αν και χρειάζεται περισσότερη δουλειά από την οργάνωση. Πρέπει να τηρούνται πιο σωστά τα ωράρια, αλλά και το τι συμβαίνει μέσα στην πίστα. Εμείς κάναμε κάποια λάθη στο θέμα χρόνου, γιατί πιστεύαμε πως θα μπούμε στην πίστα μια συγκεκριμένη ώρα ενώ μπαίναμε στην πίστα μετά από είκοσι λεπτά. Αυτές οι προβλέψεις τελικά δεν μας βγήκανε αλλά πιστεύω πως οι δυο τρίτες θέσεις είναι ένα καλό αποτέλεσμα για εμάς. Οι συνθήκες στην Τρίπολη όπως την ξέρουμε, είναι αρκετά δύσκολες. Είναι δύσκολο για εμένα που κυνηγάω τρία πρωταθλήματα δεν μπορώ να διακινδυνέψω μια πτώση. Στο δεύτερο σκέλος δεν κάναμε σωστή επιλογή με την μοτοσυκλέτα, γιατί είναι μια μοτοσυκλέτα μικρότερη, 525 κυβικών, ειδική μοτοσυκλέτα για την βροχή χωρίς μεγάλη ιπποδύναμη ενώ η πίστα τουλάχιστον κατά το 70% ήταν στεγνή. Μοιραία είχα πρόβλημα ιπποδύναμης και έχανε ενάμισι δευτερόλεπτο συνέχεια. Γύριζα το ίδιο με τους πρώτους αλλά έχανα το χρόνο στην ευθεία μην μπορώντας να τους φτάσω. Στο πρωτάθλημα Supermoto εγώ συμμετέχω πιο πολύ για να το ευχαριστηθώ για να κρατηθώ σε καλή φόρμα. Φέτος προσπαθώ να έχω μια καλή επίδοση στο πρωτάθλημα ταχύτητας και προσπαθώ να κάνω πράγματα εκτός Ελλάδας. Ευχαριστώ τον υποστηρικτή μου το Hellistore 001 – 018, είναι ο άνθρωπος που μου δίνει την ευκαιρία να έχουμε μια ομάδα στην κατηγορία 450 με τον Μιχάλη Μιμίκο και για τον εαυτό μου, να μπορούμε να διασκεδάζουμε και να περνάμε καλά.

Νέοι – Junior – Γυναίκες
Άπιαστος ήταν ο Δημήτρης Παπαγγέλου κερδίζοντας την κατηγορία των Νέων, δεύτερος τερμάτισε ο Παύλος Μουτζέγιας και ο Γιώργος Χωριανόπουλος συμπλήρωσε το βάθρο. Στην κατηγορία Junior ξεχώρισε ο Γιώργος Μπαξεβάνης με τον Άρη Χατζηγεωργίου δεύτερο και τον Παναγιώτη Παπατσά στην τρίτη θέση. Πρώτη κυρία ήταν η Δήμητρα Λαδά κάνοντας δυο τις νίκες της στο φετινό πρωτάθλημα. Η Ευδοκία Ροκανά κέρδισε τη δεύτερη θέση και η Μαργαρίτα Καμπούρη ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Επόμενος αγώνας το Σάββατο 27 Μαίου στην πίστα των Αφιδνών στην Αττική.