Τοποθεσία : Μεγαλόπολη Αρκαδίας
Συμμετοχές : 71 (125: 26, 250: 22, OΡEN: 12, Junior: 5, Mini: 6)
Καιρός : Συννεφιά με ψιλόβροχο κατά περιόδους
Θεατές : 600 περίπου.

Πολύ κοντά σε ένα ακόμα τίτλο στα 250 βρίσκεται ο Λ.Καρέτσος μετά την διπλή του νίκη στον πέμπτο αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος motocross, που πραγματοποιήθηκε στην πίστα της Μεγαλόπολης. Στα 125 ο Μ.Παναγιωτόπουλος μοιράστηκε για άλλον ένα αγώνα τα δυο σκέλη, αυτήν την φορά με τον Β.Ζαχαρίου, και πέρασε πρώτος στην βαθμολογία.

Η πίστα της Μεγαλόπολης ήταν πραγματικά στην καλύτερη κατάσταση που την έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, που σε συνδυασμό με την πολύ καλή οργάνωση από την Λ.Ε.ΜΟ.Τ. και τον καιρό που φρόντισε με το ψιλόβροχο κατά διαστήματα να διατηρήσει φρέσκια την πίστα, συνέβαλαν στην διεξαγωγή ενός ωραίου αγώνα με συνθήκες ιδανικές για όλους. Οι 71 συμμετοχές και οι 600 περίπου θεατές που βρέθηκαν στην πίστα την Κυριακή, ήταν ικανοποιητικές για τον θεσμό που αντιμετωπίζει προβλήματα τον τελευταίο καιρό. Ένα από αυτά έγινε και συζήτηση στην ενημέρωση οδηγών, όταν ο ΑΣΟΑΜ ρώτησε τους υπεύθυνους της ΕΛΠΑ που, πότε και αν θα γίνουν οι υπόλοιποι αγώνες του πρωταθλήματος. Η απάντηση δόθηκε γραπτός από την υπεύθυνη του motocross στην ΕΛΠΑ κυρία Κάθυ Γουέλς που ανακοίνωσε στον πρόεδρο του συνδέσμου κύριο Κων/νο Κατσούλα, την διεξαγωγή δύο ακόμα αγώνων, έναν στις 08/10 στην Σπερχειάδα και άλλον έναν στις 29/10 στα Τρίκαλα.
Στο αγωνιστικό μέρος το μεγάλο σοκ ήρθε από την ομάδα Παπανικολάκη. Και τα δύο αδέρφια έπαθαν γαστρεντερίτιδα το Σάββατο το βράδυ με πιο σοβαρά τον Λευτέρη που δεν αγωνίστηκε την Κυριακή. Η απουσία του από τον αγώνα έγινε αισθητή καθώς όλοι ήξεραν για την ανεβασμένη απόδοση του μετά το καλοκαίρι με μεγαλύτερη απόδειξη τον εκπληκτικό πρώτο χρόνο 2:05.779 που πέτυχε στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά. Όσο για τον Αλέξη, έβαλε τα δυνατά και αγωνίστηκε ώστε να πάρει όσους βαθμούς μπορούσε για να μείνει ζωντανός στην διεκδίκηση του τίτλου.

Σάββατο 16/09/06
1ος Αγώνας Junior – Mini
Η απουσία του Κων/νου Κόκκινου από τον αγώνα άφησε ελεύθερο το πεδίο στον Δημήτρη Κοντολέτα (Honda #92) για άνετες νίκες, χωρίς να έχει ουσιαστικό αντίπαλο στην κατηγορία Junior κερδίζοντας το σκέλος. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Βασίλη Φωτόπουλο (Kawasaki ##27) που βρέθηκε από την αρχή στην δεύτερη θέση και κράτησε πίσω του στην τρίτη θέση τον Παναγιώτη Παπίλα (Kawasaki #5). Ο μόνος ουσιαστικός αντίπαλος για τον Κοντολέτα, ήταν ο Γιάννης Μόσιος (ΚΤΜ #51) από την Mini που τον ακολούθησε από τη αρχή του αγώνα χωρίς όμως να καταφέρει να τον απειλήσει. Πρώτος φυσικά για την Mini ο Μόσιος με δεύτερο τον Μανώλη Κρητικό (Kawasaki #55) που είχε μια μικρή μάχη με τον τρίτο Κων/νο Μπετείνη (ΚΤΜ #120).

Κυριακή 17/09/06
1ος Αγώνας 125
Την KRD Hole Shot King Award πήρε ο Βασίλης Ζαχαρίου (ΚΤΜ #5) και γρήγορα πήρε κεφάλι στο σκέλος. Πίσω του οι δυο πρωτοπόροι της βαθμολογίας Μιχάλης Παναγιωτόπουλος (ΚΤΜ #61) και Παναγιώτης Κουζής (Yamaha #2) πάλευαν για την δεύτερη θέση με τον Παναγιωτόπουλο να έχει τον πρώτο λόγο. Στην τέταρτη θέση βρισκόταν ο Γιώργος Ηλιόπουλος (ΚΤΜ #8) ενώ λίγο πιο πίσω ο Χρήστος Φωτόπουλος (Kawasaki #911) και ο Αλέξης Παπανικολάκης (Kawasaki #1) είχαν την δική τους μάχη. Μπροστά ο Ζαχαρίου είχε εξασφαλίσει την διαφορά που θα του έδινε ένα σχετικά εύκολο σκέλος, έτσι κι έγινε τερματίζοντας πρώτος. Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Παναγιωτόπουλος παρότι κατάφερε νωρίς να απαλλαγεί από τον τρίτο Κουζή, δεν κατάφερε να βρεθεί κοντά στον πρωτοπόρο Ζαχαρίου. Κάνοντας ένα μοναχικό αγώνα από την αρχή μέχρι και το τέλος ο Ηλιόπουλος τερμάτισε τέταρτος, μπροστά από τον Στέλιο Γαλατιανό (Honda #3) που είχε μέτρια εκκίνηση και αναρριχήθηκε σταθερά στην πέμπτη θέση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Α.Παπανικολάκης που κατάφερε να κρατηθεί μπροστά παρά την κακή κατάσταση όπου βρισκόταν.

1ος Αγώνας 250
Την enduro.gr Hole Shot King Award πήρε με διαφορά ενός ελαστικού ο Λευτέρης Καρέτσος (Yamaha #4) από τον Σταμάτη Λυρίου (Husaberg #2), ορμώντας μπροστά για την διεκδίκηση του σκέλους. Ο Καρέτσος οδήγησε το σκέλος μπροστά από τον Λυρίου και τον Νεκτάριο Παπαβασιλείου (ΚΤΜ #3) που ακολουθούσε λίγο πιο πίσω. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε μετά την εκκίνηση ο Γιάννης Ελένης (Kawasaki #50) επιβεβαιώνοντας την ανοδική φετινή του πορεία αλλά γρήγορα κατέλαβε την θέση αυτή ο επερχόμενος Δημήτρης Κεραμιδάς (ΚΤΜ #6). Στο τέλος του σκέλους ο Καρέτσος ήταν ο νικητής χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα από τον δεύτερο Λυρίου. Τρίτος τερμάτισε ο Παπαβασιλείου που προσπάθησε να απειλήσει τον Λυρίου συνεχίζοντας την μάχη τους για την βαθμολογία χωρίς όμως να τα κεαταφέρει. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Μανώλης Κρητικός (Suzuki #155) που εκμεταλλεύτηκε την ατυχία του Κεραμιδά όταν του έσπασε ο μαρσπιές στα μισά του αγώνα και τερμάτισε αρκετά πίσω. Ο Μανώλης Σκύβαλος (ΚΤΜ #5) τερμάτισε άνετα πέμπτος με έκτο τον Νίκο Ανδρέου (Honda #7).

2ος Αγώνας Junior – Mini
Οι λίγες συμμετοχές και στις δύο κατηγορίες δεν άφησαν περιθώρια για πολλές εναλλαγές στις πρώτες θέσεις. Και πάλι ο Κοντολέτας επικράτησε στην Junior με τον Παπίλα να καταλαμβάνει αυτή την φορά την δεύτερη θέση και τον Γιώργο Τζουτζουλη (Yamaha #11) να βρίσκει τον δρόμο για την τρίτη θέση του βάθρου. Ο δεύτερος του πρώτου σκέλους Φωτόπουλος, εγκατέλειψε στον πρώτο γύρο. Στην Mini ο Μόσιος είχε άλλο ένα εύκολο σκέλος από τα πολλά φετινά του, επικρατώντας του δεύτερου Κρητικού και του τρίτου Μπετείνη.

1ος Σκέλος ΟΡΕΝ
Ο τραυματισμός του Κώστα Μαρίνη και η απουσία από τον αγώνα του Γιώργου Σταναθιώτη που αποτελούν τους δυο πρώτους της βαθμολογίας, έδωσε την δυνατότητα σε πολλούς να μαζέψουν βαθμούς και να πλασαριστούν ψηλά στην βαθμολογία. Ο Κώστας Κατσούλας (Kawasaki #101) πήρε την εκκίνηση και πρωτοπορία του αγώνα έχοντας πίσω του τον Δημήτρης Φωτόπουλος (Kawasaki #911) να τον πιέζει. Σε αρκετές περιπτώσεις ο Φωτόπουλος προσπάθησε να περάσει τον Κατσούλα (σε μια από αυτές το κατάφερε για λίγο), αλλά τα πολλά του λάθη του στέρησαν κάτι καλύτερο από την δεύτερη θέση σε αυτό το σκέλος. Με σταθερό ρυθμό και έξυπνες γραμμές ο Κατσούλας πήρε τελικά το σκέλος. Μάχη έγινε και για την τρίτη θέση μεταξύ του Θοδωρή Βελλίδη (Kawasaki #5) και του Αλέκου Καρανάση (Yamaha #202) με τελικό νικητή τον Καρανάση. Πέμπτος τερμάτισε ο Στάτος Λικιαρδόπουλος (Honda #63) με έκτο τον Χαραλαμπόπουλο (Honda #223) που του στέρησαν το μικρό του όνομα από τις συμμετοχές και τα αποτελέσματα.

2ος Αγώνας 125
Πολύτιμους βαθμούς για την KRD Hole Shot King Award μάζεψε και σε αυτό το σκέλος ο Ζαχαρίου που πήρε την εκκίνηση και ξανά την πρωτοπορία του αγώνα. Από την αρχή όμως ο Παναγιωτόπουλος βρέθηκε πίσω του που αυτή την φορά, δεν είχε πίεση ώστε να φυλάει το νώτα του, έτσι οι δύο οδηγοί γρήγορα άρχισαν να κάνουν διαφορά από τους υπόλοιπους. Ο Κουζής είχε μια μέτρια εκκίνηση αλλά γρήγορα κατάφερε να βρεθεί πίσω από τον τρίτο Ηλιόπουλο και να αρχίζει να τον πιέζει. Εκεί που οι θέσεις έδειχναν να έχουν κατασταλάξει ο Παναγιωτόπουλος εφάρμοσε την στρατηγική του, η αναμονή πίσω από τον Ζαχαρίου τελείωνε και μετά τα μισά του σκέλους έγινε ολοένα και πιο πιεστικός. Η κίνηση αυτή τον δικαίωσε καθώς ο Ζαχαρίου άρχισε να κάνει λάθη και στον όγδοο γύρο ο Παναγιωτόπουλος πέρασε μπροστά για να πάρει άλλο ένα δεύτερο σκέλος στην Μεγαλόπολη, αλλά και τον αγώνα όπως θα γινόταν στο παγκόσμιο, αφού η πρώτη θέση στο δεύτερο σκέλος δίνει πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Η νίκη αυτή έφερε παράλληλα τον Μιχάλη στην πρώτη θέση της βαθμολογίας αλλάζοντας το σκηνικό του πρωταθλήματος. Ο κουρασμένος Ζαχαρίου δεν μπόρεσε να προβάλει αντίσταση στην επίθεση του Παναγιωτόπουλου, ολοκλήρωσε όμως τον καλύτερο φετινό του αγώνα που τον ανέβασε στην βαθμολογία, συμπληρώνοντας την σταθερότητα που του έλειπε από την εκπληκτική του ταχύτητα στους προηγούμενους αγώνες(είχε και πάλι τον πρώτο χρόνο το Σάββατο). Την τρίτη θέση συμπλήρωσε για άλλη μια φορά ο Κουζής που έδειξε να μην μπορεί να αντιδράσει στην ταχύτητα των δύο πρώτων. Τέταρτος τερμάτισε ξανά ο Ηλιόπουλος με πέμπτο τον Παπαγεωργίου Junior (Yamaha #7) και έκτο τον εκπληκτικό Γαλατιανό που έφυγε τελευταίος στην εκκίνηση όταν του έσβησε η μοτοσικλέτα και κατάφερε να φτάσει μέχρι αυτή την θέση.

2ος Αγώνας 250
Πραγματοποιώντας μια εκπληκτική εκκίνηση ο Παπαβασιλείου πήρε την enduro.gr Hole Shot King Award του σκέλους αλλά δεν κατάφερε να οδηγήσει τον αγώνα καθώς ο Λυρίου ήταν αυτός που τέθηκε επί κεφαλής πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Από την τέταρτη θέση ο Καρέτσος έψαχνε να βρει την ιδανική στιγμή να περάσει τον Παπαβασιλείου αλλά και τον τρίτο Κρητικό ώστε να μην χάσει την οπτική επαφή με τον πρωτοπόρο Λυρίου. Στον έκτο γύρο η υπομονή του Καρέτσου εξαντλήθηκε πέρασε τους Παπαβασιλείου και Κρητικό για την δεύτερη θέση, πλησιάζοντας τον πρωτοπόρο. Στους τελευταίους γύρους οι Λυρίου και Καρέτσος πήγαιναν μαζί μέχρι και ένα γύρο πριν το τέλος όταν ο Λυρίου περνώντας το άλμα του τερματισμού νόμιζε πως η μπλε σημαία που κουνιόταν εκεί είναι η καρό πιστεύοντας ότι τερμάτισε. Το ίδιο έκανε και ο Καρέτσος που παρασύρθηκε από τον Λυρίου αλλά σύντομα κατάλαβε ότι ο αγώνας δεν έχει τελειώσει και συνέχισε, καταλαμβάνοντας έτσι την πρώτη θέση. Το σερί των νικών του Καρέτσου όχι μόνο δεν έσπασε αλλά τώρα βρίσκεται πολύ κοντά στον φετινό τίτλο με 77 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο στην βαθμολογία. Ο Λυρίου δεν είχε καλή ορατότητα από πετραδάκια που είχαν περάσει στα γυαλιά του χάνοντας άδοξα το σκέλος, καταλαμβάνοντας τελικά την δεύτερη θέση. Τρίτος τερμάτισε ο Κρητικός που επικράτησε εύκολα του κουρασμένου και τέταρτου Παπαβασιλείου. Ο Κεραμιδάς κατάλαβε την πέμπτη θέση δίνοντας μάχη με τον Σκύβαλο που προσπαθούσε να τον απειλήσει από την έκτη θέση.

2ο Σκέλος ΟΡΕΝ
Η μάχη του Κατσούλα με τον Φωτόπουλο συνεχίστηκε και σε αυτό το σκέλος με τον Κατσούλα να έχει την πρωτοπορία μετά την εκκίνηση και τον πρώτο γύρο. Στον δεύτερο γύρο όμως ο Κατσούλας είχε μια έξοδο επιτρέποντας στον Φωτόπουλο να πάρει την πρωτοπορία, το σκέλος και το σύνολο στην κατηγορία. Ο Καρανάσης είχε και αυτός καλή εκκίνηση και δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την δεύτερη θέση στο σκέλος και στο σύνολο. Τρίτος στο σκέλος  τερμάτισε ο Βελλίδης, ενώ τέταρτος βρέθηκε ο Χαραλαμπόπουλος. Μετά την έξοδο του ο Κατσούλας κατάφερε να πάρει την πέμπτη θέση συμπληρώνοντας οριακά την τρίτη θέση του βάθρου. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Τσαχτσιρλής Βασίλης (Honda #77) από την Ελευσίνα.

Επόμενος αγώνας Σπερχειάδα, 07-08 Οκτωβρίου.